Σάββατο 20.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Β.ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ:Ανάγκη ανάπτυξης του νομού

05.01.2015

«Προφανώς υπάρχουν στο πίσω μέρος του μυαλού των συναδέλφων και κάποια άλλα ζητήματα, πιστεύω όμως ότι δεν μπορεί να προχωρήσει όπως έχει αυτό το εγχείρημα αν δεν γίνουν κάποιες κινήσεις ν’ αφορούν τους πολλούς, οι οποίοι δεν θέλουν μια Αυτοδιοικητική Ενότητα να κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί».

«Δεν είμαι της λογικής «εγώ και κανένας άλλος», αλλά θέλω πάντα να συμμετέχω σε προσπάθειες ομαδικές, συλλογικές που θα είχαν κάποιο καλό αποτέλεσμα για το Νομό μας».

Συνέντευξη στον Χρήστο Κοντό

Σημαντική εμπειρία για τον ίδιο, αλλά και σημαντική θέση για την προώθηση προβλημάτων του νομού και γενικότερα της Θεσσαλίας κρίνει την συμμετοχή του στο προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ ο Βαγγέλης Αγγελάκης. Τονίζει πως λύση στην ανάπτυξη του νομού μπορεί να δοθεί μόνο μέσα από συλλογική προσπάθεια, ενώ για την Αυτοδιοικητική Ενότητα επισημαίνει πως πρώτα θα πρέπει να έχει την αποδοχή της κοινωνίας για να συνεχιστεί το εγχείρημα. Τέλος για την δική του πορεία δηλώνει πως «Δεν είμαι της λογικής εγώ και κανένας άλλος, αλλά θέλω πάντα να συμμετέχω σε προσπάθειες ομαδικές».

Κ. Αγγελάκη, μέλος του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ, στη πιο κρίσιμη ίσως καμπή του συνδικαλιστικού οργάνου. Η κ. Πετραλιά αποφασισμένη προχώρησε στην εφαρμογή ενοποίησης των ταμείων και εσείς από τις 3 Σεπτέμβρη κιόλας ξεκινάτε απεργιακές κινητοποιήσεις. Θα έχει αποτελέσματα;

Το δικό μας ταμείο, ο ΟΑΕΕ. ενοποιήθηκε σε πρώτη φάση με τα ταμεία ΤΕΒΕ ΤΑΕ και ΤΣΑ και τώρα μπαίνουν μέσα το επικουρικό των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των τουριστικών πρακτόρων και ένα μικρό ταμείο των αναβατών του ιπποδρόμου. Εμείς σαν συνδικαλιστικοί φορείς είχαμε συμφωνήσει, με την περασμένη κυβέρνηση ακόμη, σε μια ενοποίηση για πιο ισχυρό ταμείο. Αυτή τη στιγμή οι ασφαλισμένοι είναι πάνω από ένα εκατομμύριο, ενώ όσοι εξυπηρετούνται (συνταξιούχοι κλπ) είναι γύρω στα δυο εκατομμύρια τετρακόσιες χιλιάδες άνθρωποι. Αυτό το ταμείο είχε συμφωνηθεί μετά την ενοποίηση να καλυφθούν τα ελλείμματά του, ιδιαίτερα του ΤΑΕ και του ΤΣΑ, όμως δεν υλοποιήθηκαν αυτές οι δεσμεύσεις. Είχαμε μια ενοποίηση η οποία έγινε στο πόδι χωρίς αναλογιστική μελέτη, ενώ θα έπρεπε σαν πρώτη ενοποίηση να γίνει ένα πρότυπο και να αποδώσει καρπούς, για να μπορούν να στηρίξουν και την ενοποίηση των υπόλοιπων ταμείων. Τα χρέη του ΤΑΕ και του ΤΣΑ, οι οφειλές προς το ΙΚΑ, οι δεσμεύσεις όλες που υπήρχαν, η μη μηχανοργάνωση που τότε δεν υπήρχε και συνεχίζει ακόμη, έφεραν ένα τραγικό αποτέλεσμα. Αφενός μεν τα χρέη έχουν εκτινάξει το έλλειμμα σε δυσθεόρατα ύψη και αφετέρου η μη ύπαρξη αναλογιστικής μελέτης, είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν στην πραγματικότητα διαφορετικά νούμερα από αυτά που η κυβέρνηση υπολόγιζε. Οι ασφαλισμένοι δεν ήταν τόσοι όσοι υπολογίζονταν, η εισφοροδιαφυγή ήταν πολύ μεγαλύτερη και οι υποχρεώσεις πολύ περισσότερες. Γι αυτό και αίτημά μας είναι να αντιμετωπίσουν το ταμείο μας όπως τα άλλα μεγάλα ταμεία, με κάλυψη, δηλαδή των υποχρεώσεων ώστε να ξεκινήσει από μια υγιή βάση το ταμείο μας. Η τελευταία συνάντηση με την κ. Πετραλιά δεν απέφερε αποτελέσματα. Η πρώτη συζήτηση έγινε χωρίς συγκεκριμένη απάντηση για τα χρέη στο ΙΚΑ. Όλα αυτά μας οδηγούν σε ένα ξεκίνημα αγώνα. Έχουμε ήδη κάνει μια πανθεσσαλική σύσκεψη, παραμονές της Διεθνούς Έκθεσης στη Θεσσαλονίκη θα γίνει μια μεγάλη συγκέντρωση της Β. Ελλάδας και παράσταση στον πρωθυπουργό. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει μεγάλη συγκέντρωση στη Νότια Ελλάδα, στην Αθήνα. Ενημέρωση θα υπάρξει και στο νομό μας από τα σωματεία και όλες οι οργανώσεις σε συνεργασία πάντα με τον Εμπορικό Σύλλογο και το Επιμελητήριο, για να πάμε για μια πανελλαδική συγκέντρωση στις 13 Οκτώβρη.

Πάμε τώρα στα τοπικά και να ξεκινήσουμε από το νομαρχιακό συμβούλιο. Τα περιβαλλοντικά θέματα θα έλεγε κανείς πως κυριαρχούν. Παρά τις κατά καιρούς αντιδράσεις της ομάδας σας, δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι ισχυρό που θα ανακόψει τις αποφάσεις Βλαχογιάννη, αλλά και που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε ως αντιπολίτευση, αποκομίζοντας πολιτικά οφέλη. Τι φταίει;

Όσον αφορά στο Νομαρχιακό Συμβούλιο θα καταθέσω μια εμπειρία που είχα και στην προηγούμενη θητεία με τον αείμνηστο φίλο και επικεφαλής της παράταξής μας, τον Αντώνη Δασκαλόπουλο. Και τότε από ορισμένους, ακόμη και συντρόφους, είχαμε κατηγορηθεί ότι δεν γίνεται αντιπολίτευση. Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο τα περισσότερα θέματα που έρχονται είναι περιβαλλοντικές μελέτες και κάποιες εγκρίσεις που πρέπει να γίνονται εφόσον οι υπηρεσίες εισηγούνται θετικά και εμείς έτσι πρέπει να ψηφίσουμε. Τα σοβαρά και τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη του τόπου, δεν έχουν περάσει στην κοινωνία παρόλο που εμείς έχουμε καταθέσει δεκάδες προτάσεις, έχουμε καταψηφίσει δεκάδες ζητήματα που αφορούν το μέλλον του τόπου μας, όπως τα περιβαλλοντικά. Θυμόσαστε ότι ο επικεφαλής της «Αυτοδιοικητικής Ενότητας», Σάκης Παπαδόπουλος, είχε μηνυθεί από την εταιρία που ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριζε ότι το νερό του Πηνειού είναι πόσιμο και βλέπουμε σήμερα ότι δεν ζουν ούτε τα ψάρια. Αυτά είναι ζητήματα σοβαρά. Ο νομός μας, στην κατάσταση που βρίσκεται, αν δεν υπάρξει μια συλλογική προσπάθεια – και αυτό με κεφαλαία γράμματα, γιατί δεν φτάνει ένας φορέας μονάχα για να πιέσουμε για καλύτερες συνθήκες – δεν θα έχει μέλλον. Θα πρέπει όλοι μαζί, οι δημοτικοί και νομαρχιακοί άρχοντες, οι εκπρόσωποί μας στο Κοινοβούλιο, όλοι οι φορείς θα πρέπει να συζητήσουμε, να προτείνουμε και να διεκδικήσουμε λύσεις που έχουν να κάνουν με το μέλλον των παιδιών μας.

Είπατε ότι τα ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη του τόπου δεν περνάνε στην κοινωνία. Τι φταίει για αυτό και μην μου πείτε και εσείς ότι τα ΜΜΕ δεν προβάλλουν τις θέσεις σας;

Τα ΜΜΕ μπορεί να προβάλλουν ως ένα βαθμό τις θέσεις μας, αλλά το Νομαρχιακό Συμβούλιο δεν είναι όπως τα Δημοτικά Συμβούλια που υπάρχουν έντονες αντιπαραθέσεις και φασαρίες και καλά κάνετε και τα προβάλλετε. Αν εμείς θέλαμε να δώσουμε έμφαση σε ένα ζήτημα ίσως θα έπρεπε να κάνουμε το ίδιο. Όμως επιλέξαμε πολύ σοβαρά, και πολύ εμπεριστατωμένα να καταθέτουμε προτάσεις. Ας κρίνει ο κόσμος.

Αυτοδιοικητική Ενότητα, υπάρχει; Κυρίαρχη άποψη είναι ότι κρύβετε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Πως τα πάτε σαν ομάδα; Αληθεύει ότι βρίσκεστε ένα βήμα πριν την ρήξη;

Δεν θα έλεγα ότι είμαστε πριν τη ρήξη, εγώ πιστεύω ότι όλοι οι συνάδελφοι που έχουν εκλεγεί μέσα από αυτό το σχήμα έχουν δώσει δείγματα γραφής και εξετάσεις στην τοπική κοινωνία τόσα χρόνια που ασχολούμαστε με τα κοινά. Το ζήτημα της Αυτοδιοικητικής Ενότητας έχει να κάνει με το ξεκίνημά της. Δεν ήταν μια κίνηση η οποία ήρθε μέσα από ζυμώσεις, μέσα από αποφάσεις που είχανε κοινωνική διάσταση, ήταν μια συνεργασία που έγινε από δυο κόμματα προεκλογικά. Εγώ ήμουνα ένας από τους πρώτους που συμμετείχα σ’ αυτή την κίνηση και θεωρώ χρέος μου όταν αποφασίζουν κάποια συλλογικά όργανα και στην προκειμένη περίπτωση όταν ο φορέας μας το ΠΑΣΟΚ είχε αποφασίσει αυτή τη συνεργασία χωρίς να διστάσω καθόλου στη σκέψη μου αποφάσισα να συμμετέχω σ’ αυτό το ψηφοδέλτιο. Από τη στιγμή όμως που είδα τα αποτελέσματα αυτού του εγχειρήματος, δηλαδή ότι δεν πέρασε στην τοπική κοινωνία, υπάρχουν ορισμένοι προβληματισμοί. Κάθε άτομο μέσα στην Αυτοδιοικητική Ενότητα έχει τις απόψεις του. Εκτός από ομάδα είμαστε και προσωπικότητες που έχουμε τις δικές μας απόψεις και τις καταθέτουμε. Δε νομίζω ότι υπήρχανε μεγάλες κόντρες. Προφανώς υπάρχουν στο πίσω μέρος του μυαλού των συναδέλφων και κάποια άλλα ζητήματα, πιστεύω όμως ότι δεν μπορεί να προχωρήσει όπως έχει αυτό το εγχείρημα αν δεν γίνουν κάποιες κινήσεις ν’ αφορούν τους πολλούς, οι οποίοι δεν θέλουν μια Αυτοδιοικητική Ενότητα να κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Τα προβλήματα πρέπει να τα βγάζουμε στην επιφάνεια για να δίνουμε λύσεις. Από τη στιγμή που αυτό το εγχείρημα θα συνεχιστεί θα πρέπει να γίνεται ένας συνεχής διάλογος, να έρθουμε κοντά την κοινωνία και η κοινωνία να μας δώσει την ώθηση για να προχωρήσουμε. Από τη στιγμή που δε θα υπάρχει η συνεργασία αυτή των κομμάτων και η απαίτηση της κοινωνίας για να συνεχίσουμε δε νομίζω ότι θα είμαστε αιθεροβάμονες, πιστεύοντας ότι θα συνεχιστεί ένα τέτοιο εγχείρημα. Προχωράμε με σύνεση, κάνουμε την αυτοκριτική μας, δίνουμε τον αγώνα μας μέσα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και από κει και πέρα θα αποφασίσουν τοπικά τα κόμματα, κεντρικά τα κόμματα τι θα κάνουμε. Γιατί αν θα συνεχίσουμε πρέπει να έχουμε τη σύμφωνη γνώμη της κοινωνίας, γιατί την προηγούμενη φορά δεν την είχαμε, με τραγικά αποτελέσματα.

Τοπικά πως τα βλέπετε τα πράγματα με την εκλογή Μανούρα; Ήδη είχαμε κάποιες γκρίνιες με την έννοια της προειδοποίησης από τους Μαγκούφη και Σπαθή.

Δε θα ήθελα να σχολιάσω τα τοπικά γιατί είμαι ένα μέλος της κοινωνίας και ’γω που έχω δώσει αγώνες με όλους τους συντρόφους μαζί. Το μόνο που μπορώ να πω και το πιστεύω ακράδαντα είναι το γεγονός και ιδιαίτερα σ’ αυτό το μικρόκοσμο που ζούμε, ότι όλοι ερχόμαστε για να προσφέρουμε ανιδιοτελώς αυτό το ελάχιστο χρόνο που έχουμε και ιδιαίτερα εμείς που είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες και αφήνουμε τις οικογένειες και τα μαγαζιά μας. Το τονίζω, χωρίς να πάρουμε θέση και χωρίς μισθό. Σε μια τοπική κοινωνία θα πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι σαν όραμά τους θα έχουν να προσφέρουν κάτι καλύτερο σ’ αυτόν το νομό. Αν μπούμε στη διαδικασία της εσωστρέφειας και της γκρίνιας δε νομίζω ότι οδηγούμαστε πουθενά. Γι’ αυτό δε θα ήθελα ν’ ασχοληθώ με αυτά και θα συμμετέχω όπου χρειαστεί η βοήθειά μου και σε όποια εκδήλωση υπάρξει από δω και πέρα. Από το να σχολιάζουμε και να κρίνουμε τα πρόσωπα θα ήταν καλύτερο να δούμε τι κάνουμε εμείς γι’ αυτόν το νομό, τι προσφέρουμε εμείς σ’ αυτήν την κοινωνία και μετά να κρίνουμε τους άλλους.

Είδαμε το όνομά σας να παίζει για βουλευτής, είδαμε ακόμη και ρήξεις σε παραδοσιακές συμμαχίες εξ αιτίας αυτού, ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Και μην μου πείτε πως θα απέχετε…

Το γεγονός ότι κατέθεσα αίτηση υποψηφιότητας ίσως να ήταν ένα μεγάλο «σχολείο» για μένα. Πιστεύοντας ότι πρέσβευε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και το κίνημά μας και με βάση τις αποφάσεις που είχαν γίνει γνωστές για άνοιγμα στο συνδικαλισμό και συμμετοχή ανθρώπων που είχαν μια πρόσβαση στην κοινωνία να συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια, κατέθεσα υποψηφιότητα. Απλώς, με αυτό το σκεπτικό και θέλοντας να βοηθήσω κατέθεσα αίτηση υποψηφιότητας. Δεν είμαι ούτε γόνος πολιτικής οικογένειας που έπρεπε σώνει και καλά να συμμετέχω σ’ ένα ψηφοδέλτιο, ούτε ποτέ σκεπτόμουν να είμαι υποψήφιος βουλευτής. Όμως, αυτά κρίθηκαν, έγιναν στις περασμένες εκλογές, τα αποτελέσματα τα είδαμε ποια ήταν. Δεν θέλω να κοιτάζω πίσω κοιτάζω μόνο μπροστά, πάντα θα είμαι αρωγός στις προσπάθειες του κινήματος, όμως είμαι και ελεύθερος επαγγελματίας και πρέπει να κοιτάξω τη δουλειά μου και την οικογένειά μου. Όταν ζεις και σκέπτεσαι μονάχα ένα ζήτημα, δηλαδή ότι πρέπει εσύ να γίνεις και κανένας άλλος, καταντάς γραφικός. Δεν είμαι της λογικής «εγώ και κανένας άλλος», αλλά θέλω πάντα να συμμετέχω σε προσπάθειες ομαδικές, συλλογικές που θα είχαν κάποιο καλό αποτέλεσμα για το Νομό μας. Δεν θέλω να βλέπω αν το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο. Θέλω να βλέπω τα πράγματα ρεαλιστικά, να πω ότι αυτό έγινε, τελείωσε, προχωράμε μπροστά και ο καιρός θα δείξει.

Συλλογικές προσπάθειες είναι συνήθως αυτές της Αυτοδιοίκησης, από τον 1ο ή το 2ο βαθμό, δηλαδή αφήνετε ένα ανοιχτό παράθυρο προς τα κει;

aggelakis3.jpgΣυλλογικές προσπάθειες που έχουν να κάνουν με την καλυτέρευση του επιπέδου της ζωής, έχουν ένα χαρακτήρα που μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Επειδή είμαι ελεύθερος επαγγελματίας κάπου 24 χρόνια έχω μάθει να τιμώ και το 1 ευρώ που θα μου έδινε ένας πελάτης και θέλω να ανταποκριθώ σα να μου έδινε 1000 ευρώ. Όταν μαθαίνουμε να τιμούμε τους ανθρώπους οι οποίοι μας στηρίζουνε, έχουμε μάθει να τιμούμε και την περαιτέρω ενασχόλησή μας με τα κοινά, κανένας μας δεν πρέπει να αισθάνεται ότι αυτός θα είναι εσαεί και κανένας άλλος και κανένας μας δεν πρέπει να πιστεύει ότι θα είναι πάντοτε εκεί που έχει εκλεγεί. Εγώ έκανα μια μεγάλη πορεία στο συνδικαλισμό την οποία πραγματικά την τιμώ, την αγαπώ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο μπορώ να πω. Η εκλογή στο προεδρείο της ΓΕΣΕΔΕ με έκανε να σκεφτώ ορισμένα πράγματα τελείως διαφορετικά απ’ ότι τα σκεφτόμουν μέχρι τώρα. Ας αγκαλιάζουμε τις εμπειρίες που μας έρχονται και ας μην έχουμε αυτοσκοπό ότι σώνει και καλά όλοι πρέπει να γίνουμε κάτι και ας προσφέρουμε στη συλλογικότητα είτε στο συνδικαλισμό, είτε στην τοπική Αυτοδιοίκηση είτε οπουδήποτε αλλού. Θα προσπαθώ πάντοτε με όλους συναδέλφους, τους συντρόφους, να προσφέρω μέχρι εκεί που θα με τιμά ο κόσμος. Και ο κόσμος μέχρι τώρα με έχει τιμήσει και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς που μ’ έχουν στηρίξει και μ’ έχουν βοηθήσει και να τονίσω το γεγονός ότι κανένας δεν μπορεί να προχωρήσει μόνος του. Πάντα έχουμε ανθρώπους που μας στηρίζουν. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω αυτούς τους ανθρώπους που με στήριξαν είτε είναι στην τοπική Αυτοδιοίκηση είτε είναι συνάδελφοι είτε είναι φίλοι είτε είναι η οικογένειά μου.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ. Σας είδαμε να φωτογραφίζεστε με τον Γιώργο Παπανδρέου. Είστε υπέρ της άποψης ότι όλα πάνε καλά στο κίνημά σας ή από αυτούς που λένε ότι με τον Γιώργο εκλογές δεν παίρνονται;

Είμαι απ’ αυτούς που πιστεύανε πάντοτε ότι στο ΠΑΣΟΚ το πρόβλημα δεν αφορά ούτε στην ηγεσία, ούτε κάποιες οργανώσεις τοπικές, προβλήματα που έχουν να κάνουν με κάποιους ανθρώπους που βγαίνουν κατά διαστήματα και εκφράζουν κάποιες διαφορετικές απόψεις. Εγώ πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει αυτό που είχε κερδίσει τα πρώτα χρόνια με την προεδρεία του Ανδρέα Παπανδρέου: το όραμα τη διάθεση του κόσμου να παλέψει, ν’ αγωνιστεί, να εμπνευστεί μέσα από αυτό το κίνημα. Πιστεύω ακράδαντα ότι το ζήτημα αφορά το πέρασμα στην κοινωνία, το τι εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή, αν εκπροσωπεί τις μεσαίες τάξεις, αν εκπροσωπεί τις μεγάλες, τους πλούσιους, τους φτωχούς, τους εργάτες, τους αγρότες ποιους εκπροσωπεί. Παλιά πιστεύαμε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα κόμμα που εκπροσωπούσε τους μη προνομιούχους Έλληνες. Ξέρετε πόσοι χιλιάδες μη προνομιούχοι Έλληνες υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι οποίοι δεν βρίσκουν στο ΠΑΣΟΚ αυτό που βρίσκανε παλιά; Ξέρετε πόσοι μη προνομιούχοι μηχανικοί υπάρχουν οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στα κυκλώματα με τα δημόσια έργα; Ξέρετε πόσοι μη προνομιούχοι γιατροί υπάρχουν που δεν είναι στο ΕΣΥ για να έχουν και τα τυχερά τους, και να συνταγογραφούν για ορισμένες φαρμακοβιομηχανίες; Ξέρετε πόσοι δικηγόροι μη προνομιούχοι υπάρχουν που δεν βρίσκονται στο παραδικαστικό κύκλωμα; Ξέρετε πόσοι επαγγελματίες δεν έχουν πρόσβαση στα προγράμματα και μένουν χωρίς χρηματοδότηση, ενώ άλλοι μπορούν και έχουν πρόσβαση; Ξέρετε πόσοι ζητούν να μπουν στα προγράμματα STAGE των 500 Ευρώ χωρίς ασφάλιση και όλοι έχουν δυο και τρία πτυχία; Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ζουν την ακρίβεια, την ανεργία και όλες τις δύσκολες καταστάσεις που περνάμε. Αν λοιπόν καταφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και όλοι όσοι ασχολούνται με το αυτό το κίνημα, να περάσουν προς τα έξω συγκεκριμένες θέσεις, απόψεις τις οποίες θα στηρίζουμε και δεν θα ταλαντευόμαστε όπως παλιά, τότε θα έχουμε κερδίσει. Δε θα δούμε μια καλύτερη μέρα στο ΠΑΣΟΚ αν δε δούμε όλα αυτά τα ζητήματα που αφορούν την κοινωνία, την καθημερινότητα, την ανάπτυξη, την πορεία προς τα εμπρός.

Πρόθεσή μου είναι να συνεισφέρω τα μέγιστα

Από τη νέα σας θέση έχουν να ελπίζουν οι τρικαλινοί επαγγελματοβιοτέχνες και τι;

Είναι γεγονός πως για ένα συνδικαλιστή το ανώτερο επίπεδο που μπορεί να φτάσει είναι στο προεδρείο του τριτοβάθμιου οργάνου. Εγώ είχα την τιμή να με επιλέξουν οι συνάδελφοι στο προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ. Μάλιστα ήταν η πρώτη φορά που εκλέχθηκα στο Δ.Σ. και πρώτη φορά που ήμουν υποψήφιος ως αντιπρόσωπος. Αυτό φέρει μεγάλη ευθύνη απέναντι στους συναδέλφους από την πλευρά μου. Ελπίζω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις. Πρόθεσή μου είναι να συνεισφέρω τα μέγιστα και ελπίζω η εκπροσώπηση του νομού και συνολικότερα της Θεσσαλίας, με την δική μου παρουσία στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, στις επαφές που γίνονται με αρχηγούς των κομμάτων αλλά και με υπουργούς για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου μας τα οποία προωθεί δυναμικά ο πρόεδρος κ. Ασημακόπουλος, να έχουν θετικά αποτελέσματα. Η ΓΣΕΒΕΕ τα τελευταία χρόνια έχει αποφασίσει και έχει λειτουργήσει ένα Ινστιτούτο Μελετών όπου είναι καθηγητές πανεπιστημίου οι οποίοι εκπονούν σχετικές μελέτες, ώστε να μπορούμε να μιλάμε με επιχειρήματα και προτάσεις. Επίσης έχουμε ένα ΚΕΚ, όπου ο νομός όπως και αυτός της Λάρισας έχουν υλοποιήσει τα περισσότερα προγράμματα. Σε αυτή την κατεύθυνση θα δώσω μεγαλύτερη έμφαση, ώστε να βοηθηθούν οι συνάδελφοι γιατί οι εξελίξεις τρέχουν. Βλέποντας μάλιστα την λαίλαπα από τους πολυχώρους και τα πολυκαταστήματα, γίνεται πιο επιτακτική η ανάγκη για ενημέρωση και κατάρτιση ώστε οι συνάδελφοι να μπορούν να ανταποκριθούν στον ανταγωνισμό.