Κυριακή 21.04.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΤΣΙΟΥΤΣΙΑΣ: «Παρών» με σφοδρή επίθεση σε Μαράβα

15.09.2021

Ξεκάθαρος για την απόφαση του να είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος στον δήμο Πύλης δηλώνει ο επικεφαλής της παράταξης «ΠΥΛΗ ΑΞΙΩΝ», Βαλάντης Τσιούτσιας που επιτίθεται με σφοδρότητα στον Κώστα Μαράβα.

Του καταλογίζει «προχειρότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο υποβάθμισης του επιπέδου συζήτησης των θεμάτων καθώς , σκοπιμότητα… Επίσης οι επιθέσεις που κατά καιρούς εξαπολύει ο δήμαρχος «χαρακτηρίζονται από την έλλειψη γνώσης, στοιχείων και επιχειρημάτων»

Κάνει λόγο για πλήρης εγκατάλειψη του χιονοδρομικού και των σαλέ, ενώ μιλά για συνεχόμενο και ασταμάτητο κατήφορο παρακμής στην Πύλη.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΝΤΟ

Ο απερχόμενος πλέον Δήμαρχος, κ. Μαράβας ότι μπορούσε να δώσει για την περιοχή το έδωσε, μέσα σε αυτές τις δυο καταστροφικές θητείες για τον Δήμο Πύλης.

 

 1. Δυο χρόνια από τις περασμένες εκλογές, δυο χρόνια στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Κατ΄ αρχήν η εμπειρία ως επικεφαλής παράταξης στο συμβούλιο, είναι αυτό που περιμένατε;

 

Αν και βρίσκομαι μόλις δυο χρόνια στα έδρανα της αντιπολίτευσης, η ενασχόλησή μου με τα κοινά ξεκινά από πολύ παλιά. Κατά τα φοιτητικά μου ήδη χρόνια υπήρξα μέλος φοιτητικού κινήματος και μέλος του συλλόγου φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με ενεργή συμμετοχή, καταλαμβάνοντας καίριες θέσεις και φθάνοντας μέχρι και το ανώτατο αξίωμα του Προέδρου Συλλόγων φοιτητών Ιωαννίνων, όπου και διατέλεσα Πρόεδρος, όπως επίσης επί σειρά ετών υπήρξα και μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τόσο ως προπτυχιακός όσο και ως μεταπτυχιακός φοιτητής. Μετέπειτα, ως Χημικός, υπήρξα εκλεγμένο μέλος επί τρεις τριετίες της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, η οποία συνέλευση αποτελεί το ανώτατο συλλογικό όργανο της Ένωσης Ελλήνων Χημικών. Επιπλέον έχω συμμετάσχει σε κυβερνητικές επιτροπές του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Ανάπτυξης. Έχοντας λοιπόν μια τέτοια πολύπλευρη εμπειρία μέσα από θέσεις και από συμμετοχές σε συλλογικά όργανα, οι προσδοκίες μου ως προς τον τρόπο λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης, και ειδικότερα του Δήμου Πύλης, ήταν ανάλογες, θεωρώντας βασική προυπόθεση ότι η λειτουργία θα πρέπει να στηρίζεται στον αλληλοσεβασμό, στην ανταλλαγή απόψεων με επιχειρηματολογία, στην κατάθεση προτάσεων κ.α, με απώτερο στόχο ένα αποτέλεσμα προς το συμφέρον των συνδημοτών μου στον Δήμο Πύλης. Πλην όμως, ως επικεφαλής παράταξης και μέλος του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πύλης, από τις πρώτες κιόλας συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου, ήρθα αντιμέτωπος με μια άγνωστη προς εμένα, μέχρι εκείνη τη στιγμή, πραγματικότητα με εμφανή στοιχεία προχειρότητας, λ.χ την μη εισήγηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο — όπως αυτό συμβαίνει σε κάθε άλλο Δημοτικό Συμβούλιο της χώρας –, υποβάθμισης του επιπέδου συζήτησης των θεμάτων, σκοπιμότητα κ.α.

 

 1. Επιτέλους μετά από καιρό λειτουργήσατε ως Δημοτικό Συμβούλιο δια ζώσης. Πολλές φορές μέχρι τώρα καταγγείλατε τον τρόπο λειτουργίας του. Τι πιστεύετε πως πρέπει να αλλάξει;

 

Η Δημοτική Αρχή εκμεταλλευόμενη τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας, πραγματοποιούσε τις συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου αποκλειστικά και μόνο δια περιφοράς, αποκλείοντας έτσι εντέχνως κάθε συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποκλείεται η δυνατότητα της πλήρης γνώσης των δημοτικών συμβουλών για τα προς συζήτηση και ψήφιση θέματα. Μετά δε από τις έντονες αντιδράσεις μας ως αντιπολίτευση, σχετικά με τον συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής, η Δημοτική αρχή αναγκάστηκε να πραγματοποιεί τις συνεδριάσεις της μέσω τηλεδιάσκεψης. Παράδοξο δε αποτελεί και το γεγονός πως καθ` όλη τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων, η Οικονομική Επιτροπή, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και ο ΟΚΠΑΔ συνεδρίαζαν μόνο δια περιφοράς, αποκλειόμενου του μέσου της τηλεδιάσκεψης. Ευτυχώς όμως, έπειτα από μια μεγάλη περίοδο αποχής από τα έδρανα του Δημοτικού συμβουλίου, εξ αιτίας των περιοριστικών μέτρων, οι συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων επανέρχονται και πάλι με τη φυσική μας παρουσία δίνοντας εκ νέου τη δυνατότητα σε μια γόνιμη και ουσιαστική αντιπολίτευση. Γεγονός το οποίο προφανώς θορυβεί την Δημοτική αρχή, μιας και καμιά άλλη εξήγηση δεν μπορεί να δοθεί στο γεγονός πως σε προηγούμενη, δια ζώσης, συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, αν και υπήρξαν εμβολιασμένοι οι 31 από τους 34 του συνόλου των δημοτικών συμβούλων, εντούτοις παρευρέθηκαν δια ζώσης μόνο οι 19, με την πρόφαση, έπειτα από ενημέρωση του δημάρχου, ότι η αίθουσα των συνεδριάσεων είναι μικρή. Σε αυτή την δικαιολογία του δημάρχου, αιτηθήκαμε, ως αντιπολίτευση, η επόμενη δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να λάβει χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πύλης, ώστε να καταστεί δυνατή η παρουσία όλων των Δημοτικών Συμβούλων.

Τέλος θεωρώ ότι είναι προς όφελος των δημοτών μας και καθίσταται αναγκαία, η αναμετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πύλης μέσω ψηφιακών δεκτών, όπως συμβαίνει και σε άλλους Δήμους, ώστε με τον τρόπο αυτό να δίνεται η δυνατότητα σε κάθε δημότη του Δήμου Πύλης αλλά και σε κάθε τρίτο να λαμβάνει υπόψη τις συνεδριάσεις και τα πεπραγμένα των συνεδριάσεων και να κρίνει αναλόγως. Είμαι πεπεισμένος πως αυτό θα επιφέρει μεγάλες αλλαγές στον τρόπο σκέψης των δημοτών του Δήμου Πύλης με τον αντίστοιχο αντίκτυπο στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων των επόμενων εκλογών.

 

 1. Ανοίγετε ως αντιπολίτευση μια σειρά από ζητήματα, αλλά φαίνεται πως δεν αγγίζουν τον Κώστα Μαράβα που τα προσπερνά με φράσεις του τύπου «Καινούργιοι είναι θα μάθουν». Νιώθετε πως απαξιεί την κριτική σας ή δεν μπορεί να απαντήσει επί της ουσίας;

 

Είναι γνωστό πως οι εισηγήσεις του κου Μαράβα στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων χαρακτηρίζονται από την έλλειψη γνώσης, στοιχείων και επιχειρημάτων. Ο κος Μαράβας, όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με μια εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη σε απόψεις- αντιπολίτευση, αυτός, με διάφορες τακτικές υπεκφυγής, προσπαθεί να προσπεράσει στα γρήγορα τα προς συζήτηση θέματα, χωρίς ουσιαστική τοποθέτηση εκ μέρους του, μετά δε την επιμονή της παράταξής μας για τεκμηριωμένη απάντηση και αφού ο κλοιός σφίγγει και ο ίδιος εγκλωβίζεται, ως άμυνα χρησιμοποιεί την τακτική απαξίωσης της αντιπολίτευσης με έντονα στοιχεία και εκφράσεις λαϊκισμού. Όλοι μας, λίγο πολύ έχουμε γίνει μάρτυρες του τρόπου συμπεριφοράς του κου Μαράβας, είτε προσωπικά είτε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με φράσεις πολύ χαμηλού επιπέδου, γεγονός το οποίο προσβάλει προσωπικά εμένα, τόσο ως δημοτικό σύμβουλο όσο και ως δημότη και ως άνθρωπο.

 

 1. Ποια είναι η θέση σας πρώτα για τις ανεμογεννήτριες και μετά για τα μικρά υδροηλεκτρικά;

 

Γενικά θα ήθελα να σας πω ότι είμαστε υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που δεν προκαλούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας. Αυτός είναι μάλιστα και ο λόγος που υπερψηφίσαμε την εγκατάσταση μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών στο Δήμο Πύλης, μετά φυσικά και από τη σύμφωνη γνώμη των Τοπικών Κοινοτήτων. Όσον αφορά τις ανεμογεννήτριες, αυτό είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση. Η περιοχή μας ανήκει στη Natura 2000, ως περιοχή ειδικού φυσικού κάλους, με αποτέλεσμα η πιθανή εγκατάστασή τους να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στο περιβάλλον. Ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό των μόνιμων κατοίκων στα ορεινά απασχολείται με τον τουρισμό, ο οποίος οφείλεται στο υψηλού φυσικού κάλλους περιβάλλον. Η καταστροφή του τοπίου θα προκαλέσει τη ραγδαία μείωση του τουρισμού και κατά συνέπεια την αύξηση της ανεργίας και την εγκατάλειψη ακόμα και των ελάχιστων τουριστικών προορισμών του Δήμου μας. Πολύ δε περισσότερο που μετά την ολοκλήρωση του χρόνου λειτουργίας τους, οι ανεμογεννήτριες εγκαταλείπονται και τα κουφάρια τους δεν θα συλλεγούν, αλλά θα παραμείνουν για πάντα πάνω στις κορυφές των βουνών μας. Μια άλλη μεγάλη μερίδα κατοίκων, ασχολείται με την κτηνοτροφία. Με αλλαγή χρήσης όλων των αλπικών εκτάσεων από βοσκότοπους σε βιομηχανική χρήση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια του μεγαλύτερου μέρους των βοσκοτόπων και θα προκαλέσει κατά συνέπεια την μείωση των δικαιωμάτων επιδότησης του ζωικού κεφαλαίου από την ΕΕ. Κατά συνέπεια, διαφωνούμε με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην κορυφογραμμή μας και εύχομαι η πολιτεία να λάβει υπόψη της την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να ακυρώσει κάθε πιθανή αδειοδότηση σε αυτή.

 

 1. Με την υπόθεση του χιονοδρομικού και των σαλέ τι γίνεται; Υπάρχουν καταγγελίες για πλήρης εγκατάλειψη.

 

Η πλήρης εγκατάλειψη του χιονοδρομικού και των σαλέ είναι πλέον εμφανής. Ανέκαθεν το χιονοδρομικό κέντρο ήταν πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών στα ορεινά μας κατά τους χειμερινούς μήνες. Η εικόνα που αντικρίζει κάποιος, φτάνοντας στα Περτουλιώτικα λιβάδια, είναι αποκαρδιωτική. Η εικόνα αυτή μεταφέρεται ανά την Ελλάδα και τον Κόσμο, με αποτέλεσμα να καταστρέφεται εμμέσως και η εικόνα του Δήμου μας. Πρέπει άμεσα να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις, ώστε να σωθεί ότι έχει απομείνει από τα κτίρια, τα οποία κατασκευάστηκαν με τα χρήματα των Δημοτών μας, για να δοθεί η ώθηση στον αναγκαίο για την περιοχή μας τουρισμό και να διασωθεί το κύρος, η αξιοπιστία και η αξιοπρέπεια του Δήμου μας.

 1. Τα πράγματα στην ΔΕΥΑΠ ηρέμησαν; Υπάρχει πλέον διαφάνεια; Αν και η διαφάνεια συνολικότερα είναι ένα θέμα που συχνά θέτετε.

 

Προ καιρού δημιουργήθηκε τεράστιος ντόρος σχετικά με την αγορά αυτοκινήτου της Δ.Ε.Υ.Α Πύλης. Η επιλογή αγοράς του εν λόγω αυτοκινήτου πραγματοποιήθηκε μετά από συναλλαγή της Δ.Ε.Υ.Α Πύλης και εμπόρου που δραστηριοποιείται στην Ελασσόνα. Κατά τη γνώμη μου, αν και η διαδικασία της αγοράς ήταν νόμιμη, εντούτοις δεν διέπεται από το πνεύμα της ηθικής. Γνωρίζουμε ότι στο νομό Τρικάλων δραστηριοποιούνται δεκάδες επιχειρηματίες, με αντικείμενο το εμπόριο αυτοκινήτων, και μάλιστα οι περισσότεροι από αυτούς τυγχάνουν συνδημότες μας, με μεγάλες εκθέσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, που προσελκύουν αγοραστές, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από χώρες του εξωτερικού. Είναι λοιπόν κρίμα το ικανό αυτό ποσό των 20.000 ευρώ — το οποίο κατά κύριο λόγο συγκεντρώθηκε από την καταβολή των ανταποδοτικών τελών των δημοτών του Δήμου Πύλης–, που κρίθηκε αναγκαίο ως δαπάνη για την αγορά αυτοκίνητου, να καταβληθεί σε έμπορο εκτός του Νομού Τρικάλων, όταν κάλλιστα το ποσό αυτό θα μπορούσε να καταβληθεί στην τοπική μας αγορά και σε κάποιον συνδημότη μας, ο οποίος με τη σειρά του, ένα μέρος του ποσού, αν όχι όλο, θα το επέστρεφε στην τοπική αγορά ενισχύοντας την οικονομία του τόπου μας. Όσον αφορά τη διαφάνεια, πολλές φορές ερχόμαστε σε σύγκρουση με τον τρόπο λειτουργίας της Δημοτικής αρχής, εξαιτίας των πάμπολλων και συνεχών απ’ ευθείας αναθέσεων και της παντελούς έλλειψης ανάληψης προσφορών, ενώ αν ο Δήμος ακολουθούσε την τακτική των προσφορών,  θα ήταν βεβαία η επιτυχία καλύτερης τιμής και ως εκ τούτου βεβαία η εξοικονόμηση χρημάτων προς όφελος των δημοτών του Δήμου Πύλης. Χαρακτηριστικά παραδείγματα απ’ ευθείας αναθέσεων αποτελούν, η αγορά  λαμπτήρων εκ μέρους του Δήμου Πύλης από έμπορο της Πάτρας ύψους 20.000 ευρώ, καθώς και η ανάθεση της μελέτης «καταγραφής και αποτύπωσης του υφιστάμενου δικτύου οδοφωτισμού και ηλεκτροφωτισμού κοινοχρήστων χώρων», ύψους 24.800 ευρώ, σε μελετητική εταιρεία με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης.

 

 1. Πέρα από τις κατά καιρούς διαμαρτυρίες για εγκατάλειψη των χωριών, ξεχασμένη από τον χρόνο φαίνεται να είναι όμως και η ίδια η Πύλη.

 

Είναι γεγονός πως η Πύλη βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε μια φθίνουσα πορεία, όπως δυστυχώς συμβαίνει και με το σύνολο των τοπικών κοινοτήτων όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Πύλης. Σε ο, τι αφορά την Πύλη αυτήν καθ’ αυτή, είναι προφανές πως, παρά την απαράμιλλη ομορφιά της και την σημαντική της γεωγραφική θέση-αφού ενώνει τον πεδινό με τον ορεινό όγκο-, παραμελήθηκε παντελώς από την Δημοτική Αρχή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υστερεί κατά πολύ σε ανάπτυξη. Ο συνεχόμενος και ασταμάτητος κατήφορος της παρακμής καταδεικνύεται, πλην των άλλων, και από την τεράστια αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής μετά την ολοκλήρωση κατασκευής της Περιφερειακής οδού, καθόσον, η δημοτική αρχή, όπως εν τοις πράγμασι αποδείχθηκε, ποτέ δεν ασχολήθηκε ουσιαστικά, αφού δεν μπήκε στη διαδικασία ούτε καν να αποστείλει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας τις παρατηρήσεις της, ώστε να γίνουν οι ανάλογες βελτιώσεις στην κατασκευή του έργου. Το αποτέλεσμα πλέον είναι τραγικό, με την πρώτη έξοδο από Τρίκαλα προς Πύλη να καταλήγει σε ένα στενό δρόμο, ο οποίος υποτίθεται είναι η κεντρική είσοδος στην Πύλη και ενώνει δύο κωμοπόλεις, Πύλη και Μουζάκι. Επιπλέον, έχουν εγκλωβιστεί μέσα και παραπλεύρως της Περιφερειακής Οδού,  χωρίς καμία πρόσβαση σε αυτήν την οδό, και οι τρεις Υπηρεσίες της Πύλης, το Κέντρο Υγείας, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο κ. Μαράβας προεκλογικά έδωσε πολλές υποσχέσεις στους δημότες για την Πύλη και προς το παρόν δεν τήρησε καμία. Φοβάμαι όμως τα χειρότερα. Πιστεύω ότι για άλλη μια φορά θα προβεί σε προχειρότητες της τελευταίας στιγμής, προκειμένου να υφαρπάξει για ακόμα μια φορά την ψήφο των δημοτών. Αυτό θα είναι και το μεγαλύτερο έγκλημα για την περιοχή μας και η καταστροφή θα είναι ολοκληρωτική.

Η Πύλη θα πρέπει να βγει από το κώμα των τελευταίων ετών, με ενέργειες ουσίας από ανθρώπους με φρέσκιες ιδέες και σύγχρονη σκέψη, ώστε να επιστρέψει από το κώμα και να επανέλθει η αισιοδοξία ως προς το μέλλον των δημοτών.

 

 1. Υπήρξε ένταση σχετικά με τις μελέτες ανάπλασης της πλατείας του δημαρχείου. Που βρίσκεται αυτή η υπόθεση;

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των όσων ανέφερα πριν για την Πύλη αποτελεί και η μελέτη ανάπλασης της πλατείας του Δημαρχείου. Ο κ. Μαράβας προσπάθησε να στήσει ένα «πανυγηράκι εντυπώσεων», εν μέσω πανδημίας, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών, που αφορούσε την ανάπλαση της πλατείας του Δημαρχείου. Με άλλα λόγια αγόρασε ιδέες μέσω βραβεύσεων, με δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Τελικά, όπως θυμάστε, η φιέστα κατέληξε σε φιάσκο. Μετά το φιάσκο, όπως ήταν λογικό, θα έπρεπε να συνεχιστεί άμεσα η πορεία του έργου με την εκπόνηση  της μελέτης για μια από τις πληρωμένες ιδέες. Έτσι, ήρθε πρόσφατα στην Οικονομική Επιτροπή η έγκριση μελέτης «Ανάπλαση πλατείας Δημαρχείου Δήμου Πύλης», προϋπολογισμού δαπάνης 1.163.664,40 €!!!

 

 1. Και για την υπόθεση του δημοτικού σταδίου υπήρξαν αντιδράσεις.

Για την υπόθεση του δημοτικού σταδίου υπήρξαν αντιδράσεις, τόσο από τους συλλόγους της Πύλης, όσο και από την παράταξή μας για διαφορετικούς λόγους. Προσωπικά αλλά και ως παράταξη, το θεωρήσαμε την απόλυτη κοροϊδία της Δημοτικής Αρχής προς τους δημότες, να φέρει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο ένα έργο προϋπολογισμού 1.350.000 € για κατασκευή Δημοτικού Σταδίου Πύλης, χωρίς καν να προβλέπονται σε αυτό ούτε η κατασκευή κερκίδων ούτε η ανέγερση αποδυτηρίων. Ακόμα και στην πρόσφατη ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να πείσει τους δημότες ότι θα φτιάξει ένα στάδιο ολυμπιακών προδιαγραφών.

 

 1. Τώρα στα μισά του δρόμου και όπως πλέον έχετε γευτεί τα πράγματα. Θα είστε ξανά υποψήφιος;

 

Θεωρώ επιτακτική ανάγκη την αλλαγή στο Δήμο Πύλης για το συμφέρον των πολιτών και ολόκληρου του Δήμου. Ο απερχόμενος πλέον Δήμαρχος, κ. Μαράβας ότι μπορούσε να δώσει για την περιοχή το έδωσε, μέσα σε αυτές τις δυο καταστροφικές θητείες για τον Δήμο Πύλης. Πιστεύω, ότι όπως και στο παρελθόν κατά τη συνήθη τακτική του, με παχιές κουβέντες και υποτιθέμενες δεσμεύσεις της τελευταίας στιγμής, θα προσπαθήσει να υφαρπάξει για ακόμα μια φορά την ψήφο των δημοτών. Πλην όμως και πέρα από κάθε τακτική του κου Μαράβα, οι δημότες του Δήμου Πύλης πλέον γνωρίζουν και βιώνουν την πραγματικότητα της παρακμής του Δήμου Πύλης, με την ανυπαρξία έργων πνοής, έργα τα οποία ο ίδιος ο κος Μαράβας έταζε από την πρώτη κιόλας θητεία του στους δημότες του Δήμου Πύλης, πλην όμως κάτι τέτοιο ποτέ δεν έπραξε. Επειδή λοιπόν όπως προανέφερα, θεωρώ επιτακτική ανάγκη την αλλαγή των υφιστάμενων καταστάσεων στον Δήμο μας, ώστε ο Δήμος Πύλης να μπει ξανά σε τροχιά ανάπτυξης, μέσα από την έλευση νέων ανθρώπων με σύγχρονες και φρέσκιες ιδέες, με όραμα και όρεξη για δουλειά, που να αντιλαμβάνονται την καθημερινότητα, τις δυσκολίες και τους προβληματισμούς των πολιτών, μετά βεβαιότητας Δηλώνω, ως υπεύθυνος άνθρωπος με αξίες και ηθική, ότι θα είμαι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος — δεδομένου οτι εξ αρχής η ΄΄Πύλη ΑΞΙΩΝ΄΄ δημιουργήθηκε γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο –, η παράταξή μας δε πλέον διευρύνεται με την ένταξη σε αυτήν και νέων εν δυνάμει υποψηφίων.

 

 1. Όποιος και όσοι συνδυασμοί κατέλθουν;

Ως παράταξη κοιτάζουμε μόνο τα του οίκου μας και αξιολογούμε κάθε πιθανή κίνηση. Εύχομαι να κατέλθουν όσο πιο πολλοί συνδυασμοί γίνεται, διότι η σύνθεση απόψεων λειτουργεί πάντα προς όφελος του Δήμου και των Δημοτών.

 

 

 

[fbcomments]