Τετάρτη 22.05.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ:Έγινα ηθοποιός εξαιτίας του σχολείου

05.01.2015

Έχω ξανάρθει και άλλες φορές στα Τρίκαλα και πάντοτε έπαιρνα θετικά μηνύματα από τον κόσμο. Δεν ξέρω το λόγο, άλλα το έχω παρατηρήσει. Ακόμη και στο σουπερμάρκετ βλέπω ότι όλοι οι Τρικαλινοί είναι πολύ ευγενικοί. Και δε νομίζω να με αναγνωρίζουν όλοι τους. Απλά είστε πολύ ευγενικοί.

Ο Μπάμπης του “Μια στιγμή…δυο ζωές” μας μιλάει για τον τρελό γαμπρό του Γρηγόρη Ξενόπουλου

Συνέντευξη στο Γιώργο Μαργαρίτη

Κρατώντας μια αθηναϊκή εφημερίδα και ένα μπουκάλι νερό στο ένα του χέρι, με αργό, θα μπορούσαμε να πούμε φοβισμένο, βήμα και σπορ ντύσιμο που θύμιζε τουρίστα, ο Άγγελος πολύ ευγενικά έπαιρνε τα ρέστα του από το περίπτερο.

Τον αναφέρουμε με το μικρό του όνομα καθώς από το πρώτο δευτερόλεπτο της συνέντευξης έως και την τελευταία μας χειραψία έδειχνε τόσο ανεπιτήδευτος και προσιτός λες και γνωριζόμασταν καιρό.

Περπατήσαμε λίγα μέτρα και καθίσαμε κάτω από μια σκιά σε μικρή απόσταση από το πούλμαν που ταξιδεύει φέτος σε όλη την Ελλάδα μεταφέροντας το θεατρικό αριστούργημα του Ξενόπουλου. Πρόκειται για ένα άσπρο βανάκι που θυμίζει τα πολύχρωμα βαμμένα φόλκσβάκγεν του ’60 που γύριζαν την Ελλάδα και τον κόσμο γεμάτα παρέες και μουσική.

Πιθανότατα μη καπνιστής (δεν είδαμε πακέτο) και προσγειωμένος στις απόψεις του, κάθισε οργανωμένος στο τραπέζι αφήνοντας την τσάντα του πάνω σε αυτό ίσως για να είναι έτοιμος να αποχωρήσει.

Θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε ντροπαλό, αντιστάρ εκ’ πεποιθήσεως και αντικομφορμιστή αλλά παράλληλα ζωντανό, νέο και δυναμικό.

Μετά από δύο δευτερόλεπτα με χαλαρή κουβέντα το νέο αίμα στην ελληνική ηθοποιία, συμπρωταγωνιστής με τον Σπύρο Παπαδόπουλο στο “Φιόρο του Λεβάντε” στην Αθήνα και τις περιοδείες και συμμετέχον στην απογευματινή επιτυχία του Mega Channel “Μια στιγμή…δυο ζωές”, ο Άγγελος Μπούρας μίλησε για τα Τρίκαλα, την υποκριτική και τους στόχους του.

Σε βρίσκουμε τη στιγμή που φεύγεις για την Καρδίτσα μετά από μια επιτυχημένη παράσταση στην πόλη μας;

Ναι. Φεύγουμε σε λίγο για την Καρδίτσα και μετά σε άλλες πόλεις της Ελλάδας με το “Φιόρο του Λεβάντε”. Χθες παρουσιάσαμε στο τρικαλινό κοινό την παράσταση το οποίο ως συνήθως γέμισε το θέατρο. Έχω ξανάρθει και άλλες φορές στα Τρίκαλα και πάντοτε έπαιρνα θετικά μηνύματα από τον κόσμο. Δεν ξέρω το λόγο, άλλα το έχω παρατηρήσει. Ακόμη και στο σουπερμάρκετ βλέπω ότι όλοι οι Τρικαλινοί είναι πολύ ευγενικοί. Και δε νομίζω να με αναγνωρίζουν όλοι τους. Απλά είστε πολύ ευγενικοί.

Πες μας λίγα λόγια για την παράσταση. Συγκεκριμένα για το Σπύρο Παπαδόπουλο.

Πολύ σημαντικός άνθρωπος και ηθοποιός. Με βοηθάει σε όλα. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που βρίσκομαι στην παράσταση με τον Σπύρο Παπαδόπουλο. Είναι από τους ηθοποιούς και τους ανθρώπους που βοηθούν τους νέους να αναδείξουν το ταλέντο τους. Ούτε μια στιγμή δεν αισθάνθηκα ότι θέλει να φαίνεται ο ίδιος. Ακομπλεξάριστος. Πάντοτε να θέλει να με σπρώξει ώστε να φανώ εγώ, να προσπαθήσω στη σκηνή και όχι ο ίδιος. Ο δικός μου ρόλος στην παράσταση είναι αυτός ενός τρελού γαμπρού, ένας από τους πολλούς που μπαίνουν στο σπίτι του κύριου Βάλδη. Εξαιτίας αυτού του χαρακτήρα είναι ο ρόλος που έχει ανταπόκριση στον κόσμο. Επειδή είναι κωμικός.

Συμμετέχεις επίσης σε ένα καθημερινό σήριαλ του Mega. Πως ήταν η τηλεοπτική χρονιά που πέρασε;

Είμαι στο “Μια στιγμή…δυο ζωές” το οποίο συνεχίζεται και του χρόνου. Σύμφωνα με τις ενδείξεις, το κοινό αγάπησε τη σειρά δίνοντάς της μεγάλα ποσοστά τηλεθέασης. Αν με ρωτάς για την καθημερινότητά μου τη χρονιά που πέρασε μπορώ να πω ότι ήταν ιδιαίτερα κουραστική. Πολύ πρωινό ξύπνημα, γυρίσματα για τη σειρά, στη συνέχεια θέατρο και το βράδυ διάβασμα για την επόμενη μέρα. Ήταν μια πολύ γεμάτη χρονιά με αρκετή δουλειά.

Είναι η πρώτη σου μεγάλη τηλεοπτική σου δουλειά. Είναι σημαντικό για ένα νέο ηθοποιό;

Για μένα δεν είναι. Είναι δουλειά και σα δουλειά τη βλέπω. Δεν είναι αυτοσκοπός η προβολή μου στο γυαλί. Αγαπάω την υποκριτική τέχνη από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκα. Αλλά δεν είχα και δεν έχω στο μυαλό μου την τηλεόραση. Είναι σημαντικό να σε αναγνωρίζει ο κόσμος, άλλα δεν είναι μπόνους για την τέχνη που κάνεις.

Πιο ήταν για σένα το κλικ, η μοναδική καμπή στο παρελθόν σου που σε έκανε ηθοποιό; Θυμάσαι εκείνη την ημέρα.

Θυμάμαι πολύ καλά ότι ήταν το σχολείο και οι θεατρικές ομάδες που γίνονται. Τότε αποφάσισα πως θέλω να γίνω ηθοποιός και ακολούθησε αμέσως η πορεία. Η εγγραφή μου σε σχολή υποκριτικής και η συμμετοχή μου σε θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικά σήριαλ.

Πόσο δύσκολο είναι για ένα νέο ηθοποιό να μπει στο χώρο. Εσύ τα κατάφερες εύκολα;

Εγώ ήμουν από τους τυχερούς. Όταν τελείωσα την σχολή βρήκα αμέσως τη θέση μου στην πρώτη μου παράσταση χωρίς οντισιόν και άλλα. Να σου πω την αλήθεια δεν έχω περάσει ποτέ από οντισιόν.

Τα λεφτά πώς είναι. Ισχύει ότι οι ηθοποιοί πληρώνονται καλά.

Για μένα, που δεν έχω οικογένεια να στηρίξω, ζω αξιοπρεπώς. Ούτε τρελές υπερβολές. Απλά μπορώ και συντηρούμαι άνετα.

Ανέφερες ότι πρώτη σου παράσταση ήταν στο Λύκειο. Πόσο σημαντικό θεωρείς να υπάρχουν στο εκπαιδευτικό μας σύστημα τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Πολύ σημαντικό. Όχι μόνο για τα θεατρικά αλλά και για άλλες τέχνες όπως η ζωγραφική, η φωτογραφία καθώς επίσης και ο αθλητισμός. Θεωρώ πως το σχολείο είναι το σημαντικότερο σταυροδρόμι στον επαγγελματικό προσανατολισμό του ατόμου.

Βλέποντας την πορεία σου θα πρότεινες σε ένα νέο να ακολουθήσει την ηθοποιία.

Αυτό που τονίζω είναι πώς πρέπει να το θέλεις και να μην έχεις να κάνεις κάτι άλλο. Δε λέω ότι είναι πιο δύσκολα από το να γίνεις ηλεκτρολόγος αλλά πρέπει να ζεις και να αναπνέεις για να είσαι ηθοποιός. Διαφορετικά δε θα αντέξεις.

Τι κρύβει η επόμενη τηλεοπτική χρονιά. Νέες προτάσεις ή ανακατατάξεις;

Για το Mega η σειρά συνεχίζεται στην ίδια ώρα δίνοντας και την επόμενη χρονιά ένα καλό προβάδισμα τηλεθέασης, αυτή τη φορά στο νέο σήριαλ της Έλενας Ακρίτα. Επίσης μια νέα πρόταση υπάρχει από τον Alpha ωστόσο ακόμη και εγώ δεν ξέρω αν θα συμμετέχω λόγω χρόνου κυρίως. Είναι κάτι που θα διευκρινιστεί τον Αύγουστο.

Διακοπές; Σκέφτεσαι να κάνεις;

Λίγες μέρες τον Αύγουστο. Είναι τέτοιο το πρόγραμμα με τις περιοδείες φέτος το καλοκαίρι που θα τελειώσουμε προς το τέλος. Αλλά είναι τέτοια η χημεία και η παρέα των ατόμων που συμμετέχουν στην παράσταση που κανείς δεν αισθάνεται άσχημα ούτε βαρετά.

Σηκώθηκε τη στιγμή που ο οδηγός έβαζε μπροστά για να ξεκινήσουν. Κάποια άλλη πόλη θα τους υποδεχτεί. Άλλοι, θα συζητούν σήμερα για τη χθεσινή παράσταση. Και ένας ακόμη έφηβος θα αποφασίζει να γίνει ηθοποιός. Είναι αυτό το μαγευτικό άρωμα που αναδίδει το “Λουλούδι της Ανατολής” – ή καλύτερα μάλλον – το “Φιόρο του Λεβάντε”.

 

Who is

Γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Το 1999 αποφοιτά από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Θεάτρου Τέχνης-Κάρολος Κουν. Συμμετείχε σε δεκάδες θεατρικές παραστάσεις όπως το έργο “Το ημέρωμα της στρίγγλας” του Ο.Σαίξπηρ και τα “Σκουπίδια” του Γιάννη Ξανθούλη σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου. Στην τηλεόραση τον είδαμε στην ΕΤ1 στο “Eroica” στο σίριαλ “Άκρως οικογενειακό”, “Σαν το σκύλο με την γάτα”, “Τα μαχαιρώματα” του ΑΝΤ1, στο Mega στο έργο “Επτά θανάσιμες πεθερές” και “Μια στιγμή…δυο ζωές”. Επίσης δάνεισε την φωνή του στην ταινία κινουμένων σχεδίων Garfield 2.

[fbcomments]