Τετάρτη 19.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μια από τα ίδια και με την αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ;

07.04.2015

Του Χρήστου Κοντού

Μνημονιακός ή αντιμνημονιακός; Ευρώ ή δραχμή; Είναι το ψευτοδίλημμα που τα τελευταία χρόνια έχει μπει στη ζωή μας και φαίνεται κάθε μέρα που περνά, κερδίζει έδαφος χωρίζοντας την Ελλάδα στα δύο. Και δυστυχώς δεν είναι καν στη λογική Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός, ώστε να μπορεί υπάρχει η επιλογή της ΑΕΚ ή του ΠΑΟΚ.

Είναι σαφέστατο και πολύ έξυπνο για τους επινοητές του. Μέρα με την μέρα τα κόμματα που εκφράζουν τη μια ή την άλλη άποψη συγκεντρώνονται γύρω από το μεγαλύτερο σε ποσοστά, με προφανή στόχο.

Ο κατακερματισμός της πολιτικής πίτας πάντα τρόμαζε την εξουσία του κεφαλαίου, γιατί ο έλεγχος των κομμάτων γινόταν όλο και πιο δύσκολος. Ο διπολισμός του πολιτικού συστήματος που τόσα χρόνια επικρατούσε στην Ελλάδα, το απέδειξε αυτό περίτρανα. Οι μίζες της Ζίμενς, αλλά και των άλλων μεγάλων πολυεθνικών δεν είχαν μπλε και πράσινο χρώμα, αλλά πρόσωπα που θα μπορούσαν να περάσουν τις επαίσχυντες συμβάσεις τους που υποθήκευσαν το μέλλον της Ελλάδας.

Σήμερα έσκασε σαν βόμβα η είδηση πως Τσίπρας και Καμμένος έδωσαν με ανάθεση 500 εκατ. δολαρίων στις ΗΠΑ την αναβάθμιση παλαιών αεροσκαφών, τα οποία ανήκουν στη δικαιοδοσία του Πολεμικού Ναυτικού.

Όλα αυτά την ίδια ώρα που η σπέκουλα των ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων κάνει λόγο χρεοκοπία της χώρας λόγω αδυναμίας αποπληρωμής της δόσης στο ΔΝΤ ύψους 470 εκατ. ευρώ.

Όπως και να έχει το πράγμα, το σίγουρο είναι πως κανείς δεν θα περίμενε μια τέτοια κίνηση από μια αριστερή κυβέρνηση, που αρέσκετε στο να λέει πως νοιάζεται για τον εξαθλιωμένο Ελληνικό λαό.

Τελικά η μόνη Ανάσταση, θα είναι αυτή του Χριστού.