Κυριακή 03.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Το παζάρι, τα “Ξωτικά” και οι… πατερίτσες Παπαστεργίου

29.07.2020

Το “μπαλάκι” στο δημοτικό συμβούλιο με την εισήγηση βέβαια να μην πραγματοποιηθούν τόσο το «Τρικαλινό Παζάρι», όσο και ο «Μύλος των Ξωτικών», παραπέμπει η δημοτική αρχή την διεξαγωγή τους.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Παπαστεργίου που μέχρι τώρα δεν… «έβλεπε» πουθενά για πουθενά την αντιπολίτευση, παίρνοντας όποιος αποφάσεις ήθελε, ξαφνικά της δίνει… αξία και της ζητά να ψηφίσουν μαζί δύο θέματα τα οποία έχουν όμως να κάνουν άμεσα με την οικονομική πορεία του δήμου και φυσικά την… προσωπική του.

Η αναβολή διεξαγωγής του Παζαριού που έφερνε κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αλλά κυρίως του «Μύλου των Ξωτικών»… απ’ όπου έτρωγαν πολλά… στόματα ψωμάκι, ίσως και παντεσπάνι σύμφωνα με παλιότερες δηλώσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, τον φέρνουν με την πλάτη στον τοίχο, παρά την πραγματική δικαιολογία του «κορονοϊού».

Ετσι η βοήθεια του κοινού… ή αν θέλετε της αντιπολίτευσης σε αυτή τη φάση είναι ότι καλύτερο, μιας και από θέμα τακτικής ο κ. Παπαστεργίου αναδεικνύεται σε μέγα παίκτη (όταν δεν χάνει την ψυχραιμία του), εξάλλου από την αντιπολίτευση υπάρχουν οι… πρόθυμοι να βάλλουν πλάτη… και το έχουν αποδείξει προτάσσοντας ακόμη και τα στήθη τους να μην πάθει τίποτα, κατά την τελευταία ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι δηλώσεις του στη «Λέσχη»

Την αρνητική εισήγηση της δημοτικής αρχής για τη διεξαγωγή του φετινού πανηγυριού αποκάλυψε μιλώντας σήμερα στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου:

« Φέτος δεν θα ζήσουμε το πανηγύρι των Τρικάλων, με βάση κυρίως το υγειονομικό κομμάτι. Πρόκειται για μια εκδήλωση που περιλαμβάνει ευρεία μετακίνηση πληθυσμού από όλη την Ελλάδα, οπότε οφείλουμε φέτος να είμαστε προσεκτικοί και να μην διακινδυνεύσουμε την υγεία των συμπολιτών μας. Οριστική απόφαση θα παρθεί μέσα στον Αύγουστο στο δημοτικό συμβούλιο, από την πλευρά της δημοτικής αρχής πάντως την ώρα αυτή δεν υπάρχει σχεδιασμός για το πανηγύρι, και η εισήγηση μας θα είναι να ματαιωθεί.

Όσον αφορά στο Μύλο των Ξωτικών θα παρθεί η απόφαση αργότερα, να δούμε και τα δεδομένα προς τα τέλη Αυγούστου. Για το Μύλο απαιτούνται επενδύσεις και μάλιστα σημαντικές, και ο Δήμος Τρικκαίων παρότι τα οικονομικά του είναι πολύ καλύτερα πλέον, δεν μπορεί να επενδύσει χρήματα που δεν θα τα πάρει πίσω. Θέλει πολύ μεγαλύτερη προσοχή η απόφαση που θα πάρουμε για το Μύλο, διότι πχ  στο πανηγύρι δεν κάνουμε καμία επένδυση, το μόνο που έχουμε να ζυγίσουμε είναι τα περίπου 200.000 ευρώ που δεν θα εισπράξουμε, ενώ στο Μύλο των Ξωτικών διακυβεύεται η γενικότερη ανάπτυξη που φέρνει η διοργάνωση αυτή στο Νομό και στη Θεσσαλία.»

Σε αναμονή λοιπόν των… αποφάσεων και των… εισηγήσεων.

Χρήστος Κοντός

[fbcomments]