Τρίτη 24.05.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τρίκαλα: Συνεχίζονται οι έρευνες για το θάνατο της Μαρίας

21.07.2020

Ενα όργιο φημών στην πόλη και με την αστυνομία ειδικά μετά την ανακοίνωση, να έχει πάρει «προσωπικά» την εξιχνίαση των συνθηκών του θανάτου της 16χρονης Μαρίας, τροφοδοτούν διαρκώς νέα σενάρια.

Η μαρτυρία της κοπέλας η οποία ισχυρίζεται πως είδε τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης την Μαρία σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση να τρέχει κλαίγοντας, φαίνεται πως δεν είναι και τόσο αξιόπιστη αφού δεν ταυτίζεται πλήρως η περιγραφή των ρούχων που έδωσε η μάρτυρας με τα ρούχα που φορούσε η άτυχη κοπέλα.

Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι η δήλωση του δικηγόρο της οικογένειας κ. Δημήτρης Σαμαρτζής στο protothema.gr ότι οι αστυνομικοί συνεχίζουν να παίρνουν καταθέσεις από το φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον της άτυχης μαθήτριας κι ότι όλα τα σενάρια είναι πιθανά μέχρι να βρεθεί η άκρη του νήματος, γεγονός που σημαίνει πως οι υποψίες στρέφονται και προς αυτή την κατεύθυνση.

«Εξετάζουμε όλα τα πιθανά σενάρια, ελέγχουμε το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον της κοπέλας και είμαστε επιφυλακτικοί να μορφώσουμε οποιαδήποτε δημόσια τοποθέτηση πριν να έχουμε επίσημη τοποθέτηση από τον δικό μας τεχνικό σύμβουλο» λέει ο κ. Δημήτρης Σαμαρτζής .

Πάντως από το φωτογραφικό υλικό της δικογραφίας το οποίο έχουν στα χέρια τους οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Τρικάλων εγείρονται κάποια ερωτήματα σε σχέση με την ακριβή θέση του σώματος της άτυχης 16χρονης. Το αξιοσημείωτο είναι ότι, από τις φωτογραφίες, η άτυχη Μαρία φαίνεται να έχει εκδορές στην πλάτη και στα χέρια. Το σώμα της στο σημείο που βρέθηκε φαίνεται να είναι πεσμένο στο έδαφος με το θώρακα ενώ το κεφάλι της είναι γυρισμένο προς την εκκλησία. Η εικόνα αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, προβληματίζει την οικογένεια και τους αξιωματικούς ασφαλείας ως προς τον τρόπο που έγινε η πτώση της κοπέλας, μήπως μεσολάβησε κάποιο σπρώξιμο. Μάλιστα οι αστυνομικοί έχουν πάρει δείγματα dna από σίδερα που προεξέχουν στην εκκλησία για να δούνε αν προσέκρουσε εκεί.

Επίσης από τις κάμερες που ελέγχουν οι αστυνομικοί στη διαδρομή προς τον Προφήτη Ηλία, υπάρχουν πληροφορίες πως η 16χρονη ήταν μόνη. Αυτό που όμως αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση είναι το κινητό της Μαρίας Χυσενι που έχει ήδη ξεκινήσει. Παράλληλα, θα εντοπιστούν και τα στίγματα των κινητών τηλεφώνων όσων βρίσκονταν στην περιοχή το βράδυ της Τρίτης και το πρωί της Τετάρτης. Μάλιστα ελέγχονται και όλα τα μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.