Δευτέρα 30.11.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κινητό και τοξικολογικές θα λύσουν το μυστήριο

22.07.2020

Σε αναμονή των ευρημάτων του τηλεφώνου, αλλά και της τοξικολογικής εξέτασης είναι η Αστυνομία Τρικάλων για την διαλεύκανση της υπόθεσης του θανάτου της 16χρονης Μαρίας,  αφού είναι τα μόνα που απομένουν ώστε να δείξουν επακριβώς τις κινήσεις της, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας της άτυχης κοπέλας, Δημήτρη Σαμαρτζή.

Οι έρευνες στρέφονται σε κάθε κατεύθυνση και στο «μικροσκόπιο» της αστυνομίας βρίσκεται τόσο ο δεσμός που διατηρούσε η 16χρονη με έναν αλλοδαπό όσο και οι καταγγελίες φίλων της σύμφωνα με τις οποίες το κορίτσι δεχόταν εκβιαστικά μηνύματα, Στο μεταξύ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι εντάσεις που είχε ο αδερφός με τις δίδυμες, ήταν πολλές, ακόμη και εκείνες τις ημέρες (κάτι βέβαια που πολλοί το θεωρούν φυσιολογικό σε αυτή την ηλικία).

Στη 1.30 τα ξημερώματα της Τετάρτης, η 16χρονη συναντάται με τον 26χρονο αστυνομικό, τον οποίο είχε γνωρίσει μέσω Instagram, στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων. Στο ραντεβού τη συνοδεύει και η ξαδέλφη της. Η 16χρονη μπαίνει στο αυτοκίνητό του και μαζί κατευθύνονται στο λόφο του Προφήτη Ηλία. Κάθονται μαζί για περίπου μια ώρα και στις 3 παρά τέταρτο ο αστυνομικός την αφήνει έξω από το σπίτι της, στην οδό Καραϊσκάκη. Δυο νεαροί που την είδαν, κατέθεσαν πως ήταν πολύ ευδιάθετη.

Στα βίντεο που έχει η αστυνομία, η 16χρονη φαίνεται να περπατά μόνη της στις οδούς 28ης Οκτωβρίου και Περσεφόνης και να μιλά στο κινητό της για περισσότερο από μισή ώρα.

Στις 3:45, μια γυναίκα την βλέπει να περπατά σε κακή ψυχολογική κατάσταση στην οδό Αθανασίου Διάκου, κοντά στο σπίτι του 26χρονου αστυνομικού. Η κατάθεσή της θεωρείται κομβική.

«Γύρω στις 4:00 τα ξημερώματα, είδα την Μαρία να περιπλανιέται χωρίς παπούτσια στην οδό Αθανασίου Διάκου. Είπα ‘αυτή είναι σκαστή από το σπίτι της’. Ήταν μόνη της, έκλαιγε και έμοιαζε να είναι σε άγρια κατάσταση», είπε η γυναίκα.

Από αυτό το σημείο κάμερες καταγράφουν τη μοναχική της πορεία μέχρι το φρούριο της παλιάς πόλης.

Την ίδια ώρα, στην πλατεία Βουβής η μητέρα της ακούει τα ουρλιαχτά μιας κοπέλας που τσακώνεται με έναν άνδρα. Όπως είπε στην κάμερα του Mega, οι φωνές αυτές έμοιαζαν με της κόρης της, κάτι που ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί καθώς αναμένεται το στίγμα του κινητού.

Τα δύο κινητά

Από τα εργαστήρια της αστυνομίας εξετάζονται τα δυο κινητά της 16χρονης. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το ένα είναι κατεστραμμένο, το άλλο λειτουργεί κανονικά. Σημαντική συνεισφορά στην έρευνα θα έχει και η χαρτογράφηση των στιγμάτων από τα κινητά τόσο της 16χρονης, όσο και συγγενικών και φιλικών της προσώπων, καθώς επίσης και όσων βρέθηκαν την νύχτα του θανάτου της στην περιοχή του Προφήτη Ηλία.