Τετάρτη 06.07.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σε δύο χρόνια και… αν, θα είναι επισκέψιμο το Σπήλαιο της Θεόπετρας

03.02.2022

Σε δύο χρόνια και… αν, θα γίνει ξανά επισκέψιμο το Σπήλαιο της Θεόπετρας, σύμφωνα με απάντηση της υπουργού Πολιτισμός Λίνας Μενδώνη, σε ερώτηση που έκανε ο πρώην δήμαρχος Βασιλικής Βάιος Ζιάκας.

«Στις 17/1/2022 είχα στείλει ένα email στην Υπουργό Πολιτισμού κ Λίνα Μενδωνη και ρώτησα για το σπήλαιο Θεοπετρας, που βρίσκονται οι εργασίες και πότε είναι το χρονοδιάγραμμα. Και να η απάντησή της, η οποία με προβλημάτισε να πω την αλήθεια, γιατί θα περάσουν αλλά δυο χρόνια και δεν ξεκίνησαν καν οι εργασίες.

Αγαπητέ κ. Ζιάκα καλησπέρα.

Σε συνέχεια του ηλεκτρονικού σας μηνύματος αναφορικά με το έργο στο Σπήλαιο Θεόπετρας, σας ενημερώνω τα ακόλουθα:

Το έργο της στερέωσης των βράχων στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου και της συντήρησης του Σπηλαίου εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ τον Απρίλιο του 2020. Στο διάστημα που μεσολάβησε ήταν σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τη στερέωση των βράχων, έργο που εκτελεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Πρόσφατα υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου και θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες. Το έργο που εκτελεί η Εφορεία Σπηλαιολογίας του ΥΠΠΟΑ στο εσωτερικό του Σπηλαίου, θα ακολουθήσει αμέσως μετά την εξασφάλιση των βράχων. Το έργο θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2023.

Παραμένω στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

Εκ του Γραφείου Υπουργού»