Κυριακή 17.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αδιανόητα πρόστιμα… 20.000 ευρώ σε δύο 80χρονες για… αδήλωτη εργασία!

21.08.2020

Ένα απίστευτο περιστατικό το οποίο έρχεται να προστεθεί σε αυτά τα ελάχιστα και ακραία που δυστυχώς όμως χαρακτηρίζουν τους υπαλλήλους του Ελεκτικού Μηχανισμού του κράτους ως ανάλγητους στην προσπάθεια τους να εφαρμόσουν πιστά το γράμμα του νόμου…. ανάρτησε σήμερα το trikalavoice.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «οι ελεγκτές βρήκαν δυο ηλικιωμένες συνυφάδες (76 και 81 ετών!) να βοηθούν στην ταβέρνα των παιδιών τους, στην κουζίνα. Επέβαλαν το προβλεπόμενο τσουχτερό πρόστιμο στην επιχείρηση (10.500 € εκάστη), παρά τη διαμαρτυρία των ιδιοκτητών ότι είναι συγγενείς και απλά βοηθούσαν λόγω της κίνησης των ημερών.

Οι ίδιοι προτίθενται να εξαντλήσουν κάθε δυνατό και νόμιμο μέσο, προκειμένου να αμφισβητήσουν την παράβαση».

Δεν γνωρίζουμε τι πραγματικά συνέβη κι αν και ο ιδιοκτήτης ήταν κάπου υπερβολικός, όμως σίγουρα δεν μπορούμε να φανταστούμε πως οι δυο γιαγιάδες έπρεπε να παραπεμφθούν με αυτά τα πρόστιμα για… αδήλωτη εργασία.

Είναι αδιανόητο να πιστεύει κανείς πως σε αυτούς τους καιρούς που ζούμε, όπου τα καταστήματα βιώνουν τραγικές καταστάσεις, οι δύο γιαγιάδες που βρέθηκαν εκεί να βοηθήσουν τα παιδιά τους, είναι αυτές που με την αδήλωτη… εργασία τους έριξαν έξω τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία έχουν μαδήσει στο παρελθόν οι Ελληνες πολιτικοί με τις πολιτικές τους.

Χ.Κ.