Κυριακή 24.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αλαλούμ στο νοσοκομείο Τρικάλων καταγγέλλει η πρόεδρος των εργαζομένων

20.08.2020

Με μια ανάρτησή της που φέρει τον τίτλο “ΑΛΛΟΥ Ο ΠΑΠΑΣ… ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΡΑΣΑ!!”, η πρόεδρος των εργαζομένων κ. Ματίνα Κούκια, καταγγέλλει ουσιαστικά ένα αλαλούμ στο νοσοκομείο Τρικάλων λέγοντας πως τα στελέχη του ΕΣΥ… είναι σε πλήρη σύγχυση

“Απαξίωση στους εργαζόμενους δηλώνει η διοίκηση και τα επιστημονικά όργανα του νοσοκομείου, αφήνοντας αναπάντητα τα έγγραφά τους όπου θέτουν ερωτήματα και ζητάνε συγκεκριμένες οδηγίες για τη λειτουργία του νοσοκομείου που λόγω της πανδημίας έχει αλλάξει ριζικά.

Με έγγραφο στις 2/4/2020, επισημάνθηκε η ανάγκη ενημέρωσης και ασφάλειας των εργαζομένων, όσο διαρκεί η δύσκολη φάση της πανδημίας, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Μέχρι σήμερα, σε 7 μήνες, έχουν έρθει τα πάνω – κάτω:
Κλινικές μετακινήθηκαν σε άλλους χώρους,
κλινικές διαμελίστηκαν με 3 κλίνες σε έναν όροφο και 3 κλίνες σε άλλον,
προσωπικό μετακινήθηκε,
τμήματα ανέστειλαν τη λειτουργία τους, έκλεισαν ή ιδρύθηκαν καινούργια,
οδηγίες φτάνουν από παντού και οι εργαζόμενοι προσπαθούν
να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.
Ο καταιγισμός των οδηγιών του ΕΟΔΥ και του Υπ. Υγείας, δεν είναι εφικτό να τηρηθεί, αν δε προσαρμοστεί στη λειτουργία του κάθε νοσοκομείου.
Η ίδρυση κλινικής Covid- 19 δε τηρεί προϋποθέσεις αυτόνομης κλινικής και μάλιστα χωρίς ιατρική υποστήριξη, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού, ενώ δεν υπάρχει σαφές πλαίσιο λειτουργίας από τη Νοσηλευτική υπηρεσία.
Τελευταία αποδείχτηκε περίτρανα η ανεπάρκεια και η ασυνεννοησία του συστήματος, με τον δειγματοληπτικό έλεγχο των ήδη ταλαιπωρημένων αδειούχων υπαλλήλων, που ενώ θα έπρεπε να απέχουν από τα καθήκοντά τους μέχρι να βγει το αποτέλεσμα,
συνέχιζαν να εργάζονται λόγω υπηρεσιακών αναγκών.
Ποιος κρίνει τις οδηγίες και ποιος αποφασίζει;; Άγνωστο.
Αυτά και άλλα πολλά, αποφεύγεται επιμελώς να ξεκαθαριστούν με έγγραφες και σαφείς οδηγίες και περιορίζονται σε προφορικές (από στόμα σε στόμα) με γεύση εκφοβισμού και πολλές φορές τηλεφωνικές οδηγίες, που ουδεμία ευθύνη μπορεί να αποδοθεί από τον απαξιωμένο εργαζόμενο.
Σε πλήρη σύγχυση τα στελέχη του ΕΣΥ…
Φταίει η πανδημία ή πάντα προσπαθούσαν να βολεύεται το ΕΓΩ;;;”