Πέμπτη 28.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Νοσοκομείο Τρικάλων: Τρομάζει ο κορονοϊός λόγω έλλειψης γιατρών

06.08.2020

Μπορεί μέχρι τώρα να μην είχαμε κανένα κρούσμα στο νοσοκομείο Τρικάλων, όμως το τρέμει το φυλλοκάρδι των γιατρών κυρίως αυτών της πρώτης γραμμής και των παθολογικών, γιατί η δύναμή τους σε ιατρικό προσωπικό είναι κάτω από τα όρια.

«Η περίπτωση να νοσηλευτεί σε κάποια από τις κλινικές μας κάποιος που αρχικά δεν θα έχει τις ενδείξεις covid 19 και να κολλήσει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, είναι πάρα πολύ μεγάλες», έλεγε γιατρός στον energospolitis.gr. «Δείτε τι έγινε στη Λάρισα όπου κινδυνεύουν να κλείσουν δύο νοσοκομεία» συνέχισε, για να τα καταλήξει:«θα πρέπει να εντατικοποιηθούν τα μέτρα και επιτέλους ας προσλάβουν γιατρούς, αλλά ας στελεχώσουν και τις ΜΕΘ, βαρεθήκαμε να είμαστε ήρωες μόνο στα δύσκολα».

Στη Λάρισα

Σύμφωνα με το thessalia: tv”Ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των υγειονομικών αρχών της Θεσσαλίας και της 5ης ΥΠΕ, καθώς μετά  τα δύο κρούσματα σε ειδικευόμνους γιατρούς στα δύο νοσοκομεία, βρέθηκαν θετικοί στον ιό άλλοι τρεις κι έτσι πέντε γιατροί στα δύο νοσοκομεία νοσούν από τον covid-19.

Ειδικότερα, μετά την ειδικευόμενη γιατρό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ύστερα από τις σχετικές εξετάσεις αποδείχθηκε ότι φέρουν τον κορωνοϊό επίσης δύο ακόμη ει­δικευόμενοι γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Οπότε συνολικά νοσούν τρεις ειδικευόμενοι ιατροί στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας και αναμένονται τα αποτελέσματα των ιχνηλατήσεων των επαφών τους. Όμως εκτός των τριών, θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν και άλλοι δύο γιατροί οπότε η λίστα μετράει 5 γιατρούς στη Λάρισα, από τους οποίους οι 3 σχετίζονται με την ειδικευόμενη που αρχικά βρέθηκε θετική στον ιό.

Με βάση τα πραπάνω κινδυνεύουν να τεθούν εκτός οι δύο μονάδες που σήκωσαν το βάρος της αντιμετώπισης του κορωνοϊού στο ξέσπασμα της πανδημίας σε επίπεδο Κεντρικής Ελλάδας.

Θυμίζουμε ότι στις ΜΕΘ των δύο αυτων΄νοσοκομείων νοσηλεύτηκαν την άνοιξη όλα τα βαριά περιστατικά σε επίπεδο Θεσσαλίας

Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης των επαφών της γιατρού στο πανεπιστημιακό και του συναδέλφου της στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, αλλά και των τριών χθεσινών σε γιατρούς στις δύο μονάδες Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο ειδικευόμενοι επέστρεψαν πρόσφατα από διακοπές στη Χαλκιδική.

Σε ότι αφορά την άλλη εστία κρουσμάτων που σχετίζεται με το γάμο που εγινε το Σάββατο σε κοσμικό κέντρο στον Αμπελώνα, μέχρι στιγμής έχει δώσει τρία κρούσματα και φαίνεται να περιορίζεται η διάδοση του νέου ιού από αυτή.

Θυμίζουμε ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε επίσημα 8 κρούσματα στη Λάρισα, ενώ ο συνολικός τους αριθμος από την αρχή της πανδημίας στο Νομό, έχει πλεον ξεπεράσει τα 200…