Πέμπτη 07.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Νέα έκκληση Μυλωνά για την Β’ Παθολογική Κλινική

03.10.2019

Σε απόγνωση είναι εδώ και αρκετό καιρό ο διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής κ. Στέφανος Μυλωνάς που ζητά πριν από τις εκλογές ακόμη την πρόσληψη προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία της, ώστε να μην μπει σε αυτή «λουκέτο».

«Ελπίζω αυτή την φορά, οι έχοντες θεσμικό ρόλο, να δείξουν την απαραίτητη ευαισθησία και να δώσουν λύση σε ένα χρονίζον πρόβλημα του ΓΝΤ όπως είναι η ΥΠΟστελέχωση της ΒΠ! Αξίζει να αναφέρω ότι ο τελευταίος διορισμός παθολόγου στην ΒΠ έγινε προ 20ετιας(!!!!)στο μακρυνό 1999(!!!). Οι συνταξιοδοτήσεις σημαντικών γιατρών (κ. Γκαλέα, κ. Παπαδόπουλου)και αποχώρηση απο το ΕΣΥ (Κ.Χαιδου) ΟΥΔΕΠΟΤΕ αναπληρώθηκαν ….Παράλληλα το πρόβλημα λειτουργίας αυτόνομου τμήματος επειγόντων (ΤΕΠ) ΧΩΡΙΣ την ύπαρξη παθολόγου παραμένει…
Είναι τραγικό εδώ και καιρό να διεκδικώ το αυτονόητο και κανείς να μην ευαισθητοποιείται..Εδώ και τώρα λύση πριν είναι αργά…» τονίζει με ανάρτησή του.

Μάλιστα ο κ. Μυλωνάς δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλει κάτι τέτοιο αφού και πριν τις εκλογές με αφορμή την επίσκεψη του Χρήστου Σιμορέλη στο νοσοκομείο Τρικάλων είχε απευθυνθεί στον κυβερνητικό βουλευτή υπεύθυνο για τον τομέα της Υγείας τότε (άσκοπα όπως αποδείχθηκε) Σάκη Παπαδόπουλο: «Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η μάλλον θα έλεγα ότι εδώ και πολλά-πολλά χρόνια δεν έχει γίνει κανένας διορισμός παθολόγου στο ΓΝΤρικάλων (το μοναδικό νοσοκομείο πανελλαδικά που δεν έχει προσλάβει παθολόγο). Αξίζει να αναφέρω οτι θα αποτελούμε παγκόσμια πρωτοτυπία ,όπου θα λειτουργούν αυτόνομα ΤΕΠ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΠΑΘΟΛΟΓΟΥ!!!!Επίσης πρέπει να αναφέρω ότι το Γ.Ν. Καρδίτσας την ίδια χρονική περίοδο έχει προσλάβει τουλάχιστον 4 παθολόγους εκ των οποίων οι (3!!!!) έχουν εργασθεί για ένα μικρό χρονικό διάστημα ως επικουρικοί στο ΓΝΤρικάλων (και οι 2 είναι μόνιμοι κάτοικοι Τρικάλων)!!!Αυτό εχει σαν αποτέλεσμα οι παθολόγοι στο ΓΝΚαρδίτσας να είναι 2πλάσοι(15-16) έναντι (7-8) στο ΓΝΤρικάλων… Κύριε Παπαδόπουλε (μια και υπηρετήσατε με συνέπεια τόσα χρόνια στην παθολογική κλινική) αλλά και οι υπόλοιποι βουλευτές τι έχετε να πείτε…? Περιμένουμε έστω και την ύστατη στιγμή να πράξετε τε δέοντα…….»

Ανάλογο μάλιστα δημοσίευμα που αδειάζει εντελώς τον Σάκη Παπαδόπουλο είχε και στις 19-6-19 https://www.energospolitis.gr/trikala-nosokomeio-mylonas/

[fbcomments]