Παρασκευή 21.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η ΛΑΕ Τρικάλων για το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ

27.09.2016

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΕΘΝΙΚΟΥ  ΠΛΟΥΤΟΥ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση και πάει να το ψηφίσει με πραξικοπηματικές διαδικασίες εξπρές, εξευτελίζοντας για άλλη μια φορά τη Βουλή που έχει καταστεί απλώς ένα κακοστημένο ντεκόρ για τη νομιμοποίηση μνημονιακών παρασκευασμάτων, συνιστά ένα βαθύτατα αντιδραστικό έκτρωμα, το οποίο πλήττει βαρύτατα την καρδιά της χώρας, την οικονομία και τον λαό.

Το πολυνομοσχέδιο αυτό επιβάλλει μια νέα μνημονιακή ασφαλιστική επιδρομή σε βάρος μικρών και πολύ μικρών επαγγελματικών στρωμάτων και οικονομικών δραστηριοτήτων, η οποία θα οδηγήσει σε νέα εξουθένωση και εξόντωση χιλιάδες, ιδιαίτερα νέους και φτωχούς, επιστήμονες καιεπαγγελματίες αλλά και μικρές επιχειρήσεις, με συνέπεια την περαιτέρω κλιμάκωση της ανεργίας και της απελπισίας στην κοινωνία μας.

Το χειρότερο, όμως, είναι ότι με το πολυνομοσχέδιο αυτό μεταφέρονται στο Υπερταμείο των ιδιωτικοποιήσεων έξι από τις πιο κρίσιμες, σημαντικές και μεγάλες ΔΕΚΟ στη χώρα και συγκεκριμένα, η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, η ΕΛΒΟ, το ΑΤΤΙΚΟΜΕΤΡΟ και οιΚτηριακές Υποδομές, με στόχο το άρον – άρον ξεπούλημά τους σε όφελος των πιστωτών.

Η μεταφορά των 6 αυτών ανεκτίμητης αξίας ΔΕΚΟ, που περιλαμβάνουν και την ηλεκτρική ενέργεια και το νερό, στο Υπερταμείο για ξεπούλημα, αποτελεί στην κυριολεξία μια κίνηση εκποίησης και παράδοσης της Ελλάδας.

Μόνο μια κυβέρνηση που σφετερίζεται χωρίς αιδώ το όνομα της Αριστεράς, όπως η κυβέρνηση Τσίπρα, θα μπορούσε να αποπειραθεί τη διάπραξη ενός τόσο μεγάλου εγκλήματος σε βάρος του τόπου και του λαού, όπως το ξεπούλημα της ηλεκτρικής ενέργειας και του νερού.

Ο ελληνικός λαός και η νεολαία τούτες τις ώρες καλούνται σε αντίσταση και γενικό ξεσηκωμό για να ματαιώσουν το ξεπούλημα των 6 ΔΕΚΟ, για να καταργήσουν το αποικιακό Υπερταμείο των πιστωτών και της υποδούλωσης και για να ακυρώσουν τα μνημόνια και τη λιτότητα, προκειμένου η Ελλάδα να βγει από την κρίση με εθνικό νόμισμα και ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης, νέου αναπτυξιακού προτύπου και δίκαιης αναδιανομής πλούτου.

Λαϊκή Ενότητα Τρικάλων