Τετάρτη 27.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Δυσοίωνο προβλέπουν το μέλλον οι ΕΒΕ

24.07.2020

Συνεδρίασε την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020 και ώρα 7μμ το ΔΣ της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ν. Τρικάλων και ασχολήθηκε με θέματα που αφορούν τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις καθώς και θέματα που ενδιαφέρουν το Νομό μας και που προέκυψαν από την πανδημία.

Όπως τόνισαν όλοι οι σύμβουλοι πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε πολύ προσεχτικοί όλοι μας να προστατέψουμε την τοπική μας κοινωνία και τις επιχειρήσεις μας.

Το επόμενο διάστημα τονίσθηκε από όλους προβλέπεται δυσοίωνο. Ύστερα και από έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ, αναδείχτηκε η έλλειψη ρευστότητας ως το σημαντικότερο πρόβλημα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι 8 στις 10 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Στενεύουν τα περιθώρια βιωσιμότητας των επιχειρήσεων που  συνδέεται σε ένα βαθμό με την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος ρευστότητας. Από τα ευρήματα της έρευνας προέκυψε πως 1 στις 7 επιχειρήσεις διέκοψε την δραστηριότητά της. Τα δύο αυτά στοιχεία καταδεικνύουν σύμφωνα και με τη ΓΣΕΒΕΕ τις σοβαρές συνέπειες της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και όπως είναι επόμενο επηρεάζουν και την αγορά εργασίας που φαίνεται πως αλλάζει δραματικά.