Σάββατο 16.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

“Ηταν κι άλλο άτομο με την Μαρία” επιμένουν οι γονείς – Τι αποκάλυψαν τα τηλέφωνα

28.08.2020

Όχι μόνο δεν έριξε φως αλλά μάλλον ενίσχυσε τα ερωτηματικά για το κατά πόσο είναι αυτοκτονία, το ξεκλείδωμα των δυο κινητών της 16χρονης Μαρίας που ακόμη και λίγα λεπτά πριν τον τραγικό θάνατό της, έβγαζε σέλφι στο παγκάκι του Αη Γιώργη χαμογελαστή, παρότι δεν φαίνεται να επικοινώνησε με άλλα άτομα πέραν της αδερφής της και τις φίλες της μετά τη συνάντησή της με τον αστυνομικό το μοιραίο εκείνο βράδυ.

Μάλιστα το φοβερό είναι πως το τελευταίο περιβόητο μήνυμα στην αδερφή της συνέταξε η 16χρονη σε δύο φάσεις. Όπως φαίνεται από την εξέταση των στιγμάτων των κινητών η κοπέλα ξεκίνησε να γράφει το μήνυμα προς την αδελφή της τη στιγμή που ανέβαινε στο εκκλησάκι λέγοντάς της μεταξύ άλλων ότι την αγαπά, ότι είναι καλά, ότι πέρασε καλά, ότι ζητά χίλια συγνώμη κι ότι θέλει να είναι στη σκέψη της σαν κάτι θετικό. Το μήνυμα αυτό έμεινε ημιτελές και το ολοκλήρωσε σε δεύτερη φάση φτάνοντας στη βρύση κοντά στο εκκλησάκι. Πρόκειται για ένα μήνυμα το οποίο, ωστόσο, δεν προϊδεάζει για το τραγικό τέλος της και δεν το έστειλε ποτέ στην αδελφή της που ήταν ο παραλήπτης. Αντίθετα, το φωτογράφισε με το άλλο της κινητό στο οποίο το έκανε ταπετσαρία κι οθόνη κλειδώματος. Αυτό ήταν το δεύτερο κινητό της το οποίο βρέθηκε σπασμένο.

Σύμφωνα με όσα δηλώνουν στον δικηγόρο της οικογένειας Δημήτρη Σαμαρτζή ο πατέρας και η μάνα της «πιστεύουν πως το μήνυμα δεν δείχνει αποχαιρετιστήριο σε καμία περίπτωση και ότι γράφτηκε από τρίτον η την εξανάγκασε να το γράψει. Ότι αφού δεν απεστάλη είναι ύποπτο και ότι η όλη πρακτική της φωτογράφησης του και αποθήκευσης του είναι περίεργη. Λένε ότι δεν μπορεί η Αστυνομία να τους πει αν εξέπεμπε κι άλλο κινητό από εκεί δίπλα της ή αν υπήρχε κι άλλος εκεί».

Ο δικηγόρος της οικογένειας η κοπέλα είχε στην κατοχή της δύο κινητά τηλέφωνα τα οποία ξεκλείδωσαν οι αρχές και στα οποία ήταν αποθηκευμένες χιλιάδες φωτογραφίες, μηνύματα και κλήσεις. Μέχρι στιγμής έχουν ανακτηθεί τα αρχεία των κινητών αλλά δεν έχουν έρθει επισήμως τα στοιχεία από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ώστε να φανεί και η διαδρομή που έκανε η Μαρία.

Ο φόβος βέβαια της οικογένειας είναι μήπως η αστυνομία κλείσει τον φάκελο πριν πέσουν φως στα αίτια του θανάτου της 16χρονης μαθήτριας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.