Παρασκευή 22.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Έντονη ανησυχία για τα κρούσματα στη Θεσσαλία

04.08.2020

Η αύξηση των κρουσμάτων κρονοϊού στη Θεσσαλία και σε ολόκληρη τη χώρα είναι ανησυχητική και δεν θα πρεπει να υποτιμηθεί, ακόμη και αν αναχθεί στο γεγονός ότι πλέον διεξάγονται περισότερα τεστ σε σχέση με την άνοιξη και για τούο απαιτείται μία σειρά από μέτρα ώστε να θωρακιστεί η περιφέρειά μας… Αυτό ήταν το συμπέρασμα της έκτακτης υγειονομικής σύσκεψης που συγκάλεσε στο γραφείο του ο περιφερειάρχης σήμερα το μεσημέρι

Ουσιαστική ήταν η σύσκεψη με τους υγειονομικούς που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του περιφερειάρχη καθώς δόθηκαν σαφεις κατευθυνσεις για την αναχαιτιση πιθανού δεύτερου κύματος του κορονοϊού, μετά την ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων και στη Θεσσαλία το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα σε Βόλο και Λάρισα (το τελευταίο 24ωρο κταγράφηκαν πέντε κρουσματα).

 

Ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλία απαιτεί αυτηρή τήρηση των μέτρων, ελέγχους

Μάλιστα η περιφέρεια ξεκινά καμπάνια ενημέρωσης των νέων στη Θεσσαλία, ακόμη και με ειδικού επικοινωνιολόγους προκειμένου να αντιληφθούν τους κινδύνους από τη συμμετοχή σε υπαίθρια πάρτι και μπιτς μπαρ, αλλά και στη νυχτερινή διασκέδαση, όπου υπάρχει συνωστισμός και φυσικά την αποφυγή μεγάλων συναθροίεων σε κοινωνικές εκδηλώσεις όπως γάμοι και δεξιώσεις.

 

Ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλία απαιτεί αυτηρή τήρηση των μέτρων, ελέγχους

Επίσης στη σύσκεψη τονίστηκε είναι απαραίτητη η εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων, από την ΕΛΑΣ και τη δημοτική αστυνομία. Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχε και ο νέος υπέυθυνος Πολιτικης προστασίας προρχόμενος από το Πυροσβεστικό σώμα  κ. Μιχαλάκης (διοριστηκε πρόσφατα από τον κ. Χαρδαλιά) συμμετείχαν ακόμη ο διυθυντής της ΜΕΘ του ΓΝΛ κ. Απόστολος Κομνός, ο πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Ντίνος Γιαννακόπουλος και ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Σερέτης. Υιοθετήθηκαν τα μέταρ που προταθηκαν από τον Ιατρικό Σύλλογο και κυρίως υτά που έχουν να κάνουν με την αναχαίτιση των κρουσμάτων όταν εντοπίζονται με αυστηρή ιχνηλάτηση, ενώ δίνεται έμφαση στη γρήγορη έκδοση των αποτελεσμάτων για αυτό απαιτείται επιπλέον εξοπλισμός για την διεξαγωγή τεστ, πέρα από τα ιδιωτικά και στο δημόσιο

Ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλία απαιτεί αυτηρή τήρηση των μέτρων, ελέγχους

Αυστηρή τήρηση των μέτρων από όλους ζήτησε μετά το πέρας της έκτακτης σύσκεψης με τους υγειονομικούς της Λάρισας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Ο κ. Αγοραστός ζήτησε να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας, τα μέτρα ατομικής υγιεινής, η χρήση μάσκας, ενώ εστίασε στην ατομική υθύνη, σε ότι αφορα τις κοινωνικές συναθροίσεις, όπως γαμους, εκδηλώσεις θρησκευτικού περιεχομένου και αυτοσυγκράτηση από τους νέους στη διασκέδαση, καθώς φαίνεται ότι μπαίνουμε σε μία νέα φάση έξαρσης του κορωνοϊό.

Ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλία απαιτεί αυτηρή τήρηση των μέτρων, ελέγχους