Δευτέρα 15.07.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Θανάσης Λιούτας: Κρίσιμα και ουσιαστικά τα νέα οικονομικά μέτρα στήριξης της κοινωνίας μας

20.06.2024
  • Μονιμοποιείται στο 13% ο μειωμένος ΦΠΑ στα ταξί και στην παράδοση του καφέ, με τη μορφή take away και delivery.
  • Έκτακτη εισφορά και για το 2023 ύψους 33% στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων.

«Πρόκειται για μέτρα στήριξης. Για μέτρα εξαιρετικής και αποφασιστικής σημασίας», τονίζει ο Τρικαλινός Βουλευτής, Θανάσης Λιούτας.

«Είναι πολιτικές βασισμένες στον πυλώνα της κοινωνικής δικαιοσύνης και στον βασικό μας στόχο για στήριξη της κοινωνίας και ειδικότερα των συμπολιτών μας και των οικογενειών που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη».

Επιπρόσθετα αναφορικά με την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού σχετικά με την έκτακτη εισφορά 33% στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων (κοντά στα 300 εκατ. ευρώ), και μάλιστα σχετικά με την αναφορά ότι τα έσοδα αυτά θα στηρίξουν τον προϋπολογισμό και τα Χριστούγεννα θα κατευθυνθούν στους ευάλωτους συμπολίτες μας, όπως στους συνταξιούχους, και ειδικά στους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση από την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, ο Θανάσης Λιούτας και ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων τονίζει: ότι η στόχευσή μας είναι μια και είναι η στήριξη – η ουσιαστική, στοχευμένη και καίρια  στήριξη της κοινωνίας μας.

«Πετυχαίνουμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους, η εθνική οικονομία είναι σε ασφαλείς και βέβαιες ράγες ανάπτυξης, η κοινωνία μας στηρίζεται», σημειώνει ο κ. Λιούτας.

 

[fbcomments]