Τετάρτη 01.02.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων: Τα σχολεία λένε «ΟΧΙ» στο φασισμό

30.11.2018

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια συντεταγμένη προσπάθεια φασιστικών ομάδων μέσα στα σχολεία.

Είδαμε καταλήψεις σχολείων με εθνικιστικά και φασιστικά συνθήματα, πορείες μαθητών σε πόλεις της Β. Ελλάδας, ακόμα και στοχοποίηση μαθητών και εκπαιδευτικών από φασίστες. Καταγγελίες που ήρθαν στο φως από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς είναι ενδεικτικές για τις προσπάθειες ακραίων κύκλων να οδηγηθούν οι μαθητές σε πανελλαδική κατάληψη σε όλα τα σχολεία της χώρας στις 29 Νοέμβρη με πρόσχημα τη συμφωνία για το «Μακεδονικό».

Βέβαια το διχαστικό … μενού δεν περιλαμβάνει μόνο τη «Μακεδονία που είναι ελληνική» αλλά και τη Βόρεια Ήπειρο και το θάνατο του Κατσίφα και φτάνει μέχρι την Κύπρο και τους «δήθεν νεκρούς» του Πολυτεχνείου. Τον ρόλο των … χορηγών επικοινωνίας, έχουν αναλάβει ακροδεξιές ιστοσελίδες αλλά και η Χρυσή Αυγή που χαιρετίζουν τον «μαθητικό ξεσηκωμό».

Καταγγέλλουμε και στεκόμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια που σπέρνει το δηλητήριο του φασισμού και του ναζισμού στα σχολεία μας. Ο φασισμός είναι συνώνυμο της βίας, της τρομοκράτησης, του σκοταδισμού, της ανελευθερίας. Η νέα γενιά δεν θα επιτρέψει να χαθεί ξανά ένας Παύλος Φύσσας. Η νεολαία και η κοινωνία θα ορθώσει τείχος παντού στο φασισμό. Στα σχολεία, στις γειτονιές, στη δουλειά, στην οικογένεια. Είναι ώρα ευθύνης για τους δημοκρατικούς πολίτες της χώρας μας.

Ο φασισμός δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από οποιαδήποτε άλλη ταυτότητα. Η παρουσία του είναι εμφανής και κραυγαλέα. Η καλύτερη βοήθεια που μπορείς να προσφέρεις στον φασισμό είναι να παριστάνεις ότι δεν τον βλέπεις. Όταν μεταμφιέζεται σε “πατριωτισμό” και κατεβάζει τάγματα εφόδου σε παράταξη στα συλλαλητήρια για το μακεδονικό. Όταν παριστάνει την “αγανακτισμένη κοινωνία” και επιτίθεται σε πρόσφυγες – και μάλιστα γυναίκες και παιδιά. Όταν οργανώνει νυχτερινές δολοφονικές επιθέσεις σε κοινωνικούς χώρους.

Όταν εγκαθίσταται στις κερκίδες των γηπέδων, ακόμα και στους αγώνες της εθνικής ομάδας. Όταν χτυπάει και μαχαιρώνει μετανάστες στον δρόμο.

Υπάρχουν επίσης αυτοί που βλέπουν μπροστά τους τον φασισμό μόνο όταν τον χρειάζονται για να εξομοιώσουν την Αριστερά μαζί του. Ποτέ άλλοτε δεν τους ενοχλεί η δράση και η παρουσία του. Μόνο όταν χρειάζονται επιχειρήματα κατά της Αριστεράς θυμούνται ότι είναι αντιφασίστες.

Δεν υπάρχει καλύτερο ξέπλυμα και νομιμοποίηση του φασισμού από τη θεωρία των δύο άκρων και τις ίσες αποστάσεις.Αυτές τις ημέρες, που ο φασισμός επιτίθεται στα σχολεία με όχημα το μακεδονικό, με πανό κατά της δημοκρατίας και “συνθήματα των Ειδικών Δυνάμεων”, η Νέα Δημοκρατία και ο χώρος του “ακραίου κέντρου” σωπαίνουν. Κοιτάζουν αλλού. Ξέρουν τι γίνεται, αλλά ελπίζουν ότι όλο και σε κάτι θα τους φανεί χρήσιμο.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ.

Για τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

[fbcomments]