Τετάρτη 01.02.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Συνάντηση του Χρήστου Σιμορέλη με τον Δήμαρχο της Γερμανικής πόλης Γκούνζμπουργκ

14.11.2018

Με τον Δήμαρχο της Γερμανικής πόλης Günzburg (Γκούνζμπουργκ) κ.GerhardJauernigσυναντήθηκε τη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου, ο Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Χρήστος Σιμορέλης κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Βαυαρία.

Ο κ. Jauernig, φίλος και συχνός επισκέπτης της Ελλάδαςγνωρίζει καλά την κατάσταση στη χώρα μας, είναι στέλεχος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) και θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους δημάρχους της χώρας καθώς μετράει ήδη τρεις εξαετείς θητείες στο τιμόνι της πόλης του.

Στην ατζέντα της συζήτησης βρέθηκανη ομιλία του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στο συνέδριο του SPDκαι τα αποτελέσματα του2ο Ευρωπαϊκού Φόρουμ των Προοδευτικών, Οικολογικών και Αριστερών Δυνάμεων που ολοκληρώθηκε στο Μπιλμπάο με μεγάλη επιτυχία (9-11 Νοεμβρίου).

Οι δυο τους συμφώνησαν ότι απαιτούνται διαρκείς πρωτοβουλίες, διάλογος και συγκλίσεις για τη διαμόρφωση Προοδευτικών συμμαχιώνπου αντιμάχονται το δόγμα της λιτότητας, την άνοδο της άκρας δεξιάς και έχουν στόχο την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμώνστην Ευρώπη.

Ακόμη μοιράστηκαν σκέψεις για ζητήματα τοπικής ανάπτυξης με πρωτοβουλίες των τοπικών κοινοτήτων καισυζήτησαν για τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν για αυτούς τους σκοπούς. Επιπλέον αντάλλαξαν πληροφορίες σχετικά με τις κοινότητες και τις Περιφέρειες τους.

Ο κ. Jaeuringεξέφρασε το θαυμασμό του για τις φυσικές ομορφιές του Νομού Τρικάλων και φυσικά έλαβε ανοιχτή πρόσκληση από τον κ. Σιμορέλη να επισκεφτεί την περιοχή.
Σιμορέλης Χρήστος
Βουλευτής Τρικάλων με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α

[fbcomments]