Τετάρτη 04.08.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κ. Σκρέκας: «Η ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ καταποντίστηκε»

05.09.2016
Επίθεση στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπέλυσε το πρωί της Δευτέρας ο Βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. και Πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στην εκπομπή «ΤΩΡΑ» στον ΣΚΑΪ.
«Η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση όσον αφορά τις άδειες των τηλεοπτικών καναλιών» είπε «αποκατάσταση των αρμοδιοτήτων του Εθνικού Συμβούλιου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), πλουραλισμός, αντικειμενικότητα και διαφάνεια στα ραδιοτηλεοπτικά. Γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρχουν περισσότερα κανάλια και ο διαγωνισμός να γίνει από την αρμόδια ανεξάρτητη αρχή, το ΕΣΡ. Η Ελλάδα από την 27η θέση που βρισκόταν το 2009 στη κατάταξη για την ελευθεροτυπία κατρακύλησε στην 51η θέση το 2015».
Αναφερόμενος στα προσδοκώμενα έσοδα των 245 εκ. ευρώ από τη διαγωνιστική διαδικασία των ραδιοτηλεοπτικών αδειών, ο κ. Σκρέκας σημείωσε πώς «μόνο το ένα τρίτο αναμένεται να έρθει στα ταμεία το 2016 και αυτό δεν είναι λύση για την υστέρηση εσόδων που παρατηρείται από το πρώτο κιόλας εξάμηνο του χρόνου».
Ο κ. Σκρέκας παρέθεσε αριθμούς και παραδείγματα και τόνισε ότι «όλα τα μεγέθη καταποντίζονται, η οικονομία δεν ανακάμπτει, ενώ οι Έλληνες πολίτες καλούνται να πληρώσουν -με ό,τι δυνάμεις τους απέμειναν – το τσουνάμι των φόρων, όπως ο ΕΝΦΙΑ που υπόσχονταν ο κ. Τσίπρας πως θα καταργούσε».
Ο κ. Σκρέκας σημείωσε τέλος πως «ο κ. Τσίπρας έχει πει τα περισσότερα ψέματα που έχει πει ποτέ πολιτικός αρχηγός. Η εγκληματική διαχείριση του ΣΥΡΙZA γκρεμίζει τη χώρα»