Δευτέρα 20.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Παπακώστα: «Το 38,2% που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, τάσσεται υπέρ της Πανεπιστημιακής Αστυνόμευσης»

04.02.2021

Καθώς σήμερα συνεδρίασε διπλά η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, για την Ανώτατη Εκπαίδευση, η Εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας και Τρικαλινή
Βουλευτής ,Κατερίνα Παπακώστα Παλιούρα, έδωσε το στίγμα της, τοποθετούμενη σε αμφότερες τις συνεδριάσεις.

Στην συζήτηση για την ακρόαση των Αρμοδίων Φορέων, που κλήθηκαν να εκφράσουν τις θέσεις τους, για τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις, η κα. Παπακώστα κατέθεσε σωρεία ερωτήσεων προς κάθε έναν Φορέα ξεχωριστά, σχετικά με τις τοποθετήσεις τους, επί του Νομοσχεδίου.

Στην δεύτερη επί των άρθρων συνεδρίαση της Επιτροπής, η Εισήγηση της κας. Παπακώστα αντέκρουσε κάθε αντιπολιτευτική κριτική που είχε τεθεί στις πρότερες συνεδριάσεις και ακόμη, κατέθεσε με εμφατικό τρόπο επιχειρήματα και στοιχεία δημοσκοπήσεων, που φανερώνουν την σύγκλιση του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας με την παρούσα νομοθετική πρωτοβουλία. Τόνισε ιδιαίτερα κατά την εισαγωγή της, πως ποσοστό 38,2% που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019, τάσσεται υπέρ της Πανεπιστημιακής Αστυνόμευσης.

Κλείνοντας την τοποθέτησή της ανέφερε τα εξής: «Θέλει θάρρος και πολιτική ευθύνη, για να αναμετρηθείς με το απαρχαιωμένο, να μεταρρυθμίσεις το αυτονόητο, που καμιά πολιτική ηγεσία δεν τόλμησε…»