Δευτέρα 06.02.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μικέλης Χατζηγάκης: «Πλαστά πτυχία Βουλευτών»

29.11.2018

Με αφορμή την άδικη ποινή που επιβλήθηκε στην καθαρίστρια που πλαστογράφησε το απολυτήριο δημοτικού, ο Μικέλης Χατζηγάκης πήρε θέση για τα «δύο μέτρα και δύο σταθμά» μεταξύ πολιτών και πολιτικών.

Η πρόταση του Μικέλη είναι όσοι βουλευτές και υπουργοί πλαστογραφούν το πτυχίο τους όχι μόνο να εκπίπτουν αυτόματα από το αξίωμα τους αλλά να τυγχάνουν και αυστηρών ποινών. Συγκεκριμένα, o Χατζηγάκης δήλωσε:

«Οι βουλευτές και οι υπουργοί οφείλουν να αποτελούν πρότυπα. Και όταν παραβαίνουν νόμους και κανόνες πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά. Όταν βουλευτές και υπουργοί πλαστογραφούν τα πτυχία τους και εξαπατούν τους ψηφοφόρους θα πρέπει, κατά την άποψη μου, να χάνουν αυτόματα την δουλειά τους και να τιμωρούνται επιπλέον.

Για παράδειγμα, πριν κάποιο καιρό αποκαλύφθηκε ότι υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει στο επίσημο βιογραφικό του ότι είναι απόφοιτος του Χάρβαρντ ενώ αργότερα αποκαλύφθηκε ότι δεν είχε περάσει ούτε έξω από το Αμερικάνικο πανεπιστήμιο. Και αντί να παραιτηθεί (ή τουλάχιστον να τον παραιτήσει ο κ. Τσίπρας) ο υπουργός κατέθεσε μήνυση στον δημοσιογράφο που έκανε την αποκάλυψη και κράτησε το υπουργείο του.

Επίσης, πριν μερικά χρόνια υπουργός του Γιώργου Παπανδρέου είχε πλαστογραφήσει ολόκληρο διδακτορικό! Και εκεί δεν είχαμε ούτε παραίτηση ούτε κάποια άλλη ποινή. Είναι ντροπή για τους ίδιους τους πολιτικούς να ανέχονται ότι υπάρχουν πολίτες δύο κατηγοριών και να εξαπατούν τον κόσμο. Αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα».

[fbcomments]