Δευτέρα 04.07.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ο Θανάσης Λιούτας από το βήμα της Ολομέλειας για τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο

01.02.2022

Εν μέσω ενός κλίματος έντασης, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά τα τελευταία πεπραγμένα του κ. Πολάκη, ο οποίος την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης για τη συζήτηση του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, παραβίασε τους Κανονισμούς του Κοινοβουλίου και παράκουσε το Προεδρείο της Βουλής, καταλαμβάνοντας στην κυριολεξία το βήμα της Βουλής, η συζήτηση συνεχίστηκε, με τον Τρικαλινό Βουλευτή, Θανάση Λιούτα, να λαμβάνει τον λόγο επί του νομοσχεδίου.

Ο Βουλευτής Τρικάλων, περιγράφοντας το νομοσχέδιο, εστίασε στο μεγάλο και πολύπλευρο αναπτυξιακό όραμα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα ο κ. Λιούτας περιέγραψε τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, ως τον νέο οδικό χάρτη, ο οποίος «φωτίζει οικονομικούς και παραγωγικούς τομείς, η ενίσχυση των οποίων μπορεί να αναδείξει και να προωθήσει το πολύπλευρο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της πατρίδας μας».

«Είναι τομείς», υπογράμμισε ο Θανάσης Λιούτας, «οι οποίοι θα προσελκύσουν τους Έλληνες που παράγουν και που θέλουν να συνεχίσουν να παράγουν. Τους Έλληνες που διαβλέπουν μέσα από την εξέλιξη της τεχνολογίας, μέσα από την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, μέσα από την αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης και την Προστασία του Περιβάλλοντος, το βιώσιμο οικονομικό μέλλον της πατρίδας μας και όλων των Ελλήνων».

«Με τον νέο νόμο, χορηγούμε υψηλά ποσοστά κρατικών ενισχύσεων και παρέχουμε σημαντικά κίνητρα. Αίρονται γραφειοκρατικά εμπόδια, διευκολύνονται οι διαδικασίες έγκρισης, μειώνεται ο χρόνος ανταπόκρισης των υπηρεσιών στα υποβαλλόμενα αιτήματα και αξιοποιείται ένα νέο Πληροφοριακό Σύστημα. Με τη διασφάλιση της χρηματοδότησης, θα γίνεται και η ενεργοποίηση των καθεστώτων ενίσχυσης, που θα προκηρύσσονται σε σταθερούς κύκλους σε ετήσια βάση».

Αναφερόμενος στη συνέχεια ο Θανάσης Λιούτας στον τόπο μας, στον Νομό Τρικάλων, εστίασε στις μεγάλες ευκαιρίες που θα δώσει ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος, καθώς τα θεματικά καθεστώτα που εισάγει, περικλείουν διαχρονικούς και σταθερούς αναπτυξιακούς πυλώνες της περιοχής, όπως είναι οι τομείς, της αγροτοδιατροφής, του τουρισμού και της μεταποίησης.

Επιπρόσθετα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Λιούτας, στο περιθώριο των κοινοβουλευτικών εργασιών, συζήτησε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκο Παπαθανάση, και του ζήτησε να εισαχθούν στον Αναπτυξιακό Νόμο και οι μικρές ατομικές επιχειρήσεις. «Με αυτόν τον τρόπο», περιέγραψε ο Τρικαλινός Βουλευτής, «θα μπορέσουν να στηριχθούν και οι μικρές ατομικές, αγροτικές, κτηνοτροφικές και επαγγελματικές δραστηριότητες, οι οποίες στην κυριολεξία αυτή τη στιγμή αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της πρωτογενούς μας παραγωγής και της τοπικής μας οικονομίας.