Παρασκευή 12.07.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

“Καζάνι που βράζει”: Άρθρο Κώστα Πατέρα

25.06.2024

Γράφει ο Δρ. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ

D. Ed., M. Ed., Ph.D.

Κανένας δεν περίμενε πως η … αθώα ψήφος των Ευρωεκλογών θα δημιουργούσε πολιτικό τσουνάμι τόσο στην Ευρώπη όσο και στην χώρας μας.

Η μεγάλη ήττα του συστηματικού πολιτικού κατεστημένου της Γηραιάς Ηπείρου καταπόντισε τα κόμματα εξουσίας και ανέδειξε, ως μεγάλους νικητές, τα Δεξιά μορφώματα και με πολύ μεγάλα ποσοστά.

Έτσι το Ε.Λ.Κ., που κάποτε … έπαιζε χωρίς αντίπαλο, τώρα… ψάχνεται και αναζητεί εταίρους για να σώσει την αποτυχημένη Ούρσουλα και για να μοιράσει την ….πίτα των αξιωμάτων.

Πάλι μπροστά απ’ όλα το … φαγοπότι των ισχυρών με τα χρήματα των φτωχοποιημένων πολιτών της Ευρώπης.

Όλοι θυμούνται τα δισεκατομμύρια που φαγώθηκαν κατά την περίοδο του κορονοϊού, για εξωφρενικές παραγγελίες των δήθεν εμβολίων, τα οποία, εκ των υστέρων παραδέχονται, ότι είχαν παρενέργειες.

Δυστυχώς, η Γερμανία ό,τι δεν κέρδισε με δύο παγκοσμίους πολέμους, το κέρδισε με την δημιουργία της Ε.Ε., στην οποία έχει την απόλυτη κυριαρχία.

Η Ελλάδα, που έγινε το … μαύρο πρόβατο, επί Μέρκελ και Σόιμπλε, με τα καταστροφικά μνημόνια, πλήρωσε πολύ ακριβά την ολοκληρωτική νοοτροπία των σύγχρονων Γερμανών ηγετών.

Τα συμπτώματα της ραγδαίας φθοράς εμφανίζονται έντονα σ’ όλη την Ε.Ε. και οι ηγεσίες… ψάχνονται για να βρουν … σανίδα σωτηρίας.

Το «σύνδρομο» Μακρόν χτυπάει μικρές και μεγάλες χώρες και το «μετέωρο βήμα» της Γαλλίας, με το στήσιμο πρόωρης κάλπης, μπορεί να ανατρέψει τα πάντα.

Η αποτυχία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, να επανεκλεγεί Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος (Ε.Λ.Κ.), αφού ήρθε τελευταίος σε ψήφους, καταδεικνύει και την αυταρχικότητα του Πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Η περίπτωση δε Μπελέρη, που δεν του επέτρεψαν να φηφίσει, στις εσωκομματικές εκλογές του Ε.Λ.Κ., είναι μόνο η κορυφή του… παγόβουνου, της Ε.Ε.

Πλήρωσε ακριβά την δήλωσή του, ο Μεϊμαράκης, ότι η ακρίβεια στην Ελλάδα δεν είναι εισαγόμενη, και ο Μητσοτάκης για άλλη μία φορά φάνηκε πως δεν έχει ούτε φιλίες ούτε πιστεύω.

Έτσι ο Πρωθυπουργός δημιουργεί συνεχώς αντιπάλους, μέσα στο κόμμα της Ν.Δ. και η κοινή εμφάνιση του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά και οι δηλώσεις Χαρακόπουλου στη Λάρισα φαίνεται πως τον … βάζουν στην … μπρίζα…!

Αν και δεν υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ., αλλά και των άλλων κομμάτων, μοιάζει με … καζάνι που βράζει.

Ραγδαία είναι η φθορά όλων των κομμάτων εξουσίας και το … «σύνδρομο» Μακρόν παρασύρει και των Πρωθυπουργό της χώρας μας.

Φαίνεται, πως η εκλογική συντριβή του Γάλλου Προέδρου, την ερχόμενη Κυριακή, είναι «πλέον ή βεβαία» και ο αρνητικός αντίκτυπος θα παρασύρει και τον Μητσοτάκη και τα άλλα δύο κόμματα εξουσίας δηλ και τον Σύριζα και το Πασόκ.

Η γκρίνια και τα … τραπέζια των δυσαρεστημένων βουλευτών της Ν.Δ. φουντώνουν και οι ζυμώσεις είναι και οφθαλμοφανείς και επικίνδυνες, παρά το … μασάζ που γίνεται στην Κ.Ο. της Ν.Δ. από τρεις της «Α.Ε. του Μαξίμου», προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Το «μασάζ» των Βουλευτών της Ν.Δ. γίνεται για πρώτη φορά στα πολιτικά χρόνια και αποδεικνύει πόσο ολοκληρωτικά κυβερνά ο Πρωθυπουργός, κατά παράβαση του Συντάγματος.

Στο ΠΑΣΟΚ οι κραυγές δημιουργούν κλίμα αμφισβήτησης και οι … υπόγειες συνεννοήσεις με τις προσωπικές φιλοδοξίες κινούν τα νήματα για ανατροπές.

Στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η ίδια τραγική κατάσταση με τον Αμερικανοτραφή Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος στρέφεται εναντίον όλων αλλά και του Αλέξη Τσίπρα.

Ο εμφύλιος και σ’ αυτό τον χώρο φουντώνει και πολλοί διερωτώνται που τον βρήκαν αυτόν τον αρχηγό οι Συριζαίοι. Μάλλον στο ΚΛΙΝ…!

Πόσο δίκαιο είχε ο φιλόσοφος και νομοθέτης Σόλων (630-560 π.Χ.), που έλεγε «Ανδρών δε  εκ μεγάλων πόλις όλλυται» δηλ. ότι η πόλις – κράτος καταστρέφεται από τους μεγάλους άνδρες.

Έτσι, στην χώρα μας έχουμε μια Συμπολίτευση χωρίς Αντιπολίτευση και όλοι τους είναι χαμένοι και με όσα λέγουν και με όσα κάνουν.

Γιατί κατά τον Σόλωνα «τον λόγον είδωλον είναι των έργων» δηλ. τα λόγια είναι είδωλο των έργων, για τους πολιτικούς.

Μέσα σ’ αυτή την δύσκολη και ομιχλώδη πολιτική κατάσταση φαίνεται, πως επιστρέφει και ο οικονομικός… εφιάλτης με την «κρίση χρέους», που είναι μία μεγάλη καταιγίδα για την Ε.Ε.

Η Ελλάδα, είναι σε κρίσιμο σταυροδρόμι και απ’ ότι ακούγεται ο Πρωθυπουργός δεν το πήρε το μήνυμα και … σφυρίζει αδιάφορα.

Κυβερνά την χώρα για πέντε χρόνια και, ενώ μπορούσε να κάνει πολλά, δεν έκανε τίποτε το θετικό.

Μιλάει ακόμη για … μεταρρυθμίσεις, αλλά αυτό το … παραμύθι μοιάζει με μπαλόνι, που ξεφούσκωσε.

Δεν τον εμπιστεύεται κανένας, πλην των τρωκτικών της Ν.Δ. και το μήνυμα της πρόσφατης κάλπης ήταν να φύγει και να δώσει χώρο σε ανθρώπους που αγαπούν την χώρα και τους πολίτες.

Η δυστυχία, που υπάρχει στην κοινωνία σήμερα, είναι έργο των χειρών του Κυριακούλη Μητσοτάκη και γι’ αυτό όσο πιο γρήγορα αναχωρήσει τόσο το καλύτερο για την πατρίδα, για την Εκκλησία, για την κοινωνία, αλλά και για τον ίδιο και για την ομάδα του Μαξίμου.

«Η καλύτερη διακυβέρνηση», έλεγε ο Σόλων, «είναι εκείνη, όπου ο λαός υπακούει στους άρχοντες και οι άρχοντες στους Νόμους».

Στην σημερινή Ελλάδα έχουμε ένα 90% των πολιτών που με την αποχή ή την ψήφο αποδοκίμασε πρόσφατα τον Πρωθυπουργό και μία κυβέρνηση που δεν σέβεται ούτε τους νόμους, ούτε το Σύνταγμα.

Σύντομα έρχονται πολιτικές εξελίξεις που, μακάρι να λειτουργήσουν, για το καλό της απογοητευμένης και δυστυχισμένης κοινωνίας.

«Ο τράχηλος του Έλληνα ζυγό δεν υπομένει».

[fbcomments]