Πέμπτη 27.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Διοικητής Νοσοκομείου: Άλλαξε ο Μανωλιός…

04.05.2015

Του Χρήστου Κοντού

Το μόνο εύκολο για έναν δημοσιογράφο είναι να λαϊκίσει και να ταχθεί κάθε φορά στο πλευρό της εκάστοτε κυβέρνησης, όμως δεν πάνε δυο χρόνια που από τούτη τη στήλη καυτηριάζαμε τη λογική του διορισμού του σημερινού διοικητού του νοσοκομείου, αλλά και των προκατόχων του που ήταν από δάσκαλοι μέχρι γεωπόνοι.

Δυστυχώς όμως η τραγωδία συνεχίζεται, δυστυχώς ότι γινόταν επί δεξιάς το βλέπουμε και με την αριστερά. Είναι αδιανόητο τα όσα οι ίδιοι του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσαν για την επιλογή των διοικητών των νοσοκομείων να τα πράττουν τώρα και μάλιστα με χειρότερο τρόπο, ζητώντας ουσιαστικά τους ενδιαφερόμενους για την θέση να περάσουν από τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής και να είναι αυτή που αποφασίζει ποια ονόματα θα στείλει στα… κεντρικά. Επιστρέψαμε στην εποχή των κλαδικών του ΠΑΣΟΚ; Και η έννοια της αξιοκρατίας που είναι;

Τι απέγιναν άραγε οι πανελλήνιοι διαγωνισμοί για την κάθε θέση μέσου ΑΣΕΠ αν χρειαστεί;

Είναι τραγικό την ώρα που τα καλύτερα μυαλά παίρνουν τον δρόμο της ξενιτιάς, ένα αριστερό κόμμα να προσπαθεί να τακτοποιήσει ημετέρους (και μην μου πουν πως κάποιοι προέρχονται από άλλους χώρους). Φυσικά σε έναν διαγωνισμό όλοι αυτοί δεν θα είχαν καμιά ελπίδα μπρος στα χρόνια που έφαγαν οι νέοι για μάστερ, μεταπτυχιακά και διδακτορικά και μάλιστα στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Ολοι αυτοί οι νέοι, που κάποιοι σπεύδουν εδώ στα Τρίκαλα να τους πούνε άπειρους, χώρες όπως η Γερμανία και η Σουηδία τους δίνουν θέσεις ευθύνης.

Αν κάτι πρέπει να αλλάξει σε αυτή τη χώρα, είναι ακριβώς αυτή η λογική που την οδήγησε εδώ…

Αυτή τη φορά την ευθύνη τη φέρνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Ε. που αν μη τι άλλο θα πρέπει να απαιτήσουν αξιοκρατία… και αλλαγή της νομοθεσίας στο συγκεκριμένο θέμα.

Υ.Γ.: Προφανώς και το άρθρο δεν έχει να κάνει με την επιστημονικότητα και την αξιοσύνη των ονομάτων που ακούγονται, εξάλλου και οι ίδιοι θα μπορούσαν να συμμετέχουν σε μια διαδικασία αν πληρούν τα προσόντα.