Πέμπτη 12.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μην μας στερήσετε το όραμα και την ελπίδα κ. Τσίπρα

03.03.2015

Του Χρήστου Κοντού

 

Έκανε ή δεν έκανε κωλοτούμπα ο ΣΥΡΙΖΑ; Χάσαμε ή κερδίσαμε στη μάχη της χώρας για την παραμονή στο ευρώ; Κάνει για πρωθυπουργός ο Τσίπρας, πρέπει ή όχι να παραμείνει ο Βαρουφάκης;

Αυτά είναι λίγα από τα ερωτήματα που μπήκαν επιτακτικά όλες τις περασμένες εβδομάδες και ο καθένας τα απάντησε με βάση το τι ο ίδιος πιστεύει για καλό του.

Το σίγουρο πάντως είναι πως το 80% των Ελλήνων πολιτών στηρίζει την κυβέρνηση Τσίπρα και αυτό αποτελεί μοναδικό γεγονός μεταπολιτευτικά.

Τι είναι αυτό που φέρνει τόσο κοντά δεξιούς και κεντρώους, φιλελεύθερους, σοσιαλδημοκράτες και τους αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ (για την αριστερά θα πρέπει να γίνει άλλη κουβέντα) και ταυτόχρονα… αντικατοπτρίζεται στην πολιτική της σημερινής κυβέρνησης;

Μα αυτό που προεκλογικά έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, Η ΕΛΠΙΔΑ. Η ελπίδα πως κάτι θα αλλάξει στη χώρα έστω και σε αυτή την τελευταία ίσως προσπάθεια που γίνεται εντός τους Δημοκρατικού τόξου. ΤΟ ΟΡΑΜΑ που κατάφερε να δώσει ο 40χρονος πρωθυπουργός, υποσχόμενος απλά μια Ελλάδα πιο δίκαιη (φορολογικά, δικαστικά, διοικητικά).

Δεν ζητάει πολλά τούτος ο λαός, απλά το δίκιο του.

Να δει αυτούς που του κλέβανε τα λεφτά (είναι και ανάμεσά μας και δίπλα μας), να τα επιστρέφουν και να μπαίνουν φυλακή.

Να ξαναβρεί δουλειά και να αμείβεται όσο αυτή αξίζει.

Να μην ξαναδώσει φακελάκι στην εφορία, στους γιατρούς, στην πολεοδομία και να πληρώσουν επιτέλους οι επίορκοι.

Να ανοίγει την επιχείρησή του και να μην βρίσκει μέσα τον υπουργό Οικονομικών, Εργασίας και τα Ασφαλιστικά ταμεία να τον κλέβουν.

Θέλει να δει τον γείτονα, τον φίλο που ζει πλουσιοπάροχα ακόμη και σήμερα (γιατρό, δικηγόρο, δημοσιογράφο, υδραυλικό κλπ), επιτέλους να πληρώνει αυτά που του αναλογούν και όχι να πίνει στην υγειά των κορόιδων.

Θέλει να δει τον μεγαλοκαναλάρχη ή τον ιδιοκτήτη ραδιοφωνικών συχνοτήτων που μέχρι σήμερα δεν πλήρωσε ποτέ τίποτα για την άδεια… να πληρώσει και μετά να βγάζει φωνούλα.

Αυτά (και πολλά άλλα ανάλογα) θέλει από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν χρειάζεται κανένα μνημόνιο, κανείς Γερμανός και κανείς Αυστριακός να υποχρεώσει να τα κάνουμε.

Εκεί είναι η ΕΛΠΙΔΑ και αυτό είναι το ΟΡΑΜΑ του λαού… Μην μας το στερείτε κι εσείς με το καλημέρα κ. Τσίπρα.