Σάββατο 26.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τους πληρώνουμε για να μας δουλεύουν

12.12.2017

Του Χρήστου Κοντού

Μόνο καπέλο δεν έβγαλαν… μαζί με τα πόθεν έσχες κάποιοι εκ των βουλευτών των Τρικάλων που φαίνεται πως στις τράπεζες, παρά τα 70 χιλ. το χρόνο που τους πληρώνουμε εμείς οι πολίτες, δεν έχουν παρά λίγα ευρώ.

Αλήθεια πως μπορεί να χαλάσει κανείς πάνω από 70 χιλιάρικα το χρόνο; Μήπως έχει πολλά έξοδα γραφείου; Μήπως είναι πολλά τα δώρα στους γάμους; Τα κεράσματα στα καφενεία;

Φυσικά όλα αυτά φαντάζουν αστειότητες, γιατί πέραν του ότι οι περισσότεροι βουλευτές είναι τσιγκούνηδες και δεν βγάζουν από τη μια τσέπη να βάλλουν στην άλλη (μάλιστα κάποιοι περιμένουν να τους κεράσεις), όλοι τους αποταμιεύουν στο σεντούκι… ή σε… επενδύσεις των παιδιών τους σημαντικά ποσά. Ελάχιστοι είναι οι πολιτικοί και μάλιστα τους ψάχνουμε ως είδηση, που έφυγαν από την πολιτική φτωχότεροι.

Όλα αυτά σε μια εποχή όπου το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων, όχι απλά χρωστάει από την ανεπάρκεια και τη κλέψιμο αυτών των πολιτικών, αλλά δεν έχει καν να ζήσει. Σε μια εποχή όπου η επιδοματική πολιτική γίνεται κυρίαρχη, οι άνθρωποι – φαντάσματα γυρνούν στους σκουπιδοτενεκέδες για φαγητό και έχουν κάνει τα παγκάκια σπίτι τους, είναι ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ να μας εμπαίζουν κιόλας.

Βέβαια πολλάκις έχουμε γράψει σε αυτή τη στήλη πως έχουμε αυτό που ψηφίσαμε και αυτό που μας αξίζει… Δικαιολογίες του τύπου δεν υπάρχουν καλύτεροι δεν ευσταθούν, γιατί τότε θα πρέπει να αναλογιστούμε αν κι εμείς είμαστε οι καλύτεροι.