Τετάρτη 28.07.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ποια είναι η αλήθεια για την e-trikala;

05.10.2017

Του Χρήστου Κοντού

Τι πραγματικά συμβαίνει με την e-trikala; Κατά καιρούς τα όσα έχουν ακουστεί, άλλα στη σφαίρα της φαντασίας και άλλα όχι, το μόνο που άφησαν πίσω τους είναι η εικόνα μιας εταιρίας του δήμου, όπου ο κάθε δήμαρχος μπορεί να ελίσσεται και ενδεχομένως να ξεπλένει αμαρτίες, είτε αυτές είναι οικονομικής φύσεως είτε όχι;

Μπορεί όμως να συμβαίνει αυτό σε μια επιχείρηση του δήμου; Δεν υπάρχει κανείς ελεγκτικός μηχανισμός που να μπορεί να ψάξει στην ουσία όλα αυτά που έχουν συμβεί από την σύστασή της μέχρι σήμερα; Προφανώς όχι, γιατί οι όποιοι έλεγχοι έγιναν μέχρι σήμερα, μάλλον επιδερμικά άγγιζαν τα ζητήματα.

Στο μύλο αυτό των σεναρίων έρχεται να ρίξει νερό και το γεγονός πως όλοι οι δήμαρχοι μέχρι σήμερα… σφάζονται στην ποδιά του διευθύνοντα συμβούλου Οδυσσέα Ράπτη… Πρώτος ήταν ο Χρήστος Λάππας που δήλωνε πως με την ανάληψη των καθηκόντων του θα τον ξηλώσει, κάτι που όχι μόνο δεν έγινε, αλλά του ανέθεσε και την διεξαγωγή του Μύλου των Ξωτικών, όπου επίσης εκεί ακουστήκαν τα μύρια όσα… από τον τρόπο δημοπράτησης των περιπτέρων μέχρι και τις προσλήψεις των εργαζομένων σε αυτόν.

Σειρά πήρε ο Δημήτρης Παπαστεργίου που επίσης από τον πρώτο κιόλας μήνα στην δημαρχιακή καρέκλα, θα έδιωχνε τον Ράπτη, αλλά αντί αυτού έκανε μαζί του βόλτες με το λεωφορείο χωρίς οδηγό, αλλά και φωτογραφιζόταν μαζί σε διάφορες… τεχνολογικές απογειώσεις του δήμου.

Τελικά οι δήμαρχοι έκαναν λάθος για τον Οδυσσέα Ράπτη; Είναι όντως τόσο απαραίτητος για τον δήμο; Όσα ακούστηκαν είναι λάσπη; Αν ναι, θα πρέπει να βγούνε δημοσίως και να ζητήσουν συγνώμη πρωτίστως από τον ίδιο και στη συνέχεια από τον Τρικαλινό λαό που έστω και έμμεσα σπίλωσαν το όνομά του.

Αν όχι… το ερώτημα είναι ποια «χαρτιά» έχει στα χέρια του ο κύριος e-trikala για τους δημάρχους και δεν τολμούν να τον κουνήσουν; Σε αυτή την περίπτωση είναι τουλάχιστον συμμέτοχοι.

Ήδη την περασμένη εβδομάδα έγινε χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν αποκαλύφθηκε πως εργαζόμενοι που μέχρι τώρα ανήκαν στην e-trikala τώρα πληρώνονται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες που θα μείνουν στην πόλη.

Το αποτέλεσμα ήταν να παραιτηθεί από το Δ.Σ. και ο Δημήτρης Χατζηγάκης που έκανε λόγο για αποφάσεις που παίρνονται εν αγνοία του «έκανα πολλή υπομονή δεν μπορώ άλλο να είμαι …πιόνι», τόνισε ενώ άφησε αιχμές για …τετελεσμένα γεγονότα με τις ενοικιάσεις χώρων στο «Μύλο των Ξωτικών». Από το Δ.Σ. μέχρι σήμερα έχουν παραιτηθεί ο Τάσος Κατσιάνης και ο Δημήτρης Παπαθανασίου με τον τελευταίο να είναι έτοιμος να καταθέσει μομφή κατά του Προέδρου της e-trikala Γιάννη Κωτούλα.