Δευτέρα 22.07.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κων/νος Σκρέκας: Ο κ. Τσίπρας θα κάνει εκλογές όποτε συμφέρει τον ίδιο και το κόμμα του

29.12.2017

Ο κ. Τσίπρας θα κάνει εκλογές όποτε συμφέρει τον ίδιο και το κόμμα του
«Ο κ. Τσίπρας θα κάνει εκλογές όποτε τον συμφέρει προσωπικά και όποτε συμφέρει το κόμμα του, αδιαφορώντας για τον δρόμο και για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας», δήλωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΝΔ, Κώστας Σκρέκας.
«Υπάρχει μία σοβαρή αναντιστοιχία και ανακολουθία μεταξύ αυτών που λένε τα κυβερνητικά στελέχη και αυτού που ζουν ο Έλληνας και η Ελληνίδα σήμερα» επισήμανε ο κ. Σκρέκας μιλώντας στον Ρ/Σ «Πρακτορείο fm», εκφράζοντας αμφιβολία «αν οι δυνάμεις της ιδιωτικής οικονομίας και της αγοράς θα μπορέσουν να σηκώσουν την οικονομία της Ελλάδας», καθώς, «είναι τόσο βαρύ αυτό το φορολογικό οικοδόμημα, που έχει χτίσει σήμερα η κυβέρνηση, που δεν θα αφήσει την οικονομία να αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια».
«Η ΝΔ», συνέχισε ο κ. Σκρέκας, «σήμερα είναι έτοιμη, έχει ένα πρόγραμμα, το οποίο μπορεί να ξεκινήσει από την επόμενη μέρα των εκλογών και εφόσον ο ελληνικός λαός την εμπιστευτεί, ώστε να αλλάξει αυτό το οποίο γίνεται σήμερα στη χώρα και το οποίο δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».
Για την αύξηση του κατώτατου μισθού
Σχολιάζοντας την προαναγγελία -από την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου- αύξησης του κατώτατου μισθού το 2018 και ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων, που έχασαν το ΕΚΑΣ ο τομεάρχης της ΝΔ, παρατήρησε:
«Λένε ότι θα αυξήσουν τον κατώτατο μισθό, όταν βλέπουμε ότι το 2016 οι μισθωτοί δήλωσαν εισοδήματα λιγότερα από ό,τι το 2015. Λένε π.χ. ότι μειώνεται η ανεργία και από την άλλη βλέπουμε πάλι ότι τα συνολικά εισοδήματα μειώνονται.
Πώς είναι δυνατόν να μειώνεται η ανεργία, δηλαδή να έχουμε περισσότερους εργαζομένους και από την άλλη τα συνολικά εισοδήματα, τα οποία δηλώνουν οι εργαζόμενοι, να είναι λιγότερα;
Συνολικά τα εισοδήματα μισθωτών, συνταξιούχων και ελευθέρων επαγγελματιών ήταν 2,5 δισ. λιγότερα. Αυτό σημαίνει ότι δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες αντικαθιστούν παλιές θέσεις εργασίας, που ήταν υψηλότερα αμειβόμενες.

[fbcomments]