Τρίτη 24.11.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κάλεσμα του ΚΚΕ για…. λαϊκό ξεσηκωμό κατά των μέτρων

12.05.2017

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κεφάλαιο, η ΕΕ και το ΔΝΤ απευθύνονται ξανά σε σένα ζητώντας νέες θυσίες. Άλλη μια συμφωνία, ένα νέο μνημόνιο, που φέρνει άλλη μια λεηλασία στα ήδη σμπαραλιασμένα δικαιώματα, στο ήδη λεηλατημένο εισόδημα.

Όταν ο υπουργός Οικονομίας είπε πως «το κλείσιμο της αξιολόγησης θα στεναχωρήσει κάποιους», δεν εννοούσε τον ΣΕΒ, τους τραπεζίτες, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Το αντίθετο. Απροκάλυπτα όλοι αυτοί, μαζί με την ΕΕ, το ΔΝΤ, τις ΗΠΑ, δίνουν συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που υλοποιεί.

Ο λαός, οι μισθωτοί, οι αυτοπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι θα πληρώσουν για μια ακόμη φορά ασήκωτα βάρη.

  • Με τη μείωση του αφορολόγητου, ακόμη και για όσους έχουν μηνιαίο εισόδημα 400 ευρώ.
  • Με το νέο «τσεκούρεμα» σε συντάξεις, μισθούς, επιδόματα.
  • Με το «ξήλωμα» της κυριακάτικης αργίας που εί- ναι το επιστέγασμα της εργασιακής ζούγκλας, ενώ τα μεγαθήρια του εμπορίου θα πετάξουν μια και καλή εκτός αγοράς τους αυτοαπασχολούμενους.
  • Με το χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, το δικαίωμα στην απεργία που μπαίνει στο στόχα- στρο.
  • Με την επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων, τα νέα προνόμια και τις διευκολύνσεις για το κεφάλαιο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει το ιδιαίτερο ταλέντο να μοιράζει την κοροϊδία σαν τις καραμέλες.

Θέλει να αποσπάσει την ανοχή του λαού, να εκμεταλλευτεί την προσδοκία του μήπως μπορέσει να ζήσει καλύτερα μετά από 8 χρόνια μεγάλων απωλειών. Λένε ότι «αυτά τα μέτρα είναι το εξιτήριο από τα μνημόνια και την κρίση, ότι έρχεται η ανά πτυξη». Κρύβουν ότι για να έρθει η περιβόητη «ανάπτυξη», δηλαδή η ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, προϋπόθεση είναι οι μνημονιακοί νόμοι να παραμείνουν, οι απώλειες για τα λαϊκά στρώματα να είναι μόνιμες. Η επιτροπεία της ΕΕ θα εξακολουθήσει να ισχύει, όπως ισχύει για όλα τα κράτη – μέλη. Αυτή η ανάπτυξη θα είναι βασανιστική, αβέβαιη και λόγω των αντιθέσεων στην παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία.

Η ΝΔ, μαζί με τα άλλα κόμματα – συνεταίρους του 3ου μνημονίου, υποκριτικά τονίζει πως δεν θα ψηφίσει τα μέτρα, αλλά θα τα εφαρμόσει.

Τα «αντίμετρα» της εξαθλίωσης είναι το τυράκι στη φάκα.Ο φτωχός θα πληρώνει το φτωχότερο και ο πλούσιος θα γίνεται πλουσιότερος!

Η νέα βάρβαρη επίθεση δεν αντισταθμί­ζεται με ψίχουλα!

Παίρνουν 10 απ’ όλους για να δώσουν πίσω 1 σε λίγους και μάλιστα υπό την προϋπόθεση ότι πρέπει να πιάνονται τα ματωμένα πλεονάσματα (πάνω από 3,5%) για πολλά χρόνια.

Μια σειρά από τα λεγόμενα «αντίμετρα» αφορούν τη στήριξη του κεφαλαίου, τη μείωση της φορολογίας τους, την επιδότηση του «μισθο­λογικού κόστους. Όσα αφορούν τη διαχείριση της πιο ακραί­ας φτώχεια αποτελούν ομολογία όυι η ακραία φτώχεια θα πολλαπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια από την πολιτική τους.

Το ΚΚΕ παλεύει έξω και μέσα στη Βουλή για οποιοδήποτε μέτρο ανακούφισης του λαού. Καταθέτει συνεχώς τροπολογίες και προτάσεις νόμου, με άμεση εφαρμογή και κάθε φορά αυτά απορρίπτονται από την κυβέρνηση

Ο λαός με τη συμμαχία του μπορεί να τους σταματήσει!

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ!

Το ΚΚΕ καλεί τις εργατικές – λαϊκές δυ­νάμεις να ξεσηκωθούν ενάντια στη νέα αντιλαϊκή επίθεση. Να δώσουν μάχη ζωής, μάχη αντεπίθεσης για την ανάκτηση των απωλειών, για την ικανοποίηση των σύγ­χρονων λαϊκών αναγκών.

Το ΚΚΕ καλεί όποιον αγανακτεί , όποιον βλέπει ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο , να αφήσει διασταγμούς και να κάνει τώρα το βήμα. Να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Όλοι μαζί, σαν μια γροθιά, μέσα από τα ταξικά σωματεία, τους Συλλόγους των Αυτοαπα­σχολούμενων, τους Αγροτικούς Συλλόγους, τους φορείς της νεολαίας, τους Συλλόγους του ριζο­σπαστικού γυναικείου κινήματος να συναντηθούν στους καθημερινούς ταξικούς αγώνες, στα συλ­λαλητήρια, στις απεργίες.

Να σηκώσουμε το ανάστημά μας της Γενική Απεργία στις 17 Μάη.

Ο λαός δεν έχει δείξει ακόμη τη δύνα­μή του. Όποιος μέσα του αισθάνεται οργή και δυσαρέσκεια να μην τα εκτονώσει σε μια ανώδυνη ή βουβή διαμαρτυρία.

Να μη δώσει στον πρωθυπουργό την αφορμή να προσβάλλει το λαό, λέγοντας πως συμφωνεί με την κυβέρνηση γι’ αυτό δεν βγαίνει στους δρόμους.

Χρειάζεται οργανωμένη λαϊκή παρέμβαση στις εξελίξεις.

Αναγέννηση του εργατικού κινήματος.

Κοινωνική Συμμαχία.

Σε όλη την ιστορία, αυτό ήταν το μόνο που μπόρεσε να αλλάξει την πορεία των πραγμά­των προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων.

Ο καθημερινός αγώνας για τα οξυμένα προβλήματα, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα πρέ­πει να συμβάλλει στη συγκέντρωση δυνάμεων με στόχο την κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτη­σίας και εξουσίας, την ανατροπή του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος που φέρνει μόνο φτώχεια και πολέμους για τα κέρδη των λίγων.

Σ’ αυτόν το δρόμο, το εργατικό – λα­ϊκό κίνημα μπορεί να έχει αποτελέσματα, να βάζει εμπόδια. Ο δρόμος της σύγκρου­σης δεν είναι εύκολος, όμως οι θυσίες της υποταγής είναι και μεγαλύτερες και χωρίς ημερομηνία λήξης.

Υπάρχει διέξοδος σε συμπόρευση με το ΚΚΕ!

Για να έρθει η εργατική τάξη στην εξουσία, να κοινωνικοποιήσει τα συγκεντρωμένα μέσα πα­ραγωγής, να αποδεσμεύσει τη χώρα από ΕΕ και ΝΑΤΟ, να διαγράψει μονομερώς το χρέος, να αποσυρθεί η χώρα από στρατιωτικο-πολιτικές επεμβάσεις, από ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Μόνο έτσι θα μπορέσει να γίνει πραγ­ματικότητα η ασίγαστη επιθυμία του λαού να ζήσει καλύτερα. Να απολαύσει τις δυνα­τότητες που προσφέρουν η επιστήμη και η σύγχρονη τεχνολογία, η παραγωγικότητα της εργασίας, οι μεγάλες πλουτοπαραγωγι­κές πηγές και δυνατότητες της Ελλάδας.

ΤΡΙΚΑΛΑ  11/5/2017                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ