Παρασκευή 12.04.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ: «Κερδοσκοπία σε βάρος των αγροτών στην τιμή του καλαμποκιού»

12.10.2023

Σε απόγνωση έχουν περιέλθει οι καλαμποκοπαραγωγοί στο Νομό Καρδίτσας, που βλέπουν την τιμή του προϊόντος να μειώνεται μέρα με την ημέρα.

Το θέμα επισημαίνει ο Αγροτικός Σύλλογος Μητρόπολης, υπογραμμίζοντας ότι η τιμή του αραβόσιτου βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, καθώς οι έμποροι με την πάροδο την ημερών μειώνουν την τιμή.
Να σημειώσουμε, όπως μας μετέφερε εκπρόσωπος του Συλλόγου, ότι σήμερα η τιμή κινείται στα 20 λεπτά, όταν πριν από ένα μήνα με την έναρξη του αλωνισμού έφθανε τα 25 λεπτά. Μάλιστα η τιμή του προϊόντος πέρυσι κυμαίνονταν στα 32 λεπτά. Δηλαδή σήμερα έχε χάσει περίπου 12 λεπτά, ενώ την ίδια ώρα το κόστος παραγωγής όχι μόνο δεν μειώθηκε αλλά συνέχισε την ανοδική του πορεία και είναι δυσβάστακτο.

«Μετά το αυξημένο κόστος παραγωγής και τις καταστροφικές πλημμύρες στο θεσσαλικό κάμπο, οι οποίες έχουν πλήξει ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής, τώρα οι αγρότες έχουν να αντιμετωπίσουν τον εμπαιγμό των εμπόρων. Η απουσία της κυβέρνησης, του ΥπΑΑΤ και κάθε αρμόδιου φορέα, φέρει τους εμπόρους σε ένα παιχνίδι τιμών, εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη ρευστότητας και των καιρικών συνθηκών, κερδοσκοπούν σε βάρος των αγροτών» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος.

[fbcomments]