Τετάρτη 01.02.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ηλίας Βλαχογιάννης: Αντί να απολογηθούν για τις λαθροχειρίες τους, υπερηφανεύονται κιόλας….

08.11.2018

Η Κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί μετά από τετραετή καθυστέρηση, εφαρμόζει επί τέλους την γνωστή απόφαση του ΣτΕ, για την μερική αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών του προσωπικού που αμοιβετα με ειδικά μισθολογια( προσωπικό Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, δικαστικοί, Πανεπιστημιακοι, ιατροί ΕΣΎ).

Μάλιστα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, πανηγυριζοντας από του βήματος της Βουλής των Ελλήνων, υπερηφανευθηκε ότι αυτή η γενναιόδωρη πράξη της Κυβέρνησης του επιτεύχθηκε, επειδή βγήκαμε απ τα… μνημόνια χάρις στις δικές τους προσπάθειες….

Προφανώς ο Πρωθυπουργός και οι συν-πανηγυριζοντες αριστεροδεξιοι συνοδοιπόροι του, σκοπίμως ξεχνούν, ότι η Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου το 2014,χορήγησε το 50 τοις εκατό της οφειλής σε εν ενεργεια και αποστρατεία στελέχη – κατόπιν και δικής μου και άλλων τεσσάρων βουλευτων παρέμβασης -, με δέσμευση για χορήγηση και του υπολοίπου, στο τέλος του 2016.

Μάλιστα το 2014, το χορηγηθεν ποσό πρασαυξησε ανάλογα μισθούς και συντάξεις, σε αντίθεση μ αυτό που γίνεται τώρα : Η αύξηση ΔΕΝ προσαυξανει μισθούς και συντάξεις και

ΔΕΝ δίδεται μέχρι σήμερα, αλλά μέχρι την ισχύ του τραγικού Νόμου ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ.

Κι αντί να απολογηθούν για τις λαθροχειριες τους, υπερηφανευονται κιόλας …. Χρειάζεται πολύ θράσος γι αυτό,την ίδια στιγμή που φέρνουν τροπολογία για ΜΗ ΥΠΟΧΡΈΩΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ των ΔΙΚΑΣΤΙΚΏΝ ΑΠΟΦΆΣΕΩΝ, για καταβολή των δώρων σε μισθωτούς του ευρύτερου δημοσίου τομέα και συνταξιούχους, που επιδικαζουν τα δικαστήρια….

Ηλίας Γ Βλαχογιάννης,

τέως Νομάρχης και βουλευτής Τρικάλων,

Συντονιστής του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας.

 

[fbcomments]