Τρίτη 29.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η Νέα Δημοκρατία διέγραψε τον Κωνσταντίνο Μίχαλο

27.06.2018

Η Νέα Δημοκρατία διέγραψε τον Κωνσταντίνο Μίχαλο. Συνεδρίασε η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος και προχώρησε στη διαγραφή του Προέδρου ΕΒΕΑ.

Οι πληροφορίες από τη ΝΔ αναφέρουν ότι η σταγόνα που έκανε να ξεχειλίσει το ποτήρι ήταν το γεγονός ότι τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας με τα Σκόπια. Επίσης, κομματικά στελέχη τον κατηγορούν ότι υπηρετεί προσωπική ατζέντα.

Τι είχε πει ο Κωνσταντίνος Μίχαλος για την συμφωνία των Πρεσπών

Μια ημέρα μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε δηλώσει αισιόδοξος για την επίδραση που θα έχει στην ελληνική οικονομία η συμφωνία Ελλάδας-πΓΔΜ. Αναλυτικότερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μίχαλος στοιχειοθέτησε την αισιοδοξία του για βελτίωση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών επισημαίνοντας ότι «οι ενταξιακές συνομιλίες με την ΕΕ για τη νέα χώρα της Βόρειας Μακεδονίας, η τεχνογνωσία που θα χρειαστεί (στο πλαίσιο αυτό), βεβαίως και υπάρχει στην Ελλάδα και θα χρησιμοποιηθεί, όπως επίσης και οι ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν για επενδύσεις ένθεν κακείθεν». Αναφερόμενος στην κριτική που έχει ασκηθεί στη συμφωνία, είχε τονίσει: «’Εχει αναλογιστεί ποτέ κάποιος ότι μια χώρα που την έχουν αναγνωρίσει 140 χώρες στον πλανήτη, μεταξύ των οποίων και μεγάλες υπερδυνάμεις, ώς απλή Μακεδονία, κάθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και του διαλόγου, προκειμένου να γίνει αλλαγή ονομασίας; Νομίζω ότι από τη στιγμή που το θέμα είχε τεθεί από την πλευρά του ελληνικού πολιτικού συστήματος, ότι η μόνη αποδεκτή λύση είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes και αυτό θα διασφαλιστεί από τη συμφωνία -η οποία άλλωστε θα έρθει να επικυρωθεί και από το κοινοβούλιο, έχουμε αρκετά βήματα μπροστά μας μέχρι να ολοκληρωθεί- υπάρχουν μόνο οφέλη, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά και το επιχειρηματικό σκέλος».

Επίθεση εξαπέλυσε ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος χαρακτήρισε τον Κωνσταντίνο Μίχαλο «Δούρειο Ιππο» με ανάρτησή του στο twitter .

eretikos.gr