Πέμπτη 12.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Φλαμπουράρης: Να επαναπατρίσουν όλοι τα λεφτά τους – Χρειάζεται και το 1 ευρώ

10.03.2015

Δεν ξεπουλάμε τα ασημικά, σχολίασε για τις ιδιωτικοποιήσεις  – Τι δήλωσε για Ελληνικό και ΔΕΗ – Τι είπε για τον Κυρ. Μητσοτάκη και τις δηλώσεις του για τον ΥΠΟΙΚ

«Αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι τέσσερις μήνες. Τότε θα ξεκινήσουμε με καλύτερους όρους της συζήτησης», τόνισε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ο υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης και εκ των στενότερων συνεργατών του πρωθυπουργού, Αλέκος Φλαμπουράρης

Ο κ. Φλαμπουράρης υπογράμμισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως θα πρέπει η Ελλάδα με τους εταίρους να συμφωνήσουν «ειδάλλως θα καταστραφεί όλη η Ευρώπη», ενώ σημείωσε πως η χώρα για να μπορεί να ζήσει με τα δικά της λεφτά πρέπει να έχει ανάπτυξη.

Ο υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης, ακόμη, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολιτικούς, και όχι μόνο, να «επαναπατρίσουν» τις καταθέσεις τους.

«Πρέπει να όλοι οι πολιτικοί, και οι μη πολιτικοί, να φέρουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα. Δίνουμε ένα αγώνα ύπαρξης και χρειάζεται και το 1 ευρώ αυτός ο αγώνας» τόνισε ο κ. Φλαμπουράρης, διευκρινίζοντας πως «άλλο να είσαι σύμβουλος πρωθυπουργού και να τα βγάζεις έξω για να μη σε πιάσουν και άλλο να τα έχεις στο εξωτερικό από το 1912», αφήνοντας αιχμές για τον Γκίκα Χαρδούβελη.

Οσον αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις τόνισε ότι «δεν ξεπουλάμε τα ασημικά… Βελτιώνουμε ό,τι μπορούμε σε συμβάσεις που έχουν προχωρήσει». Για τα αεροδρόμια, πάντως,  διευκρίνισε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, και ότι «δεν μπορούν να δοθούν πακέτο 14 αεροδρόμια σε μια εταιρεία που βασικός μέτοχος είναι κρατική εταιρεία της Γερμανίας».

Σχετικά με το Ελληνικό ο κ. Φλαμπουράρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισήμανε ότι υπάρχει μελέτη του Πολυτεχνείου για αξιοποίησή του με ήπια ανάπτυξη. «Εγώ έχω μιλήσει για αξιοποίηση με συμμετοχή του ελληνικού δημόσιου, εμείς έχουμε το οικόπεδο οι άλλοι τα λεφτά, το παραχωρούμε με 50% – 50% τα κέρδη, όπως κάναμε με την αντιπαροχή» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Όποιος θέλει να κάνει μονάδα να κάνει δικά του δίκτυα είναι ελεύθερος δεν μπορούμε να πωλήσουμε τη ΔΕΗ» ξεκαθάρισε δε ο υπουργός.

«Είμαστε σίγουροι ότι θα προέλθει η χρηματοδότηση από τους συμμάχους μας, και το θέλουμε, εμείς από κει και πέρα κάνουμε τα κουμάντα μας μην βρεθούμε προ αδιεξόδου (…) δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα» πρόσθεσε.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη τόνισε ότι είναι τραγικό να βγαίνει να λέει όσα λέει για τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, και να ζητά την απομάκρυνσή του την ώρα της διαπραγμάτευσης.

Ειδικά για τα αποτελέσματα του Eurogroup έκανε λόγο για «ανακωχή με βασικό χαρακτηριστικό ότι ψήφισε ο λαός» προσαρμογή και σχετική αναγνώριση μιας πραγματικότητας από τους θεσμούς.

«Δεν γίνεται πια να παίζουμε με αυτή την ιστορία… Είναι υποχρεωμένοι να δουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν σε αυτή την πολιτική, νομίζω ότι αρχίζει να γίνεται κατανοητό, σταδιακά, δεν μπορούν να αλλάξουν ξαφνικά» είπε για τους εταίρους.

«Μέτρα λιτότητας δεν πρόκειται να υπάρξουν, μόνο φόρος στα υψηλά εισοδήματα που δεν είναι φόρος λιτότητας ούτε έκτακτος φόρος» διαβεβαίωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Τόνισε δε ότι δεν βλέπει πιθανότητα δημοψηφίσματος ή εκλογών. «Είμαστε υποχρεωμένοι να κυβερνήσουμε» είπε.