Κυριακή 17.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ισορροπίες με τον Σπύρο Αγναντή δήμαρχο Φαρκαδόνας

29.08.2020

Από το πρωί του Σαββάτου ο Δήμος Φαρκαδόνας απέκτησε εκ νέου δήμαρχου μετά το πρόσφατο θάνατο του Γιάννη Σακελλαρίου. Νέος δήμαρχος Φαρκαδόνας μετά από μυστική ψηφοφορία εκλέχτηκε ο κ. Σπύρος Αγναντής, ο οποίος καλείται πλέον να κρατήσει το τιμόνι του Δήμου για τα επόμενα τρία έτη που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της δημοτικής περιόδου 2019-2023.

Σύμφωνα με το «ΚΡΗΝΗLIVE» η συνάντηση διεξήχθη στις 11 το πρωί στο δημοτικό κατάστημα Φαρκαδόνας. Παρά το γεγονός ότι τις προηγούμενες ημέρες εκφράστηκε ενδιαφέρον από δημοτικούς συμβούλους να μετέχουν στη διαδικασία ως υποψήφιοι, τελικά υπήρξε μια υποψηφιότητα εκείνη του κ. Αγναντή, ο οποίος για το τυπικό μέρος τέθηκε σε ψηφοφορία και έγινε αποδεκτός με 8 θετικές ψήφους και ένα λευκό.

Ιδιαίτερα συγκινημένος εμφανίστηκε ο κ. Σπύρος Αγναντής αμέσως μετά την εκλογή του στο αξίωμα του δημάρχου. Ευχαρίστησε τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο του, τονίζοντας ότι για εκείνο προέχει η ομόνοια στην ομάδα, προκειμένου ο Δήμος να προχωρήσει και να συνεχιστεί το έργο που οραματίστηκε ο προκάτοχός του, αείμνηστος Γιάννη Σακελλάριου. Όπως ανέφερε δεν υπάρχουν διαχωρισμοί σε πρόσωπα και περιοχές, όλοι και όλες οι κοινότητες είναι ίσοι μεταξύ ίσων και ο στόχος είναι κοινός: Δουλειά και προσήλωση στα προβλήματα των πολιτών και του Δήμου για την άμεση επίλυση τους.

Οι πρώτες δηλώσεις

«Από την Δευτέρα ξεκινάμε σκληρή δουλειά, μονιασμένοι και συνεργάσιμοι». Τάδε έφη στις πρώτες του, δηλώσεις, ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Σπύρος Αγναντής.

Οι επόμενες ημέρες για το Δήμο Φαρκαδόνας και για την ομάδα της πλειοψηφίας θα είναι ιδιαίτερα βαριές σε όγκο δουλειάς, διαδικαστικού κι όχι μόνο χαρακτήρα.

Από την ερχόμενη εβδομάδα η προσοχή θα στραφεί στον ορισμό νέων αντιδημάρχων αλλά και προέδρων των νομικών προσώπων του Δήμου Φαρκαδόνας, μιας και μετά τον θάνατο του Γιάννη Σακελλαρίου έπαυσαν να ισχύουν καθώς έφεραν την υπογραφή με απόφαση του πρώην δημάρχου. Κατά αυτό τον τρόπο και σύμφωνα με τον νέο δήμαρχο αναμένεται εντός της επόμενης εβδομάδας να συγκεντρωθεί η ομάδα προκειμένου να αποφασίσει για την κάλυψη των τεσσάρων αντιδημαρχιών. Στην παρούσα φάση κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποια θα είναι τα πρόσωπα που θα λάβουν τις αντιδημαρχίες ή αν θα υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές στα νομικά πρόσωπα. Κενές θέσεις θα υπάρξουν και στις επιτροπές που ήταν καλυμμένες τους προηγούμενους μήνες είτε από τον πρώην δήμαρχο, είτε από τον μέχρι πρότινος αντιδήμαρχο κ. Σπύρο Αγναντή. Και σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να οριστούν νέα πρόσωπα. Πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία, η οποία αναμένεται να τελεσφορήσει μέσα από το διάλογο και τη συνεργασία, στοιχεία που πρεσβεύει ο νέος δήμαρχος, υπογραμμίζοντας ότι όλοι οι συνάδελφοι του έχουν λόγο στις αποφάσεις που θα λαμβάνονται.

Εντωμεταξύ από την ερχόμενη εβδομάδα θα κληθεί ο πρώτος επιλαχών σύμβουλος από τη Δημοτική Ενότητα Οιχαλίας να καλύψει τη κενή θέση, που στο δημοτικό συμβούλιο μετά την εκλογη του νέου δημάρχου. Ο πρώτος επιλαχών σύμβουλος που θα κληθεί να αποδεχτεί ή όχι τη θέση είναι ο κ. Γιώργος Γεωργίου, αστυνομικός στο επάγγελμα που υπηρετεί στην Αθήνα.

Με την κάλυψη της θέσης συμπληρώνεται και το παζλ της ομάδας προκειμένου να συνεχιστεί το έργο της παρούσας δημοτικής Αρχής.

Ο Μεριβάκης

«Θέλω προσωπικά να συγχαρώ το νέο δήμαρχο φαρκαδονας Σπύρο Αγναντη που εκλέχτηκε σήμερα μετά από εσωκομματικές διαδικασίες
Τού εύχομαι καλή επιτυχία καλή δύναμη στα νέα καθήκοντα του.
Εμείς θα στηρίξουμε το δήμαρχο για το καλό τού Δήμου εφόσον δεν ξεπερνά τα εσκαμμένα»