Σάββατο 18.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή για τις πρόσφατες πλημμύρες στον νομό Τρικάλων

25.05.2016

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή για τις καταστροφές στις καλλιέργειες από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών στον νομό Τρικάλων.

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατέθεσαν σήμερα οι βουλευτές του ΚΚΕ για το ζήτημα των καταστροφών από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Θέμα: : Οι καταστροφές στις καλλιέργειες από τις πλημμύρες

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που προκλήθηκαν σε χιλιάδες στρέμματα φυτικών καλλιεργειών από τις έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες που έπληξαν το Νομό Τρικάλων, το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μάη. Οι καταστροφές είναι μεγάλες και σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν το 100%.

Οξυμμένο είναι το μέγεθος της καταστροφής στα Παραπήνεια χωριά και ιδιαίτερα σε χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας, όπου για ακόμη μια φορά από τον όγκο των νερών που έπεσαν στους Νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας πλημμύρησαν και καταστράφηκε ολοσχερώς μεγάλο μέρος των καλλιεργειών.

Οι καταστροφές που προκλήθηκαν φέρνουν στην επιφάνεια την εγκληματική αδιαφορία του κράτους και της τοπικής διοίκησης απέναντι στο πρόβλημα αλλά και στο δίκαιο και χρόνιο αίτημα των αγροτών του νομού για άμεσα και αναγκαία αντιπλημμυρικά και εγγειοβελτιωτικά έργα προστασίας των καλλιεργειών.

Οι καταστροφές επίσης αποτελούν τεράστιο πλήγμα στο αγροτικό εισόδημα εκατοντάδων αγροτικών οικογενειών που πλήττονται ανελέητα και από την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα λάβουν ώστε:

  • Να γίνει άμεσα εκτίμηση των καταστροφών στο σύνολό τους και να αποζημιωθούν άμεσα και δίκαια οι παραγωγοί για το 100%των ζημιών
  • Να δοθεί έκτακτη ενίσχυση στους πληγέντες αγρότες για την επανασπορά και τα καλλιεργητικά έξοδα
  • Να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας ( αντιπλημμυρικά – εγγειοβελτιωτικά – αποστραγγιστικά , καθάρισμα κοίτης ποταμών , αρδευτικών καναλιών, δημιουργία στερεών αναχωμάτων κ.α) στην περιοχή.

Οι Βουλευτές Γιώργος Λαμπρούλης, Διαμάντω Μανωλάκου, Κώστας Στεργίου»

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ