Σάββατο 31.10.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τις μεγάλες καθυστερήσεις στη συνταξιοδότηση από τον πρώην ΟΓΑ στη Θεσσαλία

24.11.2017 /

Ερώτηση για τις μεγάλες καθυστερήσεις στη συνταξιοδότηση από τον πρώην ΟΓΑ κατέθεσαν στη Βουλή προς την υπουργό Εργασίας οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και Κώστας Στεργίου.
Αναλυτικά το κείμενο:
«Τεράστιες καθυστερήσεις καταγράφονται στην επεξεργασία των αιτήσεων συνταξιοδότησης και κατ’ επέκταση στην καταβολή των συντάξεων του πρώην ΟΓΑ στη Θεσσαλία.
Αιτία, σύμφωνα με τους αρμόδιους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, αποτελεί η μεγάλη έλλειψη σε προσωπικό που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες του πρώην ΟΓΑ στην περιοχή, σε συνδυασμό με τις γραφειοκρατικές και άλλες δυσκολίες στον καθορισμό και την απονομή των συντάξεων που προέκυψαν λόγω της ένταξης του ΟΓΑ στον ΕΦΚΑ.
Έτσι παρόλο που το τελευταίο διάστημα προστέθηκαν στην Υπηρεσία Σύνταξης Γήρατος Αγροτών τέσσερις νέοι υπάλληλοι από μετάταξη (ΙΚΑ), οι ελλείψεις παραμένουν μεγάλες, με αποτέλεσμα το υφιστάμενο προσωπικό να καλείται να φέρει σε πέρας έναν τεράστιο όγκο εργασίας, αφού σε κάθε υπάλληλο αναλογούν πάνω από 6.000 ασφαλισμένοι αγρότες.
Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή συντάξεων γήρατος εντός του 2017 σε αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας, αφού η καταβολή της έπρεπε ν’ αρχίσει τον περασμένο Ιούλη όπως δικαιούνται, παρόλο που κατέθεσαν εμπρόθεσμα και κανονικά τις αιτήσεις τους.
Τα προβλήματα επεκτείνονται όχι μόνο σε ό,τι αφορά την ενημέρωση των αγροτών σχετικά με την πορεία των αιτήσεών τους για σύνταξη γήρατος, αλλά και για άλλες αιτήσεις, που αφορούν συντάξεις χηρείας, αναπηρίας, προνοιακά επιδόματα, επιδόματα κηδείας κ.ά.
Ενδεικτικά αναφέρουμε πως τις τελευταίες ημέρες η αρμόδια υπηρεσία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας του πρώην ΟΓΑ επεξεργάζεται τα δικαιολογητικά που έχουν κατατεθεί στους τοπικούς ανταποκριτές στις αρχές του 2017, ενώ όσων κατατέθηκαν αργότερα θα γίνει στη συνέχεια.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, αφού αφήνει χωρίς το απαραίτητο προσωπικό τον πρώην ΟΓΑ, ταλαιπωρώντας εκατοντάδες φτωχούς ανθρώπους της Θεσσαλίας, που περιμένουν την καταβολή αυτής έστω της πενιχρής σύνταξης του ΟΓΑ.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός σε τι ενέργειες θα προβεί ώστε να στελεχωθούν οι υπηρεσίες του πρώην ΟΓΑ στη Θεσσαλία με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό ώστε να απονέμονται και να καταβάλλονται άμεσα οι συντάξεις του ΟΓΑ».

ΤΡΙΚΑΛΑ 23/11/2017 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ