Τετάρτη 06.07.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πυρ και μανία στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Σάκη «Πρέπει να αποδεχθούμε την αρχειοθέτηση Γεωργιάδη»

08.02.2022

Ο βουλευτής Τρικάλων με τον ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε «σπάσει» το εμπάργκο που είχε επιβληθεί με εντολή του Αλέξη Τσίπρα το 2019 στον ΣΚΑΪ, ισχυρίστηκε από το βήμα της Βουλής ότι «είμαστε αναγκασμένοι να το αποδεχτούμε το πόρισμα της Δικαιοσύνης (για το σκάνδαλο Novartis) γιατί και με όσες υπάρχουν αμφισβητήσεις δεν μπορούμε να το αρνηθούμε», ενώ ευχήθηκε την αθώωση του Ανδρέα Λοβέρδου. «Βράζουν» στην Κουμουνδούρου για το νέο ατόπημα του… συνήθη ύποπτου κ. Παπαδόπουλου, με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ να τονίζουν στο documentonews.gr πως δεν πρόκειται απλά και μόνο για μία ακόμα γραφική ή άστοχη διατύπωση. 

«Θέλω να δηλώσω στη Βουλή ότι το πόρισμα της απόφασης της Δικαιοσύνης για τις υποθέσεις που αφορούν τον ποινικό χαρακτήρα ευθυνών πρώην υπουργών είμαστε αναγκασμένοι να το αποδεχτούμε γιατί και με όσες υπάρχουν αμφισβητήσεις δεν μπορούμε να το αρνηθούμε» είπε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος -κατά τις πληροφορίες- δεν είχε εγγραφεί στον κατάλογο των ομιλητών, όμως, επέμενε να λάβει τον λόγο, γεγονός που ενισχύει τις υποψίες συναδέλφων του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Εν συνεχεία, μπερδεύοντας την Εξεταστική για τα σκάνδαλα της Υγείας με την Προανακριτική Επιτροπή για το Novartis – Gate, στην οποία δεν συμμετείχε, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι η Προανακριτική που απέστειλε την πολυσχιδή δικογραφία στη Δικαιοσύνη χωρίς να υπεισέλθει στην ουσία της υπόθεσης διαπίστωσε πως μόνο για τρεις εκ των δέκα εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων έπρεπε να διεξαχθεί περαιτέρω έλεγχος. «Για τους δύο είδαμε ότι αρχειοθετήθηκε. Εύχομαι και στον Ανδρέα Λοβέρδο για το ποινικό μέρος της υπόθεσης της υπερκοστολόγησης δαπανών φαρμάκων της Novartis να αθωωθεί στο δικαστήριο» πρόσθεσε προκαλώντας έκπληξη στα έδρανα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξιοποιώντας την «ασίστ» του κ. Παπαδόπουλου, ο Θάνος Πλεύρης επαίνεσε τον πολιτικό του αντίπαλο και η «Ομάδα Αλήθειας» έσπευσε να αναρτήσει την ομιλία του στα social media. Για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξαναπήρε τον λόγο, διευκρινίζοντας ότι αναφερόταν «στο σύνολο της Δικαιοσύνης» και καλώντας τον Άδωνη Γεωργιάδη να ζητήσει συγγνώμη από την κ. Τουλουπάκη για τις επιθετικές δηλώσεις που έχει κάνει κατά το παρελθόν.

Τελεσίγραφο

Κατά τις πληροφορίες του documentonews.gr, η τοποθέτηση του Σ. Παπαδόπουλου προκάλεσε μεγάλο εκνευρισμό στον έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου, ενώ τα αρμόδια κοινοβουλευτικά στελέχη του ζήτησαν να ανασκευάσει. Αλλιώς θα οδηγηθεί σε διαγραφή. Να υπογραμμιστεί ότι κοινοβουλευτικές πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θεωρούν τυχαία την επιμονή του κ. Παπαδόπουλου να ζητήσει τον λόγο στην Ολομέλεια για να τοποθετηθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα με αυτόν τον τρόπο, θυμίζοντας τόσο το «σπάσιμο» του εμπάργκο στον ΣΚΑΪ αλλά και τις προηγούμενες δηλώσεις που είχαν προκαλέσει αρνητικά δημοσιεύματα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η άμεση αξιοποίηση από την «Ομάδα Αλήθειας»:

Πηγή: documentonews.gr