Τετάρτη 18.05.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μάχη με τα χιόνια να κρατηθεί ανοιχτή η Αθηνών – Λαμίας

24.01.2022 /

Πυκνή είναι η χιονόπτωση αυτή την ώρα στην Μαλακάσα όπως ενημερώνουν το energospolitis.gr  Τρικαλινοί που ταξιδεύουν στο σημείο , αλλά και σε όλο το μήκος της εθνικής οδού προς Αθήνα όπου υπάρχει μεγάλη προσπάθεια να κρατηθεί ο δρόμος ανοιχτός.

Σε ψυχρό κλοιό βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η Στερεά Ελλάδα, με έντονες χιονοπτώσεις. Για την ώρα, πάντως, δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα από την κακοκαιρία στο οδικό δίκτυο.

Το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας «Ελπίς» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Για να μην κλείσουν δρόμοι από τις χιονοπτώσεις, σε επιφυλακή βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας εργαζόμενοι και μηχανές.

Μικρά προβλήματα προκάλεσαν συναγερμό μέσα στη νύχτα χωρίς όμως να ενταθούν. Στο εθνικό δίκτυο Αθηνών-Λαμίας, τις πρώτες πρωινές ώρες, επεκτάθηκε η χιονόπτωση χωρίς όμως να έχει προκαλέσει κανένα πρόβλημα στην κυκλοφορία. Νωρίς το πρωί της Δευτέρας (24.01.2022) εκχιονιστικά επιχειρούσαν για να μην κλείσει ο δρόμος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο τμήμα από το Σχηματάρι μέχρι το Κάστρο Βοιωτίας η χιονόπτωση ήταν συνεχής, αλλά κράτησε για ιδιαίτερα μικρό χρονικό διάστημα, θέτοντας ωστόσο σε συναγερμό τα συνεργεία εκχιονισμού που μένουν εκεί για να κρατήσουν το εθνικό δίκτυο ανοιχτό.