Κυριακή 03.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σιγά ρε μεγάλε ποιος είσαι που δεν θα βουτούσες για τα λεφτά στο ποτάμι…

11.05.2015

Του Χρήστου Κοντού

Ομολογουμένως το σημερινό περιστατικό είναι από τα απίστευτα, πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που ακόμη δεν μάθαμε ποιος και γιατί πέταξε τα χρήματα στο ποτάμι (πληροφορίες θέλουν έναν 23χρονο φοιτητή με ψυχολογικά προβλήματα). Τα σενάρια που ακούστηκαν ήταν εξίσου απίστευτα, περί ληστείας, περί τύπου που ήθελε να κάνει χαβαλέ και διάφορα άλλα… Το αποτέλεσμα όμως ήταν ένα: Οσοι πήραν είδηση αμέσως το τι ακριβώς έγινε, έσπευσαν αμέσως είτε μήπως προλάβουν και μαζέψουν κάτι, είτε από περιέργεια.

Βέβαια δεν ξέρω ακόμη και όσοι περίεργοι συγκεντρώθηκαν εκεί, μόλις έβλεπαν ένα 500 ευρώ να επιπλέει στο ποτάμι, αν θα έμπαιναν ή όχι να το μαζέψουν. Γιατί 500 ευρώ σήμερα είναι ένας μισθός και βάλε.

Όλα αυτά για τους μάγκες του διαδικτύου που χλεύαζαν με διάφορα βιντετάκια αυτούς που έπεσαν να τα πάρουν και προφανώς ζούνε με τα λεφτά του μπαμπά του ή από τα λεφτά του μπαμπά τους.

Γιατί ΜΕΓΑΛΕ με 500 ευρώ σήμερα ζει μια τετραμελή οικογένεια που είναι κάτω από το όριο της φτώχιας, γιατί οι περισσότεροι δεν έχουν πιάσει ποτέ στα χέρια τους 500 ευρω, γιατί οι περισσότεροι θα βουτούσαν και στα σκατά αν ήταν να κουβαλήσουν το γάλα των παιδιών τους στο σπίτι.

Γιατί ΜΕΓΑΛΕ οι γονείς μπορεί να σου έδωσαν χρήματα, αλλά δεν σου έδωσαν ποτέ την Παιδεία να κατανοείς τον πόνο και την αγωνία του άλλου.

[fbcomments]