Πέμπτη 12.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ψυχραιμία Παιδιά!

04.03.2015

Του Αντώνη Μπατζιά
Χαίρε αναγνώστη μου!
Καλή βδομάδα, καλό μήνα και καλή Σαρακοστή. Γιορτές, αργίες, χαρταετοί, κούλουμα και ένα σωρό άλλα και δεν ξέρω πού θα χωρέσουν όλα όσα θέλω να γράψω γιατί έμεινα πίσω!
Από πού ν’ αρχίσω;;; Από τον Προκόπη τον πρόεδρο της δημοκρατίας; Που βούιξαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δεν εννοούσε τον Παυλόπουλο, αλλά τον Προκόπη απ’ τα στρουμφάκια;;; Άξιος ο Πάκης, δε νομίζω ότι υπήρχε καταλληλότερος απ’ αυτόν, με εξαίρεση έναν ομιλούντα φίκο… Αλλά πάλι ο φίκος κάνει κακό φενγκ-σούι, ενώ ο Πάκης όχι… Τέλος πάντων, ο Πάκης μπορεί να εγγυηθεί τουλάχιστον ηρεμία ακόμα και στην περίπτωση πτώχευσης. Ότι η φράση «έμεινε Παυλόπουλος» έχει αντικαταστήσει το «έμεινε κάγκελο», μετά τις μπουνιές Κασιδιάρη, μαρτυρά πως είναι ο τέλειος ΠτΔ (σημ. Πάκης της Δημοκρατίας). Καλή θητεία Πάκη!
Ο Βαρουφάκης συνεχίζει ακάθεκτος να γυρνάει στην Ευρώπη και να μοιράζει ασάφειες και χαμόγελα σε ρυθμούς ροκ σταρ! Αυτό με την εσκεμμένη ασάφεια μου θύμισε κάτι μισότρελους ζωγράφους που αφήνανε μισοτελειωμένο τον πίνακα, για να τον συμπληρώσει ο θεατής. Καλλιεργημένος ο άνθρωπος! Μέχρι κι ο Ζουράρις χειροκρότησε τα όσα είπε περί «Ισηγορίας» στην Ευρώπη! Με το που γύρισε έδωσε και δύο συνεντεύξεις σε Αυτιά και Παπαδάκη. Το γεγονός ότι και στις δύο συνεντεύξεις στην υπουργική καρέκλα καθόταν το σακίδιο αντί για τον Βαρουφάκη με προβλημάτισε για προβοκάτσια από μέλη του Ποταμιού…
Α! Τώρα που είπα Ποτάμι… Βγαίνει κι ο Ορφανός και ρωτάει πότε θα δώσει η κυβέρνηση επιδοτήσεις στου Θιάσους… Κουλτούρα να φύγουμε αδερφέ… Οι του Ποταμιού είδαν ότι δεν υπάρχει άρτος και το έριξαν στα θεάματα!
Εδώ ο άλλος λέει θ’ ανεβάσει το Φ.Π.Α σε κάτι που δεν πολυψωνίζει ο Έλληνας κι ο άλλος μας λέει για θιάσους… Ας ανεβάσουν λοιπόν το Φ.Π.Α. στα θεατρικά εισιτήρια να είναι όλοι χαρούμενοι!
Βέβαια την τιμητική του είχε ο Κοντονής! Δεν του είπε κάποιος από τους προηγούμενους, ότι κι άλλοι αναβάλλανε αγωνιστικές και σταματήσανε το πρωτάθλημα αλλά δεν γίνετε τίποτα έτσι;;; Και πέσανε και οι αθλητικές φυλλάδες να φάνε τον Κοντονή… Ο Αλαφούζος βούρκωσε στη συνέντευξη τύπου. Ο Μαρινάκης έκανε μηνύσεις κι έλεγε για βομβαρδισμούς σαν το Ιράκ. Αλλά ο Κοντονής εκεί! Βράχος! Μπάλα δεν θα δείτε!
Τόσο ανένδοτος σαν τους κουκουλοφόρους στα επεισόδια πριν 4-5 μέρες. Ας μας πει κάποιος αυτοί οι κουκουλοφόροι ποιανής κυβέρνησης είναι προβοκάτορες, της τωρινής ή ξεμείνανε από την προηγούμενη…
Μέσα σ’ όλα αυτά έχασα τον πρωθυπουργό! Δεν τον έχουμε συνηθίσει ακόμα έχει και τον Βαρουφάκη να του κλέβει τη δόξα… Τώρα που τελειώσανε με τα εξωτερικά, θ’ αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις στα εσωτερικά και εκεί να δεις γέλια! Του νομοσχεδίου το κάγκελο θα γίνει!
Σημειωτέον Μιχαλολιάκος , Παππάς και Λαγός στις 27 του Μάρτη θα είναι πάλι ελεύθεροι…
Ήδη τρίβει τα χέρια της η Κωνσταντοπούλου… Και το κανάλι της Βουλής…  Σε συνδυασμό με την ολύμπια ψυχραιμία του Άδωνη τα τελευταίο διάστημα, προμηνύονται στιγμές απείρου κάλους στα έδρανα!
Είθε ο Προκόπης να τους δώσει λίγη από την ψυχραιμία του!