Παρασκευή 27.05.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αρκαλοχώρι: Η κακοκαιρία απείλησε και τη διανομή συσσιτίου, πώς βρέθηκε λύση

25.01.2022 /

Το Αρκαλοχώρι και οι σεισμόπληκτοι έχουν πληγεί και από την κακοκαιρία «Ελπίδα».

Δεν τους έφτανε ο σεισμός και τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει με τα σπίτια τους, αλλά οι σεισμόπληκτοι στο Αρκαλοχώρι παραλίγο να μείνουν χωρίς συσσίτιο λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Δεν μπόρεσε να φτάσει η εταιρεία catering

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, την ομαλή σίτιση δεκάδων σεισμόπληκτων της περιοχής του Αρκαλοχωρίου «απείλησε» ο χιονιάς, καθώς το χιόνι που έφερε στην ευρύτερη περιοχή από νωρίς το πρωί η «Ελπίδα», έκανε αδύνατη τη μεταφορά των γευμάτων από την εταιρεία catering που έχει αναλάβει το έργο.

Οι δρόμοι ήταν απροσπέλαστοι για το βαν της επιχείρησης, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας για να βρεθεί λύση, ώστε τα 280 γεύματα που ετοιμάζονται ημερησίως να φτάσουν στους προορισμούς τους για τη σίτιση των σεισμόπληκτων, που εξακολουθούν να μένουν σε τρία ξενοδοχεία, αλλά και σε χωριά της ευρύτερης περιοχής.

Τι δήλωσε ο δήμαρχος

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, Μανόλης Φραγκάκης, τελικώς, η μεταφορά των γευμάτων προς τα δύο ξενοδοχεία, στο Κουτουλουφάρι και στο Κοκκίνη Χάνι, κατέστη δυνατή, καθώς βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την έδρα της εταιρείας.

Για τους ενοίκους του τρίτου ξενοδοχείου, στο Καστέλλι, τα γεύματα θα ετοιμαστούν από τους υπεύθυνους του καταλύματος. Αντιστοίχως, για τους σιτιζόμενους σεισμόπληκτους που ζουν στα χωριά, την προετοιμασία των γευμάτων ανέλαβαν εθελοντικά οι οικογένειες των διανομέων των συσσιτίων.

Δύσκολες οι ώρες στους οικίσκους

Στον καταυλισμό των οικίσκων στο Αρκαλοχώρι, οι σεισμόπληκτοι παραμένουν στο εσωτερικό τους αναζητώντας ζεστασιά, καθώς από νωρίς το πρωί χιονίζει κατά διαστήματα. Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα της θέρμανσης, που είχε παρουσιαστεί τις προηγούμενες ημέρες, λόγω μη λειτουργίας των κλιματιστικών σε συνθήκες μεγάλου ψύχους, αντιμετωπίστηκε με τη διανομή σομπών.

Επίσης, έχει διατεθεί από τη ΔΕΗ γεννήτρια για την παροχή ενέργειας στον καταυλισμό σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. «Προβλήματα προς το παρόν δεν υπάρχουν. Είμαστε σε επιφυλακή για την περίπτωση που χρειαστεί κάποιος βοήθεια», ανέφερε στην ΕΡΤ Ηρακλείου εκ μέρους του συλλόγου των σεισμόπληκτων «Η Ελπίδα», Μάρκος Κοκολάκης.