Τετάρτη 19.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Να τελειώνουμε επιτέλους με τους “δερβεναγάδες” βουλευτές

14.04.2015

Του Χρήστου Κοντού

Αν το περιστατικό με την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον υπάλληλο πρατηρίου αληθεύει και είναι έτσι όπως το περιγράφουν οι μάρτυρες, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλο πρόβλημα με την Πρόεδρο της Βουλής, αλλά και με άλλα στελέχη που μάλλον αντιλήφθηκαν την κυβερνητική ευθύνη που τους ανέθεσε ο λαός, ως εξουσία με την οποία μπορεί κάποιος να ξεπερνά τα όρια της Δημοκρατίας χωρίς να τιμωρείται και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους και φαινόμενα ρεβανσισμού.

Ισως αυτό θα μπορούσε να το περιμένει κανείς παλιότερα από μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ή της Ν.Δ., όπου στρατιές συμβούλων άλλαζαν στα υπουργεία, αλλά και οι μετακινήσεις υπαλλήλων, ανάλογα με το ποιο κόμμα βρισκόταν στην εξουσία, ήταν σύνηθες φαινόμενο. Το ίδιο ίσχυε και με τους βουλευτάδες των δύο κομμάτων όπου καβάλα πήγαιναν στην εκκλησιά (με αυτοκίνητα 3.000 κυβικών) και καβάλα προσκυνούσαν. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις εκείνες όπου πίσω από τη βουλευτική ασυλία το παίζανε δερβέναγες ή γενικώς γαμάω, όπως συνηθίζεται στην σημερινή γλώσσα.

Αυτά όμως στα αστικά κόμματα και στους βουλευτάδες που καβαντζώνανε μια καρέκλα για μια 20ετία μέσα στη Βουλή. Πόσο όμως αυτό συνάδει σε έναν βουλευτή της Αριστεράς, όπως θέλει να αυτοχρήζεται; Λογικά θα έλεγε κανείς καθόλου, όμως τα πράγματα κάθε άλλο παρά έτσι έχουν και μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πολλά ανάλογα, αν όχι σε επίπεδο υπουργών, σίγουρα όμως σε επίπεδο στελεχών, γιατί η άποψη: «πας μη ΣΥΡΙΖΑ, αντίπαλος», φαίνεται να εμπεδώνεται σε όλο και περισσότερους.

Ας ελπίσουμε πως όταν τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις με το εξωτερικό, ο πρωθυπουργός της χώρας θα ασχοληθεί και με όλα αυτά και κυρίως με την άρση της βουλευτικής ασυλίας, γιατί είναι σημαντικά ζητήματα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.