Τετάρτη 19.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Δημοκρατία δεν σημαίνει και αυθαιρεσία

08.04.2015

Του Χρήστου Κοντού

Τελικά θα πρέπει να το παραδεχτούμε. Είμαστε η χώρα των άκρων σε κάθε έμφαση της πολιτικής κατάστασης που διαμορφώνεται.

Πως αλλιώς άραγε μπορεί να ερμηνεύσει το γεγονός, πως μόλις πριν δυο μήνες είχαμε έναν κρατικό κατασταλτικό μηχανισμό, που δεν το είχε σε τίποτα να σηκώσει το γκλοπ και να ξυλοκοπήσει επι δικαίου και αδίκου, όποιον βρει μπροστά του. Που έφραξε τη Βουλή με κάγκελα, που συλλάμβανε ως κουκουλοφόρους ακόμη και αυτούς που κρύωναν και φορούσαν σκούφο. Που δεν δίσταζε να ανοίξει τα κεφάλια συνταξιούχων και καθαριστριών.

Και αμέσως δυο μήνες μετά, φόρεσαν καλτσόν και άφησαν τους αντιεξουσιαστές σαν σε ξέφραγο αμπέλι να καίνε για άλλη μια φορά την Αθήνα, να κάνουν (συμβολική) κατάληψη της Βουλής με την ανοχή της Προέδρου της, να καταλαμβάνουν σχολές, αν όχι με την ευλογία, σίγουρα όμως με την ανοχή πολλών στελεχών της κυβέρνησης.

Στη μέση όλων αυτών, ο Ελληνικός λαός που τα ερμηνεύει κατά το δοκούν. Αν δεν καίγεται το δικό του μαγαζί, αν δεν έχουν πετάξει πέτρα στο αυτοκίνητο του, απλά κάνει χάζι στα δελτία των 8. Σε διαφορετική περίπτωση βρίζει την εκάστοτε κυβέρνηση, είτε γιατί η αστυνομία τους άφησε, είτε γιατί ήταν σκληρή και το αποτέλεσμα ήταν πάλι ίδιο.

Προφανώς άμεσα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να βρει τη χρυσή τομή αυτών των δύο. Γιατί μπορεί μεν η αριστερή του πτέρυγα να χαμογελά και να χαίρεται με όλα αυτά, αλλά ξεχνάει πως συγκυβερνά με την δεξιά του Καμμένου και κυρίως πως η ασφάλεια των πολιτών και η προστασία της περιουσίας του, είναι υποχρέωση της κάθε ευνοούμενης και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ πολιτείας.

Υ.Γ.: Αλήθεια, αν ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίσει αυτή την πολιτική, που μέχρις στιγμής δεν δίνει ουσιαστική απάντηση ούτε στη φτώχεια, αλλά και ούτε σε θέματα Δημοκρατίας, θα συνεχίσει ο κ. Βαρουφάκης να πάει με τα πόδια στη Βουλή; Θα συνεχίσουν οι υπουργοί της κυβέρνησης να μην έχουν προσωπικούς φρουρούς;

Γιατί αν τελικά τους δούμε σε λίγο καιρό να κυκλοφορούν και αυτοί φρουρούμενοι… θα πρέπει να είμαστε σίγουροι πως και τούτοι οι κυβερνώντες δεν είναι απλά άλλη μια μορφή εξουσίας, χωρίς λαϊκό έρεισμα.