Τρίτη 25.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μην τρελαθούμε κιόλας!!! Τι Παπούλιας τι Προκόπης;

18.02.2015

Μην τρελαθούμε τελείως σε αυτή τη χώρα!!! Ξαφνικά ανακαλύψαμε πόσο Μεγάλος και Καλός είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος. Για άλλη μια φορά τα μιντιακά κατασκευάσματα που πάνε κατά που θα μυριστούν χρήμα, άρχισαν να πλέκουν το εγκώμιο του επί χρόνια υπουργού Εσωτερικών του Καραμανλή, που βούλιαξε με τη βοήθεια του Σημίτη τη χώρα.

Ξαφνικά ξεχάσαμε πόσο μπάχαλο έκανε το δημόσιο, που άνοιξε πόρτα και παράθυρα και έμπαζε όποιον έβρισκε. Ξεχάσαμε τη στάση του στα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008. Ξεχάσαμε πως αν και διαφωνώντας (για τα μάτια του κόσμου), ψήφισε και τα δύο μνημόνια.

Δυστυχώς και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει απλά το ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας, διακοσμητικό στοιχείο. Δυστυχώς και ο Τσίπρας αναγκάστηκε ή επέλεξε να παίξει στο παιχνίδι των ισορροπιών, της πεπατημένης των προκατόχων του. Στην υπόθεση που λέγεται Προεδρία της Δημοκρατίας, όχι μόνον δεν έκανε βήμα μπροστά, αλλά πήγε πίσω. Ισως και εδώ θέλησε να μιμηθεί τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ισως είναι το μοναδικό σημείο μέχρι τώρα που έχασε έναντι του Σαμαρά που είχε το θάρρος να προτείνει έναν δεξιό, έναν άνθρωπο της παράταξής του πριν δυο μήνες, τον Σταύρο Δήμα.

Απαραίτητες οι ισορροπίες και η εθνική συναίνεση, θα πουν κάποιοι. Μόνο που αυτή δεν επιτυγχάνεται με την επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πριν λίγες μόλις μέρες ο Αντ. Σαμαράς προσυπέγραφε το κατάπτυστο κείμενο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Μόλις προχθές πήρε στο τηλέφωνο το συνεταιράκι του τον Βενιζέλο για την δημιουργία μετώπου κατά της κυβέρνησης. Μόνον που εκεί τις εντολές της δίνει ο… μεγαλοεργολάβος που ξεγυμνώνοντας πλέον ΠΑΣΟΚ και «Ποτάμι» τους έδωσε εντολή να στηρίξουν δικό τους πρόεδρο, τον Νίκο Αλιβιζάτο.