Πέμπτη 12.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μάρτης-Γδάρτης

13.03.2015

Του Αντώνη Μπατζιά

Λοιπόν δεν ξέρω αν τα μνημόνια, οι δόσεις και τα τοιαύτα πήραν παράταση, πάντως ο χειμώνας πήρε παράταση σίγουρα! Δεν γίνεται αυτό πράμα! Όσο περνάν οι μέρες μεγαλώνει το κρύο! Σα να είναι κάποιο κόλπο των εταίρων μας, για να μας τελειώσει το πετρέλαιο και τα ξύλα, τώρα που δεν υπάρχει σάλιο για επιδόματα θέρμανσης!
Εγώ πάλι είμαι πολύ στενοχωρημένος, καθώς φαίνεται πως χάνω το βραβείο Πούλιτζερ απ’ τον Χατζηνικολάου… Μετά την αποκάλυψη που έκανε ότι ο Γκίκας Χαρδούβαλης έβγαζε τα λεφτά του στο εξωτερικό, την έχει σίγουρη τη βράβευση!!!
«Ουάου», που λέει κι ο Βαρουφάκης! Έλληνας που βγάζει τα λεφτά του έξω! Πω πω!!! Ωραία, άλλο ένα όνομα που θα προστεθεί στη μακρά λίστα όλων αυτών που έκαναν ύποπτες μεταφορές μεγάλων ποσών… Και;;; Ξεφτιλίστηκε ο Γκίκας, θα φέρει τα λεφτά του πίσω και θα τα μοιράσει σε αγαθοεργίες… Όπως και όλοι οι άλλοι που μάθαμε ότι στέλνανε τα λεφτά στην αλλοδαπή…
Ευτυχώς υπάρχουν οι πολυεθνικές και μας δίνουν ελπίδα! «Κερδισμένοι οι Έλληνες, ακόμη και με τη δραχμή», αναφέρει Κυριακάτικη εφημερίδα. Ωραία τώρα ησύχασα. Μακάρι μόνο να προλάβουμε να τα δούμε κι εμείς τα «κέρδη» και να μην είναι κι αυτά μια «δημιουργική ασάφεια»…
Βέβαια η είδηση της εβδομάδας είναι ότι η Κανέλλη δεν έκανε μήνυση στον Κασιδιάρη για τις μπουνιές που έφαγε! Απαλλαγή από τις κατηγορίες λόγω μεγαλοψυχίας της Λιάνας… Μόνο σε μένα φαίνεται παράξενο αυτό;;;
Την ώρα που γραφόταν το κείμενο η Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ συνεδρίαζε κεκλεισμένων των θυρών. Τι έγινε, εκτός από τη Σούπερ Λίγκα, έπεσε και λουκέτο στις Πολιτικές συνεδριάσεις;;; Ή οργανώνουν τη μεγάλη αντεπίθεση;;; Η Ντόρα πάντως ήταν πολύ σίγουρη πως αυτό που ζούμε τώρα είναι μια κακή, και αριστερή (χο χο χο) παρένθεση, και πάλι με χρόνους με καιρούς, πάλι η Ν.Δ. θα είναι στα κόζια. Κάτι τέτοια βλέπει το Eurogroup και σκέφτεται «αφού έχουν λεφτά για παραισθησιογόνα, έχουν και για φόρους…»
Πάντως τα κυβερνητικά λάθη πληθαίνουν… Οι δηλώσεις Βαρουφάκη, λένε ότι παραποιούνται… Χωρίς να ξέρουμε από ποιόν και γιατί… Η «νέα» ΕΛ.ΑΣ. κάνει ελέγχους σε σπίτια με τη δικαιολογία τηλεφωνημάτων «από αγνώστους…» και ο Πανούσης μιλάει για αυτονομημένους αστυνομικούς… Α! και να μην ξεχάσω το νέο σώμα εφοριακών που θα είναι κάτι μεταξύ Ράμπο της Εφορίας και Αστυνόμου Σαΐνη!!! Ο Λαφαζάνης θα συναντηθεί με του Καναδούς των μεταλλείων να «βρεθεί μια μέση λύση»… Και γενικά η άποψη που κυριαρχεί είναι πως πάμε για ένα αντιμνημονιακό μνημόνιο!
Μάρτης, γδάρτης και παλουκοκαύτης όνομα και πράμα φέτος… Κι έχουμε δρόμο ακόμα…

Υ. Γ. Να μην ξεχάσουμε και τις γυναίκες! Χθες γιόρταζαν όλες αυτές στις οποίες χρωστάμε τις χαρές μας, τις λύπες μας, τους έρωτες μας, τις φιλίες μας, τις ατέλειωτες συζητήσεις για το οφσάιντ  την ύπαρξή μας! Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες. Χρόνια πολλά στο άλλο μας μισό.