Δευτέρα 15.04.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μα αυτό δεν διακήρυττε ο ΣΥΡΙΖΑ;

30.01.2015

Στα δύο μοιράστηκε χθες η κοινή γνώμη βλέποντας τον υπουργό Οικονομίας Γιάνη Βαρουφάκη να δίνει τα παπούτσια στο χέρι στην τρόικα και πιο συγκεκριμένα στον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Κάποιοι αισθάνθηκαν ακόμη περισσότερο ελληναράδες και φούσκωσαν από περηφάνια που βρέθηκε επιτέλους κάποιος να τους τα πει στα μούτρα και κάποιοι άρχισαν να σκέφτονται τα όσα τρομολαγνικά περί grexit και χρεοκοπίας που επιστράτευσε η σημερινή αντιπολίτευση και συνεχίζει…

Όμως υπάρχει και μια μερίδα κόσμου που ήδη αρχίζει να προβληματίζεται αν αυτό που ψήφισε την Κυριακή, είναι αυτό που βλέπει αυτές τις ημέρες. Είναι όλοι αυτοί που πίστευαν πως ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, θα κάνει την κωλοτούμπα όπως ο Σαμαράς και θα υπογράψει παράταση στο μνημόνιο και στην υπάρχουσα πολιτική… αλλά κάπως πιο… λάιτ.

Κι όμως (ακόμα) δεν την έκανε. Αντίθετα πράττει αυτά που υποσχέθηκε στον Ελληνικό λαό, όσα δηλαδή έλεγε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ισως εδώ είναι που πολλοί την πάτησαν… Δεν πίστεψαν πως μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση στην Ελλάδα (προφανώς κρίνω μόνο από τις πρώτες μέρες), που μπορεί να εφαρμόσει τα όσα προεκλογικά διακήρυττε και μάλιστα τα είχε και τυπωμένα σε ένα πολυσέλιδο φυλλάδιο.

Ετσι λοιπόν η στήριξη αυτών των πολιτικών, όσο δεν αποκλίνουν, είναι υποχρέωση όλων όσοι πιστεύουν στη Δημοκρατία και βρέθηκαν στην κάλπη να ψηφίζουν το συγκεκριμένο κόμμα.

[fbcomments]