Δευτέρα 17.06.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Από το ΘΑ των εξαγγελιών στην… πράξη

28.01.2015

Επανέρχεται το μέτρο της Κυριακάτικης αργίας, άμεση αποκατάσταση συλλογικών διαπραγματεύσεων για τις συμβάσεις εργασίας και των αρμοδιοτήτων του ΟΜΕΔ και επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, του πλαισίου για τις απολύσεις και του ΟΕΚ, σταματά άμεσα η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, επαναπροσλαμβάνονται οι καθαρίστριες, ήταν μερικές από τις δηλώσεις των νέων υπουργών της κυβέρνησης Τσίπρα, που άλλους τους έκαναν να πανηγυρίσουν και άλλους να χλευάσουν… ή και να ανησυχήσουν.

Όμως οι παραπάνω εξαγγελίες δεν ήταν τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερα από αυτά που μέχρι και πριν ανοίξουν οι κάλπες της Κυριακής τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διακήρυτταν. Είναι αυτά για τα οποία οι Ελληνες πολίτες μόλις προχθές την Κυριακή τον ανέδειξαν πρώτο κόμμα και που μάλιστα σαν έτοιμος από καιρό ο Αλέξης Τσίπρας και κυβέρνηση κατάφερε να σχηματίσει και να συγκαλέσει σήμερα το πρώτο υπουργικό συμβούλιο.

Μακάρι όλα αυτά τα οποία υποσχέθηκε να υλοποιηθούν, μακάρι το σχέδιο της κυβέρνησης να υλοποιηθεί έχοντας όμως πραγματικό οικονομικό υπόβαθρο. Γιατί από αύριο θα δούμε τόσο τις πραγματικές προθέσεις των ευρωπαίων με την επίσκεψη Σουλτς, όσο και τα κότσια του Αλέξη Τσίπρα.

[fbcomments]