Τετάρτη 07.06.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Δυστυχώς αυτός ήταν ο κ. Σαμαράς

26.01.2015

Του Χρήστου Κοντού

Χωρίς καμία παρουσία από την προηγούμενη κυβέρνηση ανέβηκε τα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας, για πρώτη φορά ως πρωθυπουργός.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν ήταν παρών για να υποδεχτεί το νέο πρωθυπουργό, ως είθισται, ενώ η τελετή παράδοσης – παραλαβής έγινε σε επίπεδο διευθυντών.

Έτσι, ο διευθυντής του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά, Κώστας Μπούρας, ενημέρωσε τον διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κίνηση αυτή του κ. Σαμαρά που χθες υποκριτικά απ’ ότι φαίνεται πήρε να συγχαρεί τον νικητή των εκλογών Αλέξη Τσίπρα, είναι ένα βαρύ πλήγμα για την Δημοκρατία της χώρας της οποίας ο απερχόμενος πρωθυπουργός υποτίθεται πως ήταν θεματοφύλακάς της.

Η κίνηση αυτή του πρώην πρωθυπουργού, δεν προσβάλει όμως μόνον το νέο πρωθυπουργό αλλά και ολόκληρο τον ελληνικό λαό που πιστεύει στη Δημοκρατία και που μόλις χθες προσήλθε στις κάλπες.

Σε οποιαδήποτε δημοκρατική, δυτική χώρα, σε οποιαδήποτε χώρα όπου θα λειτουργούσαν οι θεσμοί ο απερχόμενος Πρωθυπουργός θα ενημέρωνε επί μακρόν και σε βάθος τον επόμενο Πρωθυπουργό για όλα τα ανοιχτά ζητήματα.

Τέλος προσβάλλει όλα εκείνα τα στελέχη και τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που έχουν βαθιά δημοκρατική συνείδηση και που προφανώς τώρα σκέφτονται τι τους… περιμένει.

[fbcomments]