Κυριακή 28.05.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Γιατί οι νέοι «επιβάλλεται» να ψηφίσουν στις 25 Ιανουαρίου?

21.01.2015

Της Χρύσας Ξάνθη

 

Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει στις 25 Ιανουαρίου και επιβάλλεται να αλλάξει! Η ΑΛΛΑΓΗ…. Μπορεί όχι απλά να υπάρξει αλλά και να θριαμβεύσει με την ενεργό συμμετοχή όλων και ιδιαιτέρως των νέων!!

Η Ελλάδα προχωράει..έχοντας νέες ιδέες ,νέα οράματα, νέες επενδυτικές στρατηγικές. Η περίοδος χάριτος έχει περάσει ανεπιστρεπτί, τόσο για τους πολιτικούς όσο και για τους πολίτες. Κάποτε ο κ. Α. Σαμαράς, σε ένα από τα προγράμματα του Ζαππείου, τόνισε ότι «ο κόμπος που δεν κόβεται, λύνεται». Αυτό πρέπει να ηχήσει στα αυτιά όλων την ημέρα των εκλογών και το ποσοστό των αναποφάσιστων να εκμηδενιστεί. Όλοι έχουμε τη δημοκρατική υποχρέωση να κάνουμε την ΑΝΑΤΡΟΠΗ με τη ψήφο μας, χωρίς εξαρτήσεις από το παρελθόν, μακριά από το κίνδυνο Grexit, από μνημόνια, ΕΝΦΙΑ, περικοπές στους ήδη πενιχρούς μισθούς, που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Όλοι έχουμε δικαίωμα στο ΟΝΕΙΡΟ… και ιδιαιτέρως οι νέοι. Αυτοί είναι που καθορίζουν το μέλλον της χώρας. Αυτοί είναι που θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη και τη φερεγγυότητα της Ευρώπης γιατί και η Ευρώπη αλλάζει, όταν μαθαίνεις από τα λάθη και δεν τα επαναλαμβάνεις. Στις 25 Ιανουαρίου έχουμε ηθικό χρέος, ως χώρα, να συμμετάσχουμε ενεργά στην Αυτοδυναμία της αυριανής Κυβέρνησης αλλά κυρίως στο δικό μας αύριο.

Σ΄αυτή τη προσπάθεια για ανατροπή των δεδομένων, οφείλουν να πρωτοστατήσουν οι  νέοι της χώρας, οι οποίοι σήμερα αντιμετωπίζουν το πιο σκληρό πρόσωπο της λιτότητας και της εργασιακής ζούγκλας. Οι νέες γενιές της χώρας μας βρίσκονται αντιμέτωπες με τεράστιες αδικίες και με ανυπέρβλητα εμπόδια στην προσπάθειά τους για πρόοδο. Όσοι νέοι δεν είναι άνεργοι αναγκάζονται να αποδεχτούν και ανεχτούν συνθήκες γαλέρας ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν μεταναστεύσει ήδη. Ακόμα και η δημόσια Παιδεία υποβαθμίζεται ραγδαία. Στοιχεία που «απειλούν» τη κοινωνική συνοχή και τη πρόοδο της κοινωνίας μας. Οι νέοι έχουν δικαίωμα σε νέα αναπτυξιακά σχήματα, που θα επιφέρουν νέες θέσεις εργασίας. Η νέα Κυβέρνηση πρέπει να είναι σε θέση να δημιουργήσει το απαραίτητο πολιτικό ανάχωμα, ώστε να αποτρέψει τη μαζική φυγή των νέων από τη χώρα μας. Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ…. όταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θέλουμε να έρθει!!!

[fbcomments]